Hovězí plátky na houbách
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí plátky na houbách jsou skutečně svátečním obědem. Voní lesem, kmínem a poctivou českou kuchyní. Stačí k nim připravit dušenou rýži a dopřát masu dostatečný čas v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 701 kJ / 407 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
| Tuky | 7,50 g |
| – nasycené | 3,50 g |
| – nenasycené | 4,00 g |
| –– mononenasycené | 0,50 g |
| –– polynenasycené | 3,50 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 17,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 75 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 70,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Hovězí plátky na houbách jsou skutečně svátečním obědem. Voní lesem, kmínem a poctivou českou kuchyní. Stačí k nim připravit dušenou rýži a dopřát masu dostatečný čas v…
Křehké a šťavnaté medailonky z panenky doplněné o smetanovou omáčku s houbami si připravíte i mimo sezónu hub. Použít můžete i ty mražené nebo sušené. Chuť omáčky krásně…
Dušená krkovice na houbách potěší všechny milovníky hub. Příprava je jednoduchá a vhodná i pro začátečníky. Měkké a šťavnaté plátky masa přelité lahodnou houbovou…
Když přijde řada na bezmasý oběd, můžeme vyzkoušet tyto těstoviny s hlívou ústřičnou. Hlívu podusíme na cibuli, s pórkem a strouhanou mrkví a chuť doplníme cherry…
Na lahodnou houbovou omáčku použijeme houby mražené, můžeme ji ale připravit i z hub čerstvě nasbíraných. Omáčku dochutí bobkový list s pepřem a zjemní ji několik lžic…
Jednoduché a rychlé recepty jsou praktické zejména ve chvílích, kdy potřebujeme něco vydatného a nemáme času nezbyt. Velmi oblíbené jsou masové směsi a la čína. Během…
Oblíbenou klasiku české kuchyně připravujeme každý trochu jinak. Buřtguláš podle tohoto receptu je díky pivu, spoustě koření a česneku plný chutí. Navíc do něj přidáme…
Žampiony mezi houbami patří spíše k těm chuťově méně výrazným, proto je doplňujeme výraznějším kořením, nebo na zapékání volíme pikantní sýr. Podáváme s brambory a…
Na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibulku a propasírovaný česnek. Vložíme maso nakrájené na kostičky jako do guláše a deset minut restujeme. Posypeme paprikou a kořením…
Brambory důkladně omyjeme kartáčkem a nakrájíme na plátky. Zapékací misku vymažeme máslem a vyložíme ji plátky brambor. Prolisovaný česnek, nebo nastrouhaný zázvor, sůl…
Žampiony očistíme odřízneme nožky a překrojíme na poloviny nebo čtvrtiny.Smícháme vejce, pivo, sůl, pepř a koření. Přisypáváme mouku a metličkou připravíme hustší…
Drobně nakrájenou cibulku osmažíme na oleji pěkně dozlatova, jako základ do každého guláše. Přihodíme nakrájené maso, spařená a oloupaná rajčata, kapie, houby a dusíme…
Maso nejdříve nakrájíme na nudličky a okořeníme solí, pepřem, chilli, kari, kurkumou, paprikou a sušeným česnekem, přidáme kečup, hořčici, pokapeme worcesterem a trochu…
Vaření z jednoho hrnce ocení snad každý z nás. Chutný bezmasý guláš plný zdravé zeleniny je hotový během pár minut a zvládne ho i úplný začátečník. S čerstvým chlebem se…
Maso nakrájíme na nudličky, dáme do mísy. Na maso si dáme koření - sůl, pepř, grilovací koření, 3 lžíce oleje a promícháme. Nudličky obalíme v hladké mouce.Na oleji…
S lákavou kombinací jemně upečené rýže a osvěžující zeleniny je tento pokrm nejen lahodný, ale také zdravý. Připravte si ho k obědu nebo k večeři a užijte si každý…
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na silnější plátky. Houby si namočíme do vývaru, nebo jen vody a cca 10 minut povaříme…
Rozpalíme maslo s olejem,dame žebra a opečeme,potom vložíme do trouby na 220 stupňů,malinoko podlijeme vodou a dusíme .Asi po půl hodině mrkneme a začneme podlévat pivem…
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek na plátky a osmažíme na trošce oleje, přidáme nakrájené žampiony, osmažíme, poté trošku podlejeme a dusíme. Jakmile žampiony…
Z mouky a vody vypracujeme těsto, necháme v míse s teplou vodou minimálně 1 hodinu uležet.Připravíme velkou nádobu, na ni cedník a do nálevky asi 2 litry teplé vody. Z…
Ptáčky známe jako plátky masa potřené hořčicí a s dalšími surovinami zabalené do úhledných balíčků. V těchto se skrývá paprikáš a špalíček nivy. K nim je pak podávána…
Skvělý hovězí guláš s houbami se hodí pro chladnější dny. Houby se k hovězímu masu skvěle hodí a houbové koření jejich chuť ještě zvýrazní. Guláš podávejte nejlépe s…
Pokud se řadíte mezi milovníky omáček a hub, pak musíte vyzkoušet smetanovou omáčku s hlívou a žampiony. Hlíva dodá omáčce tu správnou houbovou chuť a vy si ji můžete…
Ať už potřebujeme připravit všední nebo sváteční oběd, s tímhle recept nešlápneme vedle. Plátky vepřové kýty zprudka orestované podáváme s opečenými bramborami. Tuto…