Lišky ve volském oku
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravujeme porci pro každého zvlášť. Na tuku zpěníme cibulku a vložíme lišky – větší přepůlíme, menší necháme vcelku. Kromě květu okořeníme a dusíme do měkka pod…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravujeme porci pro každého zvlášť. Na tuku zpěníme cibulku a vložíme lišky – větší přepůlíme, menší necháme vcelku. Kromě květu okořeníme a dusíme do měkka pod…
Karotku očistím, vybírám mladou, pokud mám vetší, překrojím ji napůl po délce. Na pánvi rozehřeji olej a orestuji karotku, přidám zázvor, posekanou feferonku, osolím,…
Mandle v mixéry rozdrvíme. Pridáme k nim do mixéra nakrájanú paradajku, zázvor, cesnak a Garam masala a vymixujeme na pastu. Do misky si dáme očistené, nakrájané…
Očištěná, opláchnutá stehýnka vložíme do studené vody s kořením a velmi pomlým varem vaříme asi 30 min. Pak do polévky vložíme zeleninu a jáhly a pokračujeme ve varu asi…
Očištěná, opláchnutá stehýnka vložíme do studené vody s kořením a velmi pomlým varem vaříme asi 30 min. Pak do polévky vložíme zeleninu a jáhly a pokračujeme ve varu asi…
Zmiešame soľ, mleté čierne korenie, mletú papriku a v tejto zmesi obalíme diely kuraťa. Na panvici rozohrejeme maslo a kura opečieme. Na dno maslom vymazaného pekáča…
Do masa dáme pár lžic studené vody osolíme, opepříme, přidáme veškeré koření, petrželku a cibuli nakrájené nadrobno, smetanu, promícháme a necháme chvíli odpočívat. Poté…
Diamantové rybky umyjeme a do misky pripravíme marinádu z citrónovej trávy, galangalu (ovocný zázvor), kafirových lístkov, chilli a čerstvých byliniek: koriander a…
1. Kopr nasekáme najemno a v misce smícháme s majonézou. Vmícháme limetovou šťávu a dochutíme solí a pepřem.2.Česnek pečte i se slupkou 15 minut v troubě předehřáté na…
Uvaříme klasický vývar – maso do studené vody s kořením a bylinkami. Já mírně perlila v tlakovém hrnci cca 2 hodiny.Maso vyndáme. Jak vydržíme, co nejteplejší, ho…
Lehké bezmasé jídlo si připravíte podle našeho vymazleného receptu. Ať již zvolíte pokrm s jakoukoliv přílohou, nebo se spokojíte se samotnou zeleninou, získáte střídmý…
Tento lehký a barevný salát je perfektní volbou pro horké dny, kdy toužíte po něčem svěžím a zdravém. Kombinace zralých, šťavnatých rajčat, aromatického koriandru a…
Vaříme oháňky dokud se nezačnou téměř oddělovat od kosti, v papiňáku je to minimálně 30 minut (podmínkou úspěchu je opravdu měkké maso) Utřeme česnek, přidáme…
Troubu předehřejte na 180°C. Všechny ingredience na tempehovou marinádu (tj. ty uvedené před koriandrovým přelivem, bez tempehu) dejte do mixéru a rozmixujte, malé…
1) Vložte kuře do nekovové mísy a vetřete do něj sůl a citronovou šťávu. Přikryjte a nechte 30 minut marinovat. 2) Rozehřejte wok na středním ohni a poté přidejte…
Oloupaný zázvor nastrouháme na jemném struhadle, společně s česnekem. K této směsi přidáme koriandr a římský kmín, který jsem předtím rozdrtili v hmoždíři. Přidáme 2…
Kuřecí prsa rozpůlíme a nakrájíme na větší kousky. Připravíme marinádu v niž maso důkladně obalíme a necháme odležet alespoň hodinu v chladu.Na hlubší pánvi na oleji…
Připravte si k obědu lehké letní jídlo. Cuketové špagety se středomořsky ochucenými kuřecími kousky je rychle připravený pokrm, který bude vyhovovat svou skladbou i…
Tekvicu očistíme, vyberieme jadrá a dužinu narežeme na kocky. Semená horčice, koriandra, rascu a chilli papričku zomelieme ( rozdrvíme v mažiari ). Zmiešame s kurkumou…
Tekvicu očistíme, vyberieme jadrá a dužinu narežeme na kocky. Semená horčice, koriandra, rascu a chilli papričku zomelieme ( rozdrvíme v mažiari ). Zmiešame s kurkumou…
Není od věci si čas od času odpočinout od masa a připravit bezmasý pokrm. Květákové kari je snadné na přípravu a plné různých chutí, které jsou v pokrmu dobře propojené.…
2 šálky vody přivedeme k varu, přidáme citrónovou trávu, kaffir lime lístky a zázvor a zvolna vaříme 10 min.Přidáme plody moře a vaříme dalších 3-4 min. Vložíme žampióny…
Oblíbené hranolky povětšinou připravujeme z brambor, avšak existuje spousta různých alternativ. Připravit je můžete i z kedlubny, obalené v trojobalu a usmažené krásně…
Pohanku propláchněte, vložte do hrnce, přidejte špetku soli a zalijte horkou vodou. Vařte 20 minut, dokud pohanka nezměkne. Pokud po uvaření v hrnci zbývá ještě voda,…