Kuřecí s mrkvovou omáčkou a bramborovo hráškovou kaší
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí prsa rozkrojíme na plátky či menší kousky, okořeníme a potřeme olejem.Orestujeme na menší pánvi dozlatova a dáme stranou. Na výpek přidáme zbylý olej, necháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí prsa rozkrojíme na plátky či menší kousky, okořeníme a potřeme olejem.Orestujeme na menší pánvi dozlatova a dáme stranou. Na výpek přidáme zbylý olej, necháme…
V míse smícháme všechny suché ingredience, promícháme s olejem a vroucí vodou a necháme půl hodiny odstát. Těsto nasákne všechnu tekutinu a bude držet pohromadě. Troubu…
Nejprve si připravíme kuřecí maso (já používám stehenní řízky, protože jsou šťavnaté a nejsou suché jako prsní). Nakrájíme ho na kousky/nudličky, dáme je do misky,…
Z květáku vyřízneme košťál a rozebereme ho na růžičky. V hrnci přivedeme vodu k varu a necháme květák vařit cca 10 minut dokud nezměkne.Uvařený a scezený květák v…
Receptů na polévku z květáku je nepřeberné množství. Vyzkoušejte pikantní krémovou. Dobře chutná a jako bonus je bez laktózy a bez lepku.
Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji do větší uzavíratelné mísy. Přidáme ostatní suroviny na marinádu a vařečkou pořádně promícháme.Koleno opláchneme a vykostíme (kosti…
Tvrdý sýr nastrouháme najemno, přidáme ostatní ingredience a vytvoříme těsto, které necháme 15 minut odpočinout.Poté vytvoříme malé bochánky, které ukládáme na plech…
Očištěné maso osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na plátky. Zlehka přes fólii maso naklepeme a z obou stran posypeme kořením (které jsme podrtili v hmoždíři spolu…
Panenku odblaníme, očistíme a nakrájíme na cca 2 cm silné plátky.Ve větší misce smícháme 2 lžíce oleje, sůl, pepř a koření. Přidáme plátky panenky a necháme v chladu…
Na nudle odvážíme mouku do misky a trochu odebereme na podsypání při válení. Do mouky v misce rozklepneme vejce a vidličkou promícháme.Postupně přiléváme vodu a stále…
Nastříháme si alobal, aby byl větší než plátek masa, můžeme dát i dvojitě.Plátek masa položíme na alobal, jenom lehce naklepeme, osolíme, potřeme oblíbeným kořením,…
Velmi snadné a chutné zeleninové jídlo ve stylu lowcarb stravování bude chutnat nejen vyznavačům této stravy. Šneci budou chutnat i těm, kteří brokolicí vcelku…
Tato specialita od našich sousedů, konkrétně z jižních Tyrol, je skvělým spojením jehněčího masa a zeleniny. Žebírka pečená spolu s kořenovou zeleninou, podlitá výborným…
Sýry s bílou plísní jsou vděčnou surovinou při přípravě lahodné večeře. S vhodnou přílohou mohou být i hlavním chodem. Tento recept je však přípravou v mikrovnce…
Kampotský fermentovaný pepř je úžasné ochucovadlo pro milovníky pikantní chutí. Připravte si s jeho použitím kuřecí prsa s jemnou smetanovo-pepřovou omáčkou a pochopíte,…
Kedluben očistíme a ukrojíme z něj tři plátky, asi centimetr široké. Dáme je vařit do osolené vody. Vaříme na skus, scedíme a necháme vychladit. Uvaříme i vejce natvrdo…
Matjesy jsou typické zejména pro Holandsko, ale i v ČR jsou velmi oblíbenou pochoutkou. Smíchejte tyto solené sledě spolu s čerstvými rajčaty a cibulí ze zahrádky,…
Česnek nastrouháme nebo prolisujeme. Plátky masa mírně osolíme, ochutíme čerstvým česnekem a vetřeme směs koření Flekken, které můžeme namíchat podle chuti.Zalijeme…
Zkuste připravit rodině z lesních úlovků na pohled efektní a přitom chutné jídlo. Pokud vám les nepřál, výborné budou žampiony. Plněné kloboučky hub pod zapečeným sýrem,…
Krůtí maso je skvělou potravinou pro zdravé stravování. Skvěle se hodí se také pro přípravu pokrmů v rámci redukčních diet nebo také pro sportovce. Tuto jeho rychlou…
Kýta je čistá svalovina bez jakýchkoli tučných částí. Nejčastěji se z ní připravují řízky, nebo se peče se v troubě. V tomto případě je výpek použit na omáčku, která…
Masové špízy se zeleninou jsou velmi snadným a chutným pokrmem. Kousky libovolného masa napichujeme střídavě s cibulí a paprikou na špejli a poté je upečeme v troubě…
Očištěnou vydlabanou dýni pokrájíme na větší kusy a dáme na dno zapékací mísy nebo pekáčku vymazaného máslem nebo olejem.Dýni ochutíme mírně solí, případně česnekem,…
V jednoduché kombinaci surovin je kouzlo těchto placiček. Péct je nemusíte na pánvi a tvarovat vykrojením. Stačí lžící vytvarovat na pečicí papír oválky a poté…