Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovice v domácím leču s bramboráčky

Večeře nebo oběd, který dokonale zasytí, To je vepřová krkovice okořeněná čubricou, pečená v troubě se zeleninovým lečem. Domácí bramboráčky vonící majoránkou a česnekem jsou doslova ideální přílohou.

Hodnocení receptu je 4,8 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 90 min

100 min (10 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 465 kJ /
1 067 kcal
Bílkoviny42,62 g
Tuky19,32 g
Vláknina33,14 g
Cholesterol 523 mg
Sodík 2,17 g
Sůl5,23 g
Sacharidy167,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Maso očistíme, osolíme a okořeníme z obou stran. Troubu zapneme na 170 °C (horní a spodní ohřev). Krok 2: Lehce maso pěstí naklepeme, aby koření neopadalo a zprudka opečeme na sádle v rozehřáté pánvi. Vyndáme stranou do pekáčku nebo zapékací mísy. V pánvi ve výpeku orestujeme cibuli. Krok 3: Cibuli přendáme i s výpekem na maso a zalijeme lečem. Přidáme kečup nebo protlak se špetkou cukru, podlijeme trochu vývaru nebo vodou a dáme zakryté poklicí do trouby. Krok 4: Pečeme pomalu cca 90 minut do úplného změknutí masa, dle potřeby podlijeme, ale většinou to není nutné, potřebujeme mít měkké maso v husté zelenině. Krok 5: Před koncem pečení připravíme směs na bramboráčky. Brambory očistíme, nastrouháme na jemném struhadle a vymačkáme z nich vodu. Krok 6: Dáme do mísy, zalijeme mlékem, promícháme, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku, vejce a dle potřeby zahustíme moukou. Krok 7: Hotové měkké maso necháme zakryté ve vypnuté troubě a bramboráčky osmažíme z obou stran ve větší vrstvě sádla. Smažené odkládáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Krok 8: Podáváme 2 kousky krkovičky na porci, přelijeme směsí leča a obložíme bramboráčky.

TIP: Rozdělení a použití vepřového masa

Zveřejněno 27. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice v domácím leču s bramboráčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8PVL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice v domácím leču s bramboráčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8PVL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Merylas: :-) Moc děkuji za milý komentář a přeji krásné zakončení dne :-K

Zeleninové lečo si taktéž dělávám domácí. ;-) Jinak moc pěkný recept na pokrm, který chutná hodně lidem, včetně mě. :-):-K

RubyRom: :-)moc děkuji a přeji hezký večer :-K

Moc dobré jídlo:-K

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, pepř mletý, koření čubrica, sádlo, cibule, lečo, kečup sladký, vývar masový, brambory, česnek, mouka hladká, vejce, mléko, sůl, pepř mletý, majoránka sušená

Přidat fotografie receptu