

Hovězí kostky v houbách
Suroviny 3 porce
- 500 g hovězího zadního masa
- 1 hrst sušených hub
- 2 lžičky houbového koření
- 1 cibule
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 1 bujón
- mletý černý pepř
- kousek mrkve
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- sůl
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na kostky a oloupanou cibuli na drobno. Na oleji v tlakovém hrnci usmažíme cibuli dorůžova, přidáme nakrájené maso, osmahneme a podlijeme namočenými houbami i s vodou.
Přidáme bujón, pepř, houbové koření, hořčici a vrchovatou lžíci na jemno nastrouhané mrkve. Dle potřeby přidáme ještě vodu, hrnec uzavřeme a dusíme do změknutí masa.
Zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody, provaříme a dochutíme solí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí kostky v houbách
-
taddy1:
Záklechtka vs. zásmažka
No, já to cítím spíše opačně... -
hanes24: Samozřejmě, že je nutné k mrkvi dát tuk, ale pokud se přidá ve stádiu, jak je to napsané v receptu, tak se nic neděje. Ten karoten se rozpustí, protože mrkev jde už do základu, kde ten tuk je. Spíš jde o to, jestli chceme, aby mrkev pustila opečenou vůni (pak bych místo části oleje použila část másla). Jinak je podušená s masem a tím mu dodá "šmrnc". Recept je parádní hlavně pro začátečníky a výsledek nemá chybu.
. Snad jen - aby mouka nesrazila už tak vynikající chuť omáčky, přikláním se k zahuštění domácí jíškou namísto mouky rozkvedlané ve vodě. On je výsledný efekt o hodně lepší.
-
Jani,jsi má krevní"papiňáková"skupina
Máš to príma,mě by chutnalo -
Nic nového pod sluncem, jen mrkev podusit s cibulkou, aby se karoten rozpustil v tuku