

Vepřové jazýčky pro mlsné hubičky
Suroviny 2-3 porce
- 2 vepřové jazyky
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- sůl
- Na marinádu:
- 15 ks naložených oliv
- 5 ks sušených rajčat v oleji
- 2 prolisované stroužky česneku
- 2 cm másla široký plátek
- 1 lžíce oleje ze sušených rajčat
- 1 lžíce sladké sójové omáčky
- špetka soli
- mletý pepř
- alobal na zabalení
Postup přípravy receptu
Vepřové jazyky uvaříme doměkka v okořeněné vodě. Schladíme, stáhneme kůži a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké.
V kastrůlku rozpustíme máslo společně s olejem. Přidáme sójovou omáčku, nadrobno nakrájená rajčata a olivy, ochutíme česnekem, solí a pepřem a dobře promícháme.
Připravíme si dva kusy silnějšího alobalu (nebo dáme dvojitě) o rozměru cca 25 cm x 30 cm. Na každý plát alobalu dáme trochu marinády a položíme nakrájený jazyk. Mezi každý řez lžící kápneme marinádu, přimáčkneme k sobě a alobal pořádně utěsníme do balíčku.
Dáme uležet do lednice.
Druhý den nejlépe v hrnci na pařáčku alobalové balíčky ohřejeme. Poté opatrně otevřeme, jazyky i s máslovou marinádou přemístíme na talíře a podáváme například s osmaženým a lehce očesnekovaným pečivem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové jazýčky pro mlsné hubičky
-
hanahcotton:
Tak to je dobře
Za milé komentáře i hodnocení všem děkuji,potěšili jste mě -
Tak v tom případě já mlsný jazýček i hubičku rozhodně mám
-
Krása!
-
Aničko jsi opravdová kouzelnice při vaření
Skvělé a krásné fotky
Jazyky právě vařím a pokusím se o tvou variaci
-
Všem moc děkuji za milé komentáře i hodnocení
Moc mě to potěšilo
a já zase něco dobrého vymyslím
-
no to je poezie na talíři..Ty umíš skutečně kouzlit v kuchyni..na fotkách se na nás dívají mistrovská díla..a z dostupných surovin,což je hlavní
-
Perfektní suroviny, moc dobrý recept a překrásné fotky!
-
No teda jen jsem polkla Ani ty jsi kouzelnice u nás by jsme si pochutnali oba
-
No co ty všechno nevymyslíš
, to vypadá moc lákavě, ukládám
-
Hlásí se mlsná hubička
Asi pojedu na výlet
+5
-
Jana Remkova:Tak to je mi Tě líto
Jazyk naštěstí máme rádi oba i jen tak uvařený a třeba s hořčicí
Ale za ty prachy,co v dnešní době stojí zase tak rozežraní být nemůžeme
Holky,díky -
Nádherně naservírovaný talíř, moc bych si pochutnala
-
Mlsounů by bylo Aničko
jejda, to vypadá úžasňácky, wow
-
Och ty jeden jazýčku!!! Já bych si dala, až bych brečela. Jenže, těžko se vaří takové dobroty, když druhá polovička protestuje. Moc jsem si ho rozmazlila!
Jako vždy, Aničko, paráda