Kečup bez vážení a zavařování
Recept ještě nebyl hodnocenV žádné domácnosti nesmí chybět kečup, který zbožňují hlavně děti, ale i dospělí. Spoustu pokrmů si bez této nasládlé dobroty nedovedeme představit, ať už se jedná o…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V žádné domácnosti nesmí chybět kečup, který zbožňují hlavně děti, ale i dospělí. Spoustu pokrmů si bez této nasládlé dobroty nedovedeme představit, ať už se jedná o…
Recept na ovarové vepřové koleno podávané s pikantním salátem z kysaného červeného zelí a křenu. Podávat můžete s hořčicí, čerstvým křenem a kyselou okurkou. A navíc…
Recept na kysané zelí s uzeným masem, které může posloužit i jako samostatné jídlo. Sama autorka ho vaří pouze na Vánoce a podává s chlebem či knedlíkem jako rychlou…
Vepřové srdce na slanině, má díky rajčatové omáčce a čerstvé paprice ještě výraznější chuť. Ať už pokrm podáváte s bramborem nebo třeba s krupicovými noky, vždy si…
Podzimní uzená polévka s houbami, růžičkovou kapustou a další zeleninou je velmi bohatá a sytá. Dala by se použít i jako samostatný hlavní chod. Díky uzenému masu a…
Velkým pomocníkem při přípravě těsta může být majitelům domácí pekárny tento přístroj. I tuhé těsto na perníčky vypracuje naprosto spolehlivě a bez vaší námahy.…
Jedním z prvních druhů cukroví, které pečeme před Vánoci, jsou perníčky. Svojí medovou a kořeněnou vůní nám vždy provoní celý dům. Perníčky nemusí sloužit jen ke…
Krásně nazdobené vánoční stromečky z perníkového těsta ve sváteční výzdobě určitě nepřehlédnete. Díky rozmanité směsi koření pěkně voní. Ozdobte je citronovou polevou a…
Perníková chaloupka může být výraznou a netradiční ozdobou vaší sváteční tabule. Výroba chaloupky je však kombinací rozzářených dětských očí a vašich vrásek. Lepení…
Kapr na černo je nejstarší dochovaný recept na vánočního kapra. Základem jsou porce ryby vařené v osolené vodě a přelité omáčkou ze švestek, kořenové zeleniny, rozinek,…
Příprava perníčků není žádná věda, jak se na první pohled může zdát. S podrobným receptem je zvládnou připravit i ti, kteří s pečením teprve začínají. Medové perníčky…
Ke štědrovečerní večeři není nutné připravovat jen českou klasiku, smaženého kapra s bramborovým salátem. Pokrm hodný sváteční tabule je též kapr pečený s plátky sušené…
Valentýn se pomalu blíží a svojí drahou polovičku můžete potěšit hezkými srdíčkovými jednohubkami, s oblíbenou česnekovou pomazánkou a ozdobené rajčatovým želé a…
Sklenice kysaného zelí vám vydrží v chladu celou zimu. Kvašená zelenina podporuje trávení, zachovává cenné látky a obsahuje vitamíny. Připravte si pár sklenic podle…
Obliba utopenců je velká a příprava snadná, proto si je často připravujeme i doma. S blížícím se svátkem zamilovaných můžete utopence připravit i ve tvaru srdíček.…
Zkuste si připravit tuto zabijačkovou klasiku. Maso vařené s cibulí a kořením obereme, smícháme s mletými vařenými kůžemi, nožkami, vývarem a kořením, naplníme do střeva…
Na sádle osmahneme dozlatova nakrájenou cibulku, přimícháme mletou papriku, zalijeme hned vývarem.Přidáme kysané zelí a koření (bobkový list, pepř, nové koření) a vaříme…
Tato výborná polévka zahřeje i zasytí a díky pestrým barvám vypadá pěkně na talíři. Dobrý kuřecí vývar s kousky zeleniny opečenými na másle podáváme s taštičkami, které…
Silný slepičí vývar plný srdíček můžeme připravit nejen na svatého Valentýna. Vývar má díky protlaku výraznou barvu. Podáváme ho posypaný smaženými srdíčky, která…
Bůček nakrájíme na tenké plátky asi 0,5 cm a opepříme mletým pepřem. Klobásu oloupeme, nakrájíme na špalíčky, zabalíme do lehce naklepaných plátků bůčku (klepat jen pro…
Vaječná tlačenka s houbami je skvělou pochoutkou, která ozvláštní každý slavnostní stůl. Spojení vajec, voňavých hub a jemného koření vytváří lahodný a svěží předkrm,…
Pokud máte rádi utopence, máme pro vás dietnější verzi z lyonského salámu. Výhodou je rychlejší proležení, salám je nakrájený na menší kousky a naplněný cibulí, česnekem…
Perlička patří v kuchyni mezi méně známou drůbež, což je veliká škoda. Její maso je chuťově mezi bažantem a kuřetem a skvěle se hodí na pečení. Naplňte ji nádivkou a…
Pod názvem botwinka se skrývá mladá červená řepa, ze které naši polští sousedé připravují skvělou stejnojmennou polévku, která je doslova plná zeleniny. Nechybí ani…