Vepřové jazýčky pro mlsné hubičky

Předkrmy Doba přípravy: vaření a příprava do 50minut+24hod.na uležení 14 názorů

Předkrmy Doba přípravy: vaření a příprava do 50minut+24hod.na uležení 14 názorů

Suroviny 2-3 porce

2 vepřové jazyky
2 bobkové listy
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
sůl
Na marinádu:
15 ks naložených oliv
5 ks sušených rajčat v oleji
2 prolisované stroužky česneku
2 cm másla široký plátek
1 lžíce oleje ze sušených rajčat
1 lžíce sladké sójové omáčky
špetka soli
mletý pepř
alobal na zabalení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové jazyky uvaříme doměkka v okořeněné vodě. Schladíme, stáhneme kůži a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké.

  2. V kastrůlku rozpustíme máslo společně s olejem. Přidáme sójovou omáčku, nadrobno nakrájená rajčata a olivy, ochutíme česnekem, solí a pepřem a dobře promícháme.

  3. Připravíme si dva kusy silnějšího alobalu (nebo dáme dvojitě) o rozměru cca 25 cm x 30 cm. Na každý plát alobalu dáme trochu marinády a položíme nakrájený jazyk. Mezi každý řez lžící kápneme marinádu, přimáčkneme k sobě a alobal pořádně utěsníme do balíčku.

  4. Dáme uležet do lednice.

  5. Druhý den nejlépe v hrnci na pařáčku alobalové balíčky ohřejeme. Poté opatrně otevřeme, jazyky i s máslovou marinádou přemístíme na talíře a podáváme například s osmaženým a lehce očesnekovaným pečivem.

Komentáře k receptu Vepřové jazýčky pro mlsné hubičky

  • hanahcotton::-DTak to je dobře;-):-*:-D
    Za milé komentáře i hodnocení všem děkuji,potěšili jste mě:-*:-K

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    Tak v tom případě já mlsný jazýček i hubičku rozhodně mám :yes::-D:yes:

    Odpovědět

  • Nikina Nikina

    Krása!:yes::-K

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Aničko jsi opravdová kouzelnice při vaření;-);-)Skvělé a krásné fotky:yes::yes:Jazyky právě vařím a pokusím se o tvou variaci;-)

    Odpovědět

  • Všem moc děkuji za milé komentáře i hodnocení:-KMoc mě to potěšilo;-)a já zase něco dobrého vymyslím:-)):yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes::-Ono to je poezie na talíři..Ty umíš skutečně kouzlit v kuchyni..na fotkách se na nás dívají mistrovská díla..a z dostupných surovin,což je hlavní :-*:-*:-*

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-)Perfektní suroviny, moc dobrý recept a překrásné fotky!:yes::yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    No teda jen jsem polkla Ani ty jsi kouzelnice u nás by jsme si pochutnali oba:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    No co ty všechno nevymyslíš:-D, to vypadá moc lákavě, ukládám:yes:

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72

    Hlásí se mlsná hubička:-! Asi pojedu na výlet:-D:yes: +5

    Odpovědět

  • Jana Remkova:Tak to je mi Tě líto:-SJazyk naštěstí máme rádi oba i jen tak uvařený a třeba s hořčicí:-pAle za ty prachy,co v dnešní době stojí zase tak rozežraní být nemůžeme:-D:-D
    Holky,díky:-)):-K:-K

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Nádherně naservírovaný talíř, moc bych si pochutnala:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Mlsounů by bylo Aničko:-D jejda, to vypadá úžasňácky, wow:-K:-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Och ty jeden jazýčku!!! Já bych si dala, až bych brečela. Jenže, těžko se vaří takové dobroty, když druhá polovička protestuje. Moc jsem si ho rozmazlila!:-D Jako vždy, Aničko, paráda:-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové jazýčky top recepty pro mlsné jazýčky recepty vepřový jazyk vepřové jazyky recept recept na vepřové jazyky mlsný jazyk veprovy jazycek recept vepřový jazyk recept mlsné jazýčky vepřový jazyk s marinádou rajčata pro mlsný jazýčky marinada na veprovy jazyk top recepty vepřový jazyk veprové jazýček vepřový jazyk recepty vepřový jazýček mlsný jazýček veprova jazycky vepřove jazyk recepty pro mlsně jazyky