Hovězí plátky na houbách

evcal Kuchařka: evcal

Hovězí maso 22 názorů

Suroviny

500g zadního hovězího
2 cibule
300 g čerstvých hub
sůl
pepř
kmín
olej
sádlo
houbový bujon
houbové koření
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 31 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na 5 - 6 plátků, které jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem.

  2. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou 1 velkou cibuli a do ní vložíme okořeněné plátky z jedné strany obalené v hladké mouce.

  3. Lehce osmahneme z obou stran.

  4. Podlijeme nejlépe vývarem (já přidala pro umocnění chuti houbový), poprášíme houbovým kořením a přikryté pokličkou vložíme do trouby vyhřáté na cca 220°C.

  5. Teplotu snížíme na cca 170 - 180 °C (dle vlastností své trouby). Tam necháme maso pomalu péci.

  6. Mezitím si na sádle osmahneme druhou, na kostičky nakrájenou cibuli.

  7. Vložíme čerstvé očištěné houby (můžou být i mražené), osolíme, přidáme krapet drceného kmínu a zlehka podusíme.

  8. Asi po 1 hodině pečení masa v troubě přidáme podušené houby a přibližně další půlhodinu necháme péci. Až je maso měkké, můžeme dosolit a rovnou podávat nejlépe s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 928 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí plátky na houbách

  • Paul Sulc Paul Sulc

    Vypada to pekne, az na to ''hpubpve koreni''; Co to je? Vlaste se vse da zjednodusit: Na houby koreni houbove, na rybu rybi, na kure kureci, na gril grilovaci, na gulas gulasove koreni. A hotovo ! Co v tom koreni vlaste je, kdo vi, hlavne ze to je cejtit jinak a ze se nemusi moc umet varit. Babicky i maminky se asi vrti v hrobech.

    Odpovědět

  • Vladimír 50 Vladimír 50(neregistrovaný)

    Udělal jsem to v hrnci na sporáku,to byla bašta!Málem jsme zbaštili i ten hrnec jak to bylo výborný.:-K:-K:-K:yes:

    Odpovědět

  • Dana W Dana W(neregistrovaný)

    :yes: :yes: :yes: Naprosto skvele! Dokonce i manzel, co normalne houby neji, se oblizoval az za usima (sice si to porucil s bramborovou kasi, ale to snad nevadi).

    Odpovědět

  • Milo1 Milo1

    Když tady čtu všechny ty pochvaly, tak si tento recept vytisknu a hlavně vyzkouším. Už slintám teď... :-D

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Super recept. Jen se po něm zaprášilo.Děkuji. ;-):-p:-8:-8 :-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Josef: proto se vždycky píše a tvrdí - zásadně dodržovat a akceptovat vlastní troubu, údaj autora receptu brát pouze jako informativní.
    Moment, ale autorka píše - vyhřáté a pak pomalu péci - pomalu nelze péci na 220°C, ovšem uznávám,že autorka měla uvést, že snížíme teplotu nebo tak nějak
    každopádně se řiď vlastnostmi své trouby, ani 2 trouby téže značky nepečou stejně. Jinak jsem recept doplnila o ono snížení teploty.

    Odpovědět

  • Josef Josef(neregistrovaný)

    Recept dobrý, jen to pečení na 220 st. mi přesto, že jsem hodně pekáč podlil, spálilo cibuli. Maso to našťěstí přežilo :)

    Odpovědět

  • Vanda.Z Vanda.Z

    Je to opravdu dobrota!Skvělý recept :yes: dala jsem více cibule a vynechala jsem houbové koření a houbový bujon. Podlévala jsem hovězím vývarem.;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    bujon ani houbové koření jsem nedávala, měla jsem hovězí krk, dala jsem slaninku a divoké koření... moooc dobré to bylo, přidávám bodík a foto;-)

    Odpovědět

  • Jeff Jeff(neregistrovaný)

    Výborné :)

    Odpovědět

  • honza honza(neregistrovaná)

    hovězí na houbách super, dávám víc cibule.

    Odpovědět

  • jirka jirka(neregistrovaná)

    super recept moooooooooooooooooooooooooc velka mnamka:-p

    Odpovědět

  • Andulakovina Andulakovina

    to byla mnamka,mohla jsem se po tom utlouct:-)a staci tak malo.:-8

    Odpovědět

  • evcal evcal(autorka receptu)

    Katule:Já osobně jsem toto jídlo vařila jak ze žampionů, ale z těch mě to nenadchlo tolik, jako ze směsi poctivě nasbíraných lesních houbiček. Z těch je to skutečně lahoda... :-p

    Odpovědět

  • Katule Katule(neregistrovaný)

    Můžu se zeptat vás, co jste již toto jídlo vařili, jaké houby jste použili? Můžu použít klasiku, tedy žampiony nebo je to lepší třeba s hlívou ústřičnou? Díky moc za radu.
    Kačka

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: hovězí na houbách hovězí na houbách recept hovězí plátek na houbách hovězí na houbách s rýží hovězí pečeně na houbách hovězí na houbách v troubě plátky na houbách hovězí maso na houbách hovězí plátky v troubě hovězí na hříbkách hovezi na houbach video recept na hovezi na houbach recept hovězí na houbách hovězí plátky hovězí krk na houbách hovězí zadní na houbách recepty hovězí na houbách hovězí na susenych houbách hovězí na čerstvých houbách plátek na houbách

Zapomněl/a jsem heslo