Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Západočeské utopenečky dle Jarouše

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min

20 min (20 min příprava)

15. 12. 2009 16:36

Suroviny pro 15

15

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 169 kJ / 279 kcal
Bílkoviny4,90 g
Tuky0,84 g
Vláknina21,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,64 g
Sůl4,00 g
Sacharidy58,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Recept jsem dostal od Jarouše Podgorského, který ho vymyslel a vyhrál s ním vnitropodnikovou soutěž.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

srettka

9. 5. 2018 09:45

clupmi: V hospodách to mívali na pultě v láhvi a v poho:-)

Simona Skolakova

9. 5. 2018 07:59

clupmi: tak to si neumím představit,vždy se dávali do chladna,komora nebo dobrý sklep,ale dne to má málokdo,tak bych to řešila a dala do sklenice,která se mi vejde do lednice.;-)

clupmi

9. 5. 2018 05:06

Jen by mě zajímalo, jestli musí jít sklenice do ledničky. Taková pětilitrovka mi tam nevejde. Můžou zrát při teplotě 20 °C?:-?

clupmi

9. 5. 2018 04:53

Jana Dorazinová-Remková: Tak to je Jeničko pěkný kotrmelec - od uzenin k ovoci.:-K

Iriska

22. 12. 2009 16:37

Tak jsme ochutnali. Bodíka jsem dala právem. Jsou opravdu skvělé a hlavně rychle naložené. Pak jenom vydržet to čekání. :yes:

Iriska

16. 12. 2009 17:55

To bude parádní zpestření mezi cukrovím a řízky. :-p Posílám fotku naložených buřtíků a už teď dávám boda. :yes:

JanaDorazinova

16. 12. 2009 12:32

simko.jit dej sem ten recept normálně na naše stránky!!;-) Tady se to stratí.

Dooga

16. 12. 2009 12:09

Václave, přesně o tom píšu pod receptem. Nemá to chybu. Stejným principem marinuju maso před grilováním. Stačí půl hoďky a je to.;-)

Vaclav Fronek

16. 12. 2009 11:54

Václave děláme, zvláště na chatě, ale i doma. Dávám do nálevu kousek nakládané feferonky. A JEŠTĚ JEDENU VYCHYTÁVKU. Utopence se dávají do spec. plast. nádob, které jsou uzpůsobeny pro vakuovou pumpu. Tí jak vznikne podtlak (vakuum) Jsou utopenci užasně rychle proleželé - nasycené octem. Václav

yanull

15. 12. 2009 18:41

Na tyto stránky si chodím po pečení aspoň virtuálně napravit sladké chutě.Tato trojkombinace utopence, chlebíku a pivka nemá chybu. Už se vidím, jak zakrajuji patku a je to mana nebeská ... posílám bodíka. ;-):-p:yes:

pipre

15. 12. 2009 18:23

:-p:yes:+5

simko.jit

15. 12. 2009 17:46

utopence miluju, taky mám ráda ty, jak je tam worčestr, hořcice, kečup a svaří se to - recept tu na stránkách je.
jestli můžu přidat taky receptík - kdo chce, ten si ho opíše, já fotku nemám takže:
finta spočívá v naříznutí špekáčku - nařízneme podélně tak, abychom získali plát jako na ptáčky. Takto naříznutý přidržíme a potřebe feferonkovou pastou. přidáme cibuli a držení uvolníme. Špekáček se sroluje a náplň zůstane uvnitř.
Klademe do sklenice, prokládáma nakrouhaným čerstvým zelím, paprikou, cibulí a prosypeme celým pepřem. Nesolit (pasta je slaná) vše pak zalijeme nálevem DEKO a nejmíň týden uležet.
tento recept vyhrál taky v soutěži - jmenuje se Staroplzenecký utopenec, autora bohužel už nevím a recept byl uveden v Klatovském deníku:-p:-p:-p

Dooga

15. 12. 2009 16:54

Ne sůl tam není.

Iriska

15. 12. 2009 16:51

Prosím, sůl do nálevu nepatří? Asi ji nahradí country koření, ne?

thomassinno

15. 12. 2009 16:49

Juuuwa. to vypadá fakt luxusně ...:-! sem s nima, sbíhají se mi sliny a kapou mi až na vestu:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: utopenci od jarouše recept západočeská kuchyně utopenci od jarouse utopenci s cerstvým zelím utopenecky salát vacsy klatovský deník vacsy utopenci vacsy system děláme utopence utopenci worcestr staroplzenecky utopenec klatovský deník recepty vacsy recepty zapadoceska kuchařka nakladani masa ve vakuu utopenecký salát recept recept utopenci od jarouše nakladani utopencu bio vac

Suroviny: špekáček, cibule, ocet, voda, koření nové koření, pepř, koření hřebíček, bobkový list, koření country, cukr

TopRecepty.cz

Západočeské utopenečky dle Jarouše

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxVM