Hovězí plátky na houbách

evcal Kuchařka:

Hovězí maso 19 názorů

519
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Suroviny

500g zadního hovězího
2 cibule
Nyní v akci
300 g čerstvých hub
sůl
pepř
kmín
olej
sádlo
houbový bujon
houbové koření
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na 5 - 6 plátků, které jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem.

  2. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou 1 velkou cibuli a do ní vložíme okořeněné plátky z jedné strany obalené v hladké mouce.

  3. Lehce osmahneme z obou stran.

  4. Podlijeme nejlépe vývarem (já přidala pro umocnění chuti houbový), poprášíme houbovým kořením a přikryté pokličkou vložíme do trouby vyhřáté na cca 220°C.

  5. Teplotu snížíme na cca 170 - 180 °C (dle vlastností své trouby). Tam necháme maso pomalu péci.

  6. Mezitím si na sádle osmahneme druhou, na kostičky nakrájenou cibuli.

  7. Vložíme čerstvé očištěné houby (můžou být i mražené), osolíme, přidáme krapet drceného kmínu a zlehka podusíme.

  8. Asi po 1 hodině pečení masa v troubě přidáme podušené houby a přibližně další půlhodinu necháme péci. Až je maso měkké, můžeme dosolit a rovnou podávat nejlépe s rýží.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 74 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí plátky na houbách

  • Milo1 Milo1

    Když tady čtu všechny ty pochvaly, tak si tento recept vytisknu a hlavně vyzkouším. Už slintám teď... :-D

    Odpovědět

  • Katka Katka

    Super recept. Jen se po něm zaprášilo.Děkuji. ;-):-p:-8:-8 :-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Josef: proto se vždycky píše a tvrdí - zásadně dodržovat a akceptovat vlastní troubu, údaj autora receptu brát pouze jako informativní.
    Moment, ale autorka píše - vyhřáté a pak pomalu péci - pomalu nelze péci na 220°C, ovšem uznávám,že autorka měla uvést, že snížíme teplotu nebo tak nějak
    každopádně se řiď vlastnostmi své trouby, ani 2 trouby téže značky nepečou stejně. Jinak jsem recept doplnila o ono snížení teploty.

    Odpovědět

  • Josef Josef

    Recept dobrý, jen to pečení na 220 st. mi přesto, že jsem hodně pekáč podlil, spálilo cibuli. Maso to našťěstí přežilo :)

    Odpovědět

  • Vanda.Z Vanda.Z

    Je to opravdu dobrota!Skvělý recept :yes: dala jsem více cibule a vynechala jsem houbové koření a houbový bujon. Podlévala jsem hovězím vývarem.;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    bujon ani houbové koření jsem nedávala, měla jsem hovězí krk, dala jsem slaninku a divoké koření... moooc dobré to bylo, přidávám bodík a foto;-)

    Odpovědět

  • Jeff Jeff

    Výborné :)

    Odpovědět

  • honza honza

    hovězí na houbách super, dávám víc cibule.

    Odpovědět

  • jirka jirka

    super recept moooooooooooooooooooooooooc velka mnamka:-p

    Odpovědět

  • Andulakovina Andulakovina

    to byla mnamka,mohla jsem se po tom utlouct:-)a staci tak malo.:-8

    Odpovědět

  • evcal evcal

    Katule:Já osobně jsem toto jídlo vařila jak ze žampionů, ale z těch mě to nenadchlo tolik, jako ze směsi poctivě nasbíraných lesních houbiček. Z těch je to skutečně lahoda... :-p

    Odpovědět

  • Katule Katule

    Můžu se zeptat vás, co jste již toto jídlo vařili, jaké houby jste použili? Můžu použít klasiku, tedy žampiony nebo je to lepší třeba s hlívou ústřičnou? Díky moc za radu.
    Kačka

    Odpovědět

  • Robert Robert

    6Dobrý den,
    dnes jsme nevěděli co k obědu a náhodou jsem našel Váš recept.Sice jsem neměl čerstvé ale ,sušené houby a musím konstatovat že to bylo \\\\\\\"boží\\\\\\\". Hovězí na houbách připravené tímto způsobem je super, vůbec se to nedá srovnat s klasickou omáčkou.
    :yes:

    Odpovědět

  • Kadas Kadas

    super bylo moc dobré.Ještě že tyto stránky jsou dávají mi inspiraci k vaření.:yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Moc dobrá klasika:-p:-p:-p. :-!:-)):yes::yes::yes: +7

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo