Hovězí plátky na houbách

evcal Kuchařka: evcal

Hovězí maso 22 názorů

Suroviny

500g zadního hovězího
2 cibule
300 g čerstvých hub
sůl
pepř
kmín
olej
sádlo
houbový bujon
houbové koření
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 38 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na 5 - 6 plátků, které jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem.

  2. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou 1 velkou cibuli a do ní vložíme okořeněné plátky z jedné strany obalené v hladké mouce.

  3. Lehce osmahneme z obou stran.

  4. Podlijeme nejlépe vývarem (já přidala pro umocnění chuti houbový), poprášíme houbovým kořením a přikryté pokličkou vložíme do trouby vyhřáté na cca 220°C.

  5. Teplotu snížíme na cca 170 - 180 °C (dle vlastností své trouby). Tam necháme maso pomalu péci.

  6. Mezitím si na sádle osmahneme druhou, na kostičky nakrájenou cibuli.

  7. Vložíme čerstvé očištěné houby (můžou být i mražené), osolíme, přidáme krapet drceného kmínu a zlehka podusíme.

  8. Asi po 1 hodině pečení masa v troubě přidáme podušené houby a přibližně další půlhodinu necháme péci. Až je maso měkké, můžeme dosolit a rovnou podávat nejlépe s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 277 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí plátky na houbách

  • Paul Sulc Paul Sulc

    Vypada to pekne, az na to ''hpubpve koreni''; Co to je? Vlaste se vse da zjednodusit: Na houby koreni houbove, na rybu rybi, na kure kureci, na gril grilovaci, na gulas gulasove koreni. A hotovo ! Co v tom koreni vlaste je, kdo vi, hlavne ze to je cejtit jinak a ze se nemusi moc umet varit. Babicky i maminky se asi vrti v hrobech.

    Odpovědět

  • Vladimír 50 Vladimír 50(neregistrovaný)

    Udělal jsem to v hrnci na sporáku,to byla bašta!Málem jsme zbaštili i ten hrnec jak to bylo výborný.:-K:-K:-K:yes:

    Odpovědět

  • Dana W Dana W(neregistrovaný)

    :yes: :yes: :yes: Naprosto skvele! Dokonce i manzel, co normalne houby neji, se oblizoval az za usima (sice si to porucil s bramborovou kasi, ale to snad nevadi).

    Odpovědět

  • Milo1 Milo1

    Když tady čtu všechny ty pochvaly, tak si tento recept vytisknu a hlavně vyzkouším. Už slintám teď... :-D

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Super recept. Jen se po něm zaprášilo.Děkuji. ;-):-p:-8:-8 :-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Josef: proto se vždycky píše a tvrdí - zásadně dodržovat a akceptovat vlastní troubu, údaj autora receptu brát pouze jako informativní.
    Moment, ale autorka píše - vyhřáté a pak pomalu péci - pomalu nelze péci na 220°C, ovšem uznávám,že autorka měla uvést, že snížíme teplotu nebo tak nějak
    každopádně se řiď vlastnostmi své trouby, ani 2 trouby téže značky nepečou stejně. Jinak jsem recept doplnila o ono snížení teploty.

    Odpovědět

  • Josef Josef(neregistrovaný)

    Recept dobrý, jen to pečení na 220 st. mi přesto, že jsem hodně pekáč podlil, spálilo cibuli. Maso to našťěstí přežilo :)

    Odpovědět

  • Vanda.Z Vanda.Z

    Je to opravdu dobrota!Skvělý recept :yes: dala jsem více cibule a vynechala jsem houbové koření a houbový bujon. Podlévala jsem hovězím vývarem.;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    bujon ani houbové koření jsem nedávala, měla jsem hovězí krk, dala jsem slaninku a divoké koření... moooc dobré to bylo, přidávám bodík a foto;-)

    Odpovědět

  • Jeff Jeff(neregistrovaný)

    Výborné :)

    Odpovědět

  • honza honza(neregistrovaná)

    hovězí na houbách super, dávám víc cibule.

    Odpovědět

  • jirka jirka(neregistrovaná)

    super recept moooooooooooooooooooooooooc velka mnamka:-p

    Odpovědět

  • Andulakovina Andulakovina

    to byla mnamka,mohla jsem se po tom utlouct:-)a staci tak malo.:-8

    Odpovědět

  • evcal evcal(autorka receptu)

    Katule:Já osobně jsem toto jídlo vařila jak ze žampionů, ale z těch mě to nenadchlo tolik, jako ze směsi poctivě nasbíraných lesních houbiček. Z těch je to skutečně lahoda... :-p

    Odpovědět

  • Katule Katule(neregistrovaný)

    Můžu se zeptat vás, co jste již toto jídlo vařili, jaké houby jste použili? Můžu použít klasiku, tedy žampiony nebo je to lepší třeba s hlívou ústřičnou? Díky moc za radu.
    Kačka

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: hovězí na houbách hovězí na houbách recept hovězí plátek na houbách hovězí na houbách s rýží hovězí pečeně na houbách hovězí maso na houbách hovězí na houbách v troubě plátky na houbách hovězí na hříbkách hovězí plátky v troubě hovězí plátky recept na hovezi na houbach hovezi na houbach video recept hovězí na houbách hovězí krk na houbách hovězí zadní na houbách recepty hovězí na houbách recept - hovězí na houbách hovězí na čerstvých houbách hovězí na susenych houbách

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít