Vepřový guláš na pivě

sidera Kuchař: sidera

Vepřové maso 2 názory

Suroviny

600 g vepřového plecka
2 velké cibule
200 g mražených žampionů
1/2 litru světlého piva
1 velká lžíce hladké mouky
3 čerstvá rajčata
3 plátky sterilovaných kapií
olej
houbové koření
Podravka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Drobně nakrájenou cibulku osmažíme na oleji pěkně dozlatova, jako základ do každého guláše.

  2. Přihodíme nakrájené maso, spařená a oloupaná rajčata, kapie, houby a dusíme bez podlití asi 15 - 20 minut. Od chvíle, kdy se vydusí všechna voda z rajčat a hub již maso podléváme po troškách pivem.

  3. Asi za 3/4 hodiny jsou maso i houby měkké.

  4. Přidáme jednu lžičku houbového koření a vrchovatou lžičku Podravky Pikant.

  5. Chvilku ještě podusíme, potom zahustíme moukou, dolijeme vodou do požadovaného množství omáčky, dochutíme solí a dovaříme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 999 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřový guláš na pivě

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Zkuste schválně tu Podravku nahradit silným vývarem , tak to děláme u nás http://www.zabijacky.cz/recepty-na-veprove-maso/ve... . Guláš pak má o dost zajímavější chuť něž s tím kořením, zvlášť když ho necháte den dva v lednici uležet :)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Sidero, bezva, pivem se ta chuť jen podtrhne a nemůže být jiný, než chutný. Dávám 2.boda:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřový guláš z plecka vepřový gulaš na pivě vepřový guláš na pivu vepřový guláš vepřový pivní guláš vepřový guláš s knedlíkem pikantní vepřový guláš guláš na pivě pikantní vepřový guláš recept recept na veprovy gulas gulaš z vepřoveho guláš z plecka pikantní guláš vepřoví vepřovy guláš na houbach vepřovy gulaš na černym pivě veprovy gulas recept recept vepřový guláš gulas veprovy vepřový guláš z plecka na pivu guláš na pivu

Zapomněl/a jsem heslo