Kuře na bažantí způsob
Recept ještě nebyl hodnocenMaso omyjeme, osušíme, osolíme a nakořeníme a prošpikujeme česnekem.Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky.Řapíkatý celer nakrájíme, česnek neloupeme pouze překrojíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a nakořeníme a prošpikujeme česnekem.Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky.Řapíkatý celer nakrájíme, česnek neloupeme pouze překrojíme…
Křidýlka omyjeme, v kloubech naporcujeme, špičky odložíme na polévku (např.do mrazáku na pozdější použití).Brambory dobře omyjeme a pokrájíme na stejné kusy. Cibuli…
Múku zmiešame so soľou a práškom do pečiva, pridáme olej a postupne vodu, vypracujeme plastické cesto. Necháme stáť cca hodinu v uzavretej nádobe, mikroténovom sáčku a…
Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji do větší uzavíratelné mísy. Přidáme ostatní suroviny na marinádu a vařečkou pořádně promícháme.Koleno opláchneme a vykostíme (kosti…
Tvrdý sýr nastrouháme najemno, přidáme ostatní ingredience a vytvoříme těsto, které necháme 15 minut odpočinout.Poté vytvoříme malé bochánky, které ukládáme na plech…
Nastříháme si alobal, aby byl větší než plátek masa, můžeme dát i dvojitě.Plátek masa položíme na alobal, jenom lehce naklepeme, osolíme, potřeme oblíbeným kořením,…
Kedluben očistíme a ukrojíme z něj tři plátky, asi centimetr široké. Dáme je vařit do osolené vody. Vaříme na skus, scedíme a necháme vychladit. Uvaříme i vejce natvrdo…
Zkuste připravit rodině z lesních úlovků na pohled efektní a přitom chutné jídlo. Pokud vám les nepřál, výborné budou žampiony. Plněné kloboučky hub pod zapečeným sýrem,…
Dýni omyjeme, vydlabeme a pokrájíme na měsíčky (plátky), které mírně osolíme (dle slanosti slaniny) a okořeníme podle vlastní chuti pepřem, paprikou, drceným kmínem,…
Očištěnou vydlabanou dýni pokrájíme na větší kusy a dáme na dno zapékací mísy nebo pekáčku vymazaného máslem nebo olejem.Dýni ochutíme mírně solí, případně česnekem,…
Na palačinky prošleháme dohromady mléko, vejce, mouku a trochu více posolíme, než jsme zvyklí na sladké palačinky. Pokud je třeba, tak přidáme malinko mléka, nakonec…
Křehké šátečky z listového těsta, plněné bílou klobásou, jsou opravdu velice snadná na přípravu a potěší všechny koledníky. Šátečky můžete posypat libovolným kořením,…
Vepřová kotleta je kvalitní maso. O Velikonocích můžeme oživit vepřové kapsy vloženým vařeným vejcem. Okořeníme pak oblíbeným kořením a připravíme tak, aby maso nebylo…
Masové kuličky připravíme, jak jsme zvyklí podle vlastního receptu na sekanou nebo karbanátky. Uděláme malé kuličky, obalíme je ve strouhance a smažíme na sádle nebo…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Red Velvet Cake: Jak vznikl ikonický americký dort a odkud má svou červenou barvu?
Pokřtili jsme Extrakurzy! S Janem Punčochářem, Lukášem Hejlíkem i s úžasným dortem od Šárky Divácké
Cukrovinky, po kterých raději nesedejte za volant! Ohrozí vás spíš pralinky, Margotka nebo Mila?