Vepřová panenka s bramborovým špízem a houbovým přelivem

terezicka1 Kuchařka: terezicka1

Vepřové maso 6 názorů

Suroviny

asi 500 g vepřové panenky
rozmarýn
tymián
oblíbené koření( já si oblíbila sečuánský pepř)
2 cibule
pár kuliček barevného pepře
3 šalotky
2 stroužky česneku
červená paprika
zelená paprika
žlutá paprika
brambory
100 g slaniny
2 lžíce smetany
1 lžíce domácího houbového koření
2 dl vína
1/2 lžičky dijonské hořčice
2 dl hovězího vývaru
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve naložíme maso. Ve hmoždíři si rozdrtíme sečuánský pepř, pár kuliček barevného pepře, tymián a rozmarýn. Zalijeme trošku olejem a touto směsí potřeme celou panenku. Dáme do mísy, kam dáme maso a přidáme k tomu nakrájenou na měsíčky cibuli, stroužky česneku a pár větviček bylinek. Zakápneme trochu olejem a necháme odležet.

  2. Brambory krátce předvaříme se slupkou a necháme vychladnout.

  3. Papriky nakrájíme na silnější kostky a slaninu na proužky. Maso po odležení vyjmeme a nakrájíme na silnější špalíčky. Každý kousek napícháme s paprikou na jehlu. Na druhou dáváme střídavě brambor, slaninu a papriku.

  4. Špíz dáme na grilovací pánev a pečeme asi 4 minutky z každé strany. Pak přendáme s bramborovými jehlami na pekáček a dopečeme asi 5 minut v troubě, maso vyjmeme a můžeme zvýšit stupně na brambory.

  5. Mezitím do pánve kde jsme restovali panenku, přidáme kousek másla a nakrájenou šalotku. Zlehka cibulku restujeme, přidáme hořčici, domácí houbový prášek a zalijeme vínem. Po pár minutách přidáme asi 2 dl vývaru, zahustíme a provaříme. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme na zjemnění smetanu. Já většinou mám po ruce mořskou sůl s barevným pepřem, tak často použiji toto na dochucení na talíři.

    Na talíř podáváme omáčku, špíz s bramborem a špíz s masem.

Poznámka

Další mé recepty najdete zde ..

http://www.vareniapeceni.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 664 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová panenka s bramborovým špízem a houbovým přelivem

  • Vojtech Vojtech(neregistrovaný)

    Nazdárek. Jsem hodně amatér, ale jaké víno mám použít? Brambory se pouze grilují, nebo pečou:-)

    Odpovědět

  • maris maris

    terezicka1: on ten recept byl před opravou trochu jinak;-), ale omáčky není nikdy dost, radší víc než míň;-):-))

    Odpovědět

  • terezicka1 terezicka1(autor receptu)

    Jo a jinak, omáčky není moc. Jelikož víno se zredukuje na minimum a když se přidá vývar a zahustí a pak provařía lehce zalije smetanou..je toho tak 2 deci.

    Odpovědět

  • terezicka1 terezicka1(autor receptu)

    Děkuji za rychlé upozornění..než jsem to opravila, už jste reagovali :D vše opraveno. Jen to zahuštování. Já zahustila jíškou.

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    maris: Terezka už asi oslavuje narozeniny.;-):-D
    Vypadá to výborně.:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Proč je v surovinch recept na těsto ???:-O
    Čím zahustíme ? 2 dcl vína je v surovinách, 2 dcl vývaru jen v postupu - omáčky je celkem docela dost - zahustíme moukou ? Nějak se v tom receptu ztrácím:no:, ale jinak se mi líbí a určitě jste si pochutnali.

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřová panenka vepřová panenka recept vepřová panenka recepty preliv na vepřovou panenku recepty z vepřové panenky naložená vepřová panenka houbovy přeliv houbový přeliv na maso recept panenka recepty na vepřovou panenku recept na vepřovou panenku veprova panenka s prelivem maso s houbovým přelivem vepřové panenky vepřová panenka v houbovém kabátku špíz z vepřové panenky veprove kotlety houbovym s přelivem smetanovo houbovy přeliv vepřové panenka recept co s veprove panenky