Salámová rychlá pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenNezapomenutelná retro dobrota, která se těší velké oblibě dodnes, to je salámová pomazánka. Budete na ni potřebovat jen pár surovin a za čtvrt hodinky ji máte hotovou.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 236 kJ / 295 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 4,67 g |
– nasycené | 0,67 g |
– nenasycené | 3,33 g |
–– mononenasycené | 2,00 g |
–– polynenasycené | 1,33 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 67 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 33,33 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Nezapomenutelná retro dobrota, která se těší velké oblibě dodnes, to je salámová pomazánka. Budete na ni potřebovat jen pár surovin a za čtvrt hodinky ji máte hotovou.…
Přejete si méně špinavého nádobí, méně práce v kuchyni a více času na povídání u večeře? Připravte si vepřové maso s rýží v jednom pekáčku. Krkovičku nebo plec jsme…
Jednoduché recepty z pár surovin nikdy nezklamou. Obzvlášť, pokud se jedná o klasické a poctivé recepty našich babiček. Pár brambor, hrst těstovin, výborné zelí a chutné…
Makrely dokonale očistíme pod tekoucí vodou a břišní dutinu zbavíme všech případných zbytků. Dokonale očištěné makrely osolíme, opepříme a vytřeme směsí nasekané…
Cibuli nakrájíme na drobno, zpěníme na oleji, přidáme mleté maso, prolisovaný česnek, sladkou papriku, gulášové koření a osmahneme.Podlijeme vývarem, přidáme nasekaný…
Krky vložíme do studené vody, osolíme a pomalým varem - táhnutím uvaříme vývar. Pak procedíme a maso následně po lehkém prochladnutí obereme.Vývar dáme znovu vařit s…
Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme mleté maso a osmahneme do hněda.Když je maso pěkně opečené přidáme sladkou papriku,…
Maso nakrájíme ne větší kostky. Rozpustíme sádlo a maso necháme zatáhnout. Opečené kostky vytáhneme a do výpeku přihodíme zeleninu a cibuli. Restujeme do barvy, přidáme…
Vláčné květákové placičky s anglickou slaninou ochucené jarní cibulkou a libečkem jsou hotové během chvíle a navíc chutnají skvěle. Dejte si je k večeři jen tak nebo…
V hlubokém hrnci dáme ve vodě vařit nahrubo nakrájenou oškrábanou zeleninu spolu se všemi ingredienci na vývar a necháme dobře provařit.Po uvaření vývar přelijeme,…
Cuketová sekaná je skvělá jak ještě teplá, čerstvě po upečení, tak i zastudena, jako chuťovka. Můžeme ji připravit i ve vegetariánské variantě. Bude stačit slaninu…
Mít po vždy po ruce pesto se vždy vyplatí. Bude vám nápomocné nejen když má slaný pokrm nevýraznou chuť, ale také když nevíte co připravit. Postačí pouze uvařit…
Postup na knedlíčky: Játra odblaníme a na jemno umeleme či rozmixujeme. Změklé máslo utřeme s vejcem, játry, ochutíme solí, pepřem a česnekem. Přisypeme jemně mletou…
Omáčka: 1. Na oleji si zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku s česnekem, přidáme hříbky, na kostky na krájené vepřové maso, sůl, pepř, kmín, nasekaný libeček a osmahneme…
V kastrolu rozpustíme sádlo, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky česnek.Přidáme papriku, osmažíme (pozor na připálení) a vsypeme na kolečka nakrájený párek,…
Talíř teplé a chutné polévky spolehlivě zasytí a zvedne náladu. Polévku plnou brambor, připravenou z podmáslí, podáváme s vejci vařenými natvrdo. Její chuť vás opravdu…
Jednoduchá pórková omáčka se sušenými rajčaty je skvělou volbou pro rychlou a chutnou večeři. Jemná chuť vytváří harmonický pokrm , který se hodí k těstovinám, nebo…
Amura naporcujeme(obdobný recept může být i se sumcem) osolíme a opepříme. Brambory oškrábeme a nakrájíme. Poté klademe do vymazaného pekáče(můžeme udělat i jednotlivé…
Smícháme vejce s olejem, solí, pepřem a zbytkem surovin. Metličkou prošleháme. Maso nakrájíme na větší hranolky. Naložíme do ochucených vajíček a necháme asi 2 hodiny…
Plněné žampiony jsou skvělou volbou pro milovníky lahodných a šťavnatých pokrmů. Voňavá masová a pikantní náplň dodá houbám jedinečnou chuť, která potěší nejen při…
Maso s nakrájenou a očištěnou kořenovou zeleninou, solí, pepřem a bobkovými listy vaříme ve vodě cca 2 hodiny. Scedíme.Maso obereme od kosti, natrháme na malé kousky,…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Petržel, celer, mrkev a ředkvičky očistíme a nakrájíme na kousky. Vše dáme do hlubokého hrnce, přidáme oloupaný česnek, sůl,…
Dáme vařit vodu, cca 1,5 litru s kořením a zeleninou. Do vařící vody přidáme omyté maso a vaříme do měkka. (Vodu podle potřeby dolijeme). Měkké maso vyjmeme, nechám…
Silný kuřecí vývar vás postaví na nohy v každé situaci. Dopřejte mu dostatek času a vařte jej velmi pomalu. Na výsledné chuti se to projeví. Čerstvé bylinky dají polévce…