Rychlý salát z červené řepy
Recept ještě nebyl hodnocenVařenou řepu necháme zchladnout, oloupeme ji, pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Kyselé okurky a cibuli pokrájíme nadrobno a přidáme k řepě, osolíme a opepříme.Do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vařenou řepu necháme zchladnout, oloupeme ji, pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Kyselé okurky a cibuli pokrájíme nadrobno a přidáme k řepě, osolíme a opepříme.Do…
Vajcia uvaríme na tvrdo, olúpeme , vychladíme, nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Zmiešame s údeným tvarohom a na drobno pokrájanou cibuľou, spolu s majonézou spojíme.…
Karotku očistíme, nastrouháme na jemno a dáme do misky.Hermelín nakrájíme na malé nudličky, cibuli na drobno a přidáme k mrkvi.Přidáme ostatní suroviny a dobře vidličkou…
Struhadlo potřeme olejem, aby se nám sýr nelepil a pak nahrubo nastrouháme sýr, vejce a šunku.Najemno nastrouháme okurku a cibuli. Přidáme ostatní a promícháme.
Majonézu, smetanu, víno a citrónovou šťávu v misce rozšleháme metličkou, podle chuti osolíme, opepříme a zjemníme cukrem.Vmícháme nakrájenou okurku nebo kyselou zeleninu…
Z hladké mouky, droždí, sádla, soli vypracuje těsto teplou vodou, necháme 20 min kynout. Z těsta vytvoříme malé kuličky, potřeme vejcem, posolíme hrubou solí, okmínujeme…
Sýry s majonézou utřeme. Přidáme najemno nastrouhaná vejce, šunku nakrájenou na nudličky a pórek najemno nakrájený. Promícháme, osolíme a opepříme. Posypeme nasekanou…
Brambory umyjeme a dáme vařit, cibuli a okurky nakrájíme na drobno, celer a mrkev očistíme, mrkev podél rozkrojíme, celer nakrájíme na plátky a vejce uvaříme na tvrdo…
Do malého kastrólika dáme všetky ingrediencie na zálievku, privedieme k varu, odstavíme a necháme vychladnúť.Tarhoňu uvaríme, scedíme.Vajcia uvaríme na tvrdo.Na oleji…
Brambory si uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na čtverečky. V kastrůlku si uvaříme mrkev a fazolkové lusky do měkka tak akorát-nerozvařit!, necháme…
Filety rozmrazíme. 3 litre vody zmiešame s 300 ml octu a soľou, vložíme sitko s celým korením a bobkovým listom a dáme do nej variť mrkvu a cibuľu (cibule rozkrojiť na…
Omytá kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky. Paličkou je jemně naklepeme a z obou stran, osolíme a opepříme.V hlubší míse připravíme marinádu prošleháním všech surovin…
Plněná vejce jsou klasická součást obložených mís, ale mohou stejně dobře suplovat i hodnotnou večeři. Navíc vypadají na talíři moc hezky, zvlášť když pro plnění…
Tato tuňáková pomazánka je připravená během pár minut a na její přípravu stačí jen dvě suroviny. Konzervovaného tuňáka smícháme s majonézou nebo tatarskou omáčkou a…
Luciano Pavarotti opravdu miloval dobré jídlo a tak se traduje, že miloval tuto pomazánku. Oranžová barva mrkve hezky kontrastuje s nastrouhaným sýrem a česnek jí pak…
Rané odrůdy kedluben a jejich šťavnatá jemná dužina si přímo říká o takové využití, aby kedlubnová chuť zůstala v hlavní roli. Připravte si tuhle jednoduchou pomazánku,…
Repu umyjeme, uvaríme. Keď je mäkká, vychladíme a očistíme. Nakrájame na veľkosť ako nám vyhovuje, alebo nastrúhame. Majonézu zmiešame so smotanou, osolíme, okoreníme.…
Z kysané smetany, majonézy, vejce a hladké mouky smícháme vidličkou v misce těstíčko, které se podobá hustému palačinkovému. Rozetřeme ho na pánev, pokapanou olejem.Na…
Brambory uvaříme - nejlépe den předem, nakrájíme na jemno, osolíme, vmícháme okapanou zeleninu, majonézu, je-li třeba, trochu octa - podle chuti a nakonec přidáme drobně…
Omyté a očištěné maso nakrájíme na malé kousky.V míse smícháme všechny přísady na těstíčko a umícháme jednotnou směs.Všechny kousky masa přidáme do misky s těstíčkem a…
Obrané maso z kostí spolu s anglickou slaninou, natvrdo uvařenými vejci a okurkami umeleme na masovém strojku.Přidáme hořčici, majonézu, sůl a pepř. Promícháme a dáme do…
Do misky dáme vychlazený Hermelín nastrouhaný na hrubém struhadle, přidáme dvě lžíce majonézy, mletou papriku, sůl a pepř.Nakonec ozdobíme čerstvou petrželkou nebo…
Maso nakrájíme na drobné kousky a jablka na malé kostičky a hned zakápneme citronem. Obojí promícháme s majonézou, osolíme a lehce vmícháme šlehačku. Na talířku ozdobíme…
Grilovací žebírka nařízneme do "hřebínku" (viz. foto ). Připravíme marinádu smícháním všech surovin a maso do ní nejméně na 24 hodin naložíme. Asi 2 hodiny před…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno 20. 5. 2024 15:20
Legendární severské skořicové rolky: Upečte si je podle pravého švédského receptu!
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
Jak na zapáchající odpad v kuchyňském dřezu? Pomůže ocet, sůl, soda i obyčejná vroucí voda