Mandlové rohlíčky (výborné)
Recept ještě nebyl hodnocenKaždý z nás zná vanilkové rohlíčky. Tyhle rohlíčky jsou jejich obdobou, jen jsou zde použity mleté mandle. Jsou křehké a výborné. Protože jsou vždy měkké, můžete je péct…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 466 kJ / 590 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,50 g |
| Tuky | 47,50 g |
| – nasycené | 4,50 g |
| – nenasycené | 42,50 g |
| –– mononenasycené | 22,50 g |
| –– polynenasycené | 20,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 10,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 18,00 g |
| – cukry | 1,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Každý z nás zná vanilkové rohlíčky. Tyhle rohlíčky jsou jejich obdobou, jen jsou zde použity mleté mandle. Jsou křehké a výborné. Protože jsou vždy měkké, můžete je péct…
Štola je druh pečeného moučníku patřícího k Vánocům. Má tvar bochníčku, který má připomínat „malého Ježíška zabaleného v plenkách“. Malé štoličky můžeme připravovat i…
Štóla je tradiční vánoční moučník pocházející z Německa, nicméně i u nás získává na oblibě. Kynuté sladké těsto plné sekaných mandlí, rozinek v rumu a kandovaného ovoce…
Autorčin osvědčený recept na vanilkové rohlíčky vás vybízí k jejich vyzkoušení. Cukroví voní mandlemi a je krásně křehké. Upečené je během chvilky. Dáte této verzi…
Skvělé mandlové cukroví s voňavým vanilkovým krémem se rychle zařadí do vaší vánoční kolekce. Příprava podle našeho postupu je velmi snadná a určitě ji zvládne i…
Nechce se vám zdobit perníčky ani před Vánoci? Zkuste tyto norimberské perníčky. Je to zase trošku jiný přístup při přípravě dobrůtek pro vaše blízké, ale ve výsledku…
Tradiční vanilkové rohlíčky nesmí na žádné Vánoce chybět. Jejich těsto je provoněno oříšky a citronovou kůrou. Pro usnadnění z těsta můžete kromě rohlíčků tvarovat i…
Návštěva je skoro za dveřmi a vy potřebujete vykouzlit moučník? Rychlá buchta z kefíru vás zachrání. Kouzlo kefírovky spočívá v hrníčkovém receptu - žádné složité…
Každý tuhle královnu zná. Pěkně nadýchaná, voňavá a vláčná, to je vánočka, tradiční symbol českých Vánoc. Pokud si ji každý rok kupujete, letos je čas na změnu.…
Schwarzwaldský dort pochází z Německa a tvoří ho nadýchané piškotové pláty ochucené vanilkou, mandlemi a čokoládou, polité višňovou šťávou a proložené višněmi a…
Pokud o adventu pečete išelské cukroví, máme pro vás variantu s mandlemi, které jsou jak v těstě, tak v krému. Dortíčky jsou navíc máčené do čokoládové polevy a zdobené…
Chuť mandlí a skořice se vhodně doplňuje. Tvar cukroví můžete volit libovolný, ale právě hvězdičky se na slavnostním stole krásně vyjímají. Pokud bílou polevu ještě…
Vyšlehat máslo s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem. Přidat vejce a vyšlehat. Přidat mleté mandle. Část mouky prosít do hmoty.Postupně přidávat ostatni mouku a rukama…
Lahodný jablečný koláč, který pěkně voní po skořici, je oblíbená víkendová klasika ke kávě či čaji. Tento skvělý koláč si mohou bez obav vychutnat i celiaci, připravíme…
Tenhle recept potěší každého milovníka mandlí, najde je totiž v křehoučkém těstě i v lahodné náplni. Že jste ho ještě nevyzkoušeli? Tak honem, navažte suroviny a pusťte…
Plněné cukroví se těší čím dál větší oblibě. Tyto kakaové dortíčky nejen skvěle vypadají, ale také i chutnají. Jemné ořechovo-kakaové těsto plněné kakaovým krémem s…
Přípravy na pomalu blížící se sváteční období pomalu začínají. Bez křehoučkých vanilkových rohlíčků by to nebyly ty pravé Vánoce. Rohlíčky hojně obalené v cukru,…
I diabetici si mohou užít vánoční pohodu s něčím na zub. Vanilkové rohlíčky se sladidlem zvládnete upéct velmi rychle a uděláte radost těm, kteří klasické cukroví…
Jáhly se řadí mezi zdravé suroviny, na které se mnohdy zapomíná. Po správném spaření a uvaření zbavíme jáhly typické hořkosti a smícháme je s dalšími surovinami. Z těsta…
Ischelské dortíčky, lahodná klasika rakouské cukrářské tradice, si získaly srdce milovníků sladkého po celou generaci. Tyto drobné křehké kousky z máslového těsta,…
Makronky bez přidaného barviva, jsou dokonalou volbou pro ty, kteří preferují jemnou eleganci a přirozené chutě. S jejich delikátními krémovými náplněmi, se stávají…
Mandlové pracny možná rozšíří kolekci vašeho vánočního cukroví. Jsou křehké a díky mandlím a koření lahodné. Pečte je v dostatečném předstihu, pracny je potřeba nechat…
Skořicové rohlíčky jsou neodolatelnou kombinací jemného těsta a hřejivé vůně skořice, která připomíná kouzlo Vánoc. Křehké, voňavé a lehce sladké, se rozplynou na jazyku…