Pečené sladké brambory s koriandrem a domácím cibulovým čatný

Bezmasá jídla Doba přípravy: 30 min. 2 názory

Bezmasá jídla Doba přípravy: 30 min. 2 názory

Suroviny 2 porce

2 batáty (sladké brambory)
máslo
koriandr
Čatný:
cibule
máslo
med
sladké bílé víno
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory propíchneme na několika místech vidličkou a dáme péct do předehřáté trouby na 20 minut.

  2. Po upečení podélně rozřízneme, poklademe máslem a posypeme čerstvým koriandrem. Nakonec přidáme čatný, dá se koupit v supermarketech, ale já si dělám domácí a tak ho mám vždy po ruce.

  3. Cibuli nakrájíme na proužky a dozlatova opečeme na másle, poté přidáme med a necháme zkaramelizovat. Přilejeme víno, přidáme sůl a pepř a necháme zredukovat do marmeládové konzistence.

Poznámka od kuchařky

Vím je to trošku zvláštní, ale proč si někdy nevyzkoušet něco jiného? Střídmou lehkost tohoto pokrmu oceníte obzvlášť v těchto horkých dnech!:-)

Komentáře k receptu Pečené sladké brambory s koriandrem a domácím cibulovým čatný

Tématické fráze: čátný pečené batáty recepty batáty pečené recept na pečené batáty batáty pečené pečené batáty recepty pečené batáty recept recepty s koriandrem recepty na pečené batáty sladke brambory čatný recept recepty na čatný recept pečené batáty recept na čatný batáty recepty batáty recept recepty pečené batáty recepty čatný sladké brambory recepty sladke brambory recept