Kotlety plněné medvědím česnekem s pikantní omáčkou s čubricou

maris Kuchařka: maris

4 porce Vepřové maso 22 názorů

Suroviny

4 silnější vepřové kotlety bez kosti
svazek medvědího česneku
100 g pikantního salámu
6 cherry rajčátek
3 mladé cibulky
4 lžičky dijonské hořčice
100 ml červeného vína
2 lžičky čubrice
200 ml vývaru
2 lžíce mouky
2 lžíce másla
olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do každé kotlety nařízneme kapsu, její vnitřek jemně osolíme, vymažeme hořčicí, naplníme pokrájenými listy medvědího česneku a na okrajích sklepneme.

  2. Na pánvi rozpálíme olej s máslem, kotlety osolíme, opepříme a z obou stran zprudka orestujeme.

  3. Podlijeme vínem, které necháme zprudka vyvařit, přidáme vývar, čubricu a dusíme doměkka.

  4. Dvacet minut před koncem zašleháme do omáčky mouku, rozmíchanou v trošce vody, vložíme pokrájené bílé části cibulek, salám pokrájený na nudličky, půlky cherry rajčátek a společně povaříme.

  5. Na závěr posypeme jemně pokrájenou cibulkovou natí.

Poznámka

Jako příloha se hodí brambory, rýže, my jsme měli polentu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 128 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kotlety plněné medvědím česnekem s pikantní omáčkou s čubricou

  • Eliza Eliza

    Děkuju za osvětlení, jste moc hodné. Marísku, na farmářské trhy chodím nyní méně (jsou u školy a od jistého věku potomků jsou rodiče před školou - ...trapas...:-8 )
    Ladi, to nevím - latinsky já jen tak občas něco málo... jen tuším skrze Rožmberky a rod Orsini souvislost s medvědy. Ale můžu se mýlit, to je jasné.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Velice zdařilá pochoutka:-p+:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Eliza: vraj po zimnom spánku sa medvede pomocou neho dostávajú do formy, robia si očistu organizmu...je to jedna z prvých rastlín, čo vyliezajú zo zeme.
    U nás ho predávajú aj na trhoviskách za nekresťanské ceny...

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jeje, tahle krása mi unikla :-8:-8 Já se nějakou dobu na chalupu nedostanu a mám obavy, že pak už bude po medvědovi :-/

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Eliza: Eli pátrala jsem a vypátrala toto: "Svému jménu pravděpodobně může vděčit starým Germánům, kteří věřili, že medvěd svou sílu a plodnost dokáže přenést na rostliny a po jejichž požití člověk získá medvědí sílu."
    Z webu: http://www.svetovekoreni.cz/e-shop/jednodruhove/ce...
    že medvěd je latinsky Ursus asi víš ;-);-)
    I pro mě to bylo zajímavé :yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Eliza: Eli, jmenuje se po medvědech, kteří, když se vzbudili ze zimního spánku, ho vyhledávali jako zdroj obživy / asi věděli, co je dobré a zdravé:-)) /
    Děkuji.:-) Minulý rok jsem ho viděla i na Farmářských trzích, tak se tam podívej;-):-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    No jo...ulovit medvěda...jak to provést v Praze? Leda flintu a do ZOO :-):-)).
    Maris, je to moc hezký recept, který možná zkusím i bez medvědího česneku.:yes:
    Mimochodem, vysvětlí mi někdo, proč se jmenuje medvědí?:-8

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Asi už se kvůli tomu mědvědovi tady naštvu a půjdu do háje ... na něj:-D:-)). Bude to určitě výborné:-p:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    ;-)závidím medvěda:-S, ale kotletky jedna báseň:yes::yes:+12

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Moc vám děkuju, doufám, že ulovíte medvěda a vyzkoušíte:-)
    Magdalenko - ano, přiznávám, byla jsem u Tebe v šuflíku:-8:-)), salám jsem dala - nevím jak se jmenoval, ale byl paprikový, trošku pálivý, máš pravdu, přesně tak - typ Grizly:-D:-D

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Vypadá to tak šťavnatě, Maruško! :-p;-) Nádhera! :yes:+

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    rebeka:z medvedích láb? Typ Grizly?

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    magdalenka: aký, aký..:-?:-? asi medvědí:-//:-//:-D:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Až vo mne hrklo, že si bola u mňa v šuflíku... krásne to máš!:yes:
    A salám - aký typ si použila, nejaký suchý - lovecký a pod.?

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    No jo už to zase začíná je čas medvěda:-D:-D:-Dmoc pěkný receptík;-):yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: vepřová kotleta s medvědím česnekem vepřová kotleta medvedi cesnek recepty plněné česnekové kotlety recepty kuřecí maso s cubricou vepřové kotlety na medvědím česneku recepty plněná kuřecí kapsas medvědím česneku plněné kotlety plněné česnekem recepty vepřová kapsa plněná s rýží s pikantni omackou pikantní plněné vepřové kapsy maso plnene medvedim cesnekem vepřové plátky s medvědím česnekem vepřová panenka plněna medvedim cesnekem plnena medvedi kapsa dort medvěd gryzli postup maso s čubřicou kuřecí kapsa plněná medvědím česnekem pochoutka s medvedim cesnekem svetovekoreni.cz veprove maso s cubricou

Zapomněl/a jsem heslo