Plněný lilkový kabátek v rajské omáčce

Hovězí maso Doba přípravy: Priprava-30minut, a vareni dalsich 30minut 11 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: Priprava-30minut, a vareni dalsich 30minut 11 názorů

Suroviny 4 porce

1 lilek
500 g mletého hovězího masa
2 vajíčka
svazek koriandru
1 lžíce strouhanky
1 lžička mletého římského kmínu
sůl
pepř
1 lžička cukru
Na omáčku:
2 malé kelímky rajčatového protlaku
2 sklenice vody
2 lžíce cukru
2 stroužky česneku
1 bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Priprava lilkoveho kabatku-

    Lilek oloupeme a nakrajime podelne na tenci platky, mne z jednoho lilku vyslo 6 platku.

    Osolime a dame odpocinout.

  2. Mezitim si nachystame misku, v ktere rozkvedlame 1 vajicko s cukrem a soli (proc, je v poznamce)
    Tak osmahneme ty platky, odlozime na papirovou uterku.

  3. Masova napln-

    Mlete hovezi maso, 1 vajicko, koriandr, rimsky kmin, sul a pepr promichame a nakonec pridame strouhanku a promichame znova.

  4. Napln Lilku-

    Vezmeme maso a udelame si sulanek tak, aby vyhovoval velikostne k platkum, polozime na jednu stranu lilku a srolujeme az na konec.

  5. Muzeme zajistit 1-2 paratky, ja mam tak lepsi pocit, ze se to neoddela.

    Takhle postupujeme u vsech platku.

  6. Omacka- Vsechny suroviny smichame, pockame az zacne varit a vlozime plnene kabatky a varime 30 minut

Poznámka od kuchařky

Jak znate, tak lilek pri smazeni nasakne hodne oleje a ten trik je v tom namocit ty platky do vajicka a osmazit, nenasakne zadny tuk a po osmazeni z obou stran asi 3-4 minuty dame na papirovou uterku vsaknout.

Ja si to vajicko pak trochu oskrabla vidlickou.

PRILOHA- Bulgur,Kuskus, Ryze a testoviny.

Komentáře k receptu Plněný lilkový kabátek v rajské omáčce

Tématické fráze: lilek v rajské omáčce lilek pečený v rajské omáčce rajiská omáčka lilek v rajske lilek rajska recept lilek s rajskou omáčkou plněný lilek v rajské omáčce varime z lilku bulgur v rajské omáčce hovězí líčka v rajské omáčce baklazan v rajske omacce rajiská omáčka z lilku lilek v rajské omáčce