Čokoládový dortík z červené řepy
Recept ještě nebyl hodnocenRychlý dezert z červené řepy připravíte velmi snadno a určitě si pochutnáte. Dortík je navíc bezlepkový, klasickou mouku nahrazují nasládlé mleté mandle. Slazený je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rychlý dezert z červené řepy připravíte velmi snadno a určitě si pochutnáte. Dortík je navíc bezlepkový, klasickou mouku nahrazují nasládlé mleté mandle. Slazený je…
Z uvedených surovin připravíme těsto. Zabalíme ho do folie a dáme cca na půl hodiny do ledničky.Těsto rozválíme - dobře to jde mezi dvěma foliemi, vykrájíme kolečka.…
Může být voňavější a lahodnější dezert než čokoládový? Tento možná působí složitě, ale zvládne ho i začátečník. Pokud vydržíme a necháme ho odležet do druhého dne, stane…
Skořicové rohlíčky jsou neodolatelnou kombinací jemného těsta a hřejivé vůně skořice, která připomíná kouzlo Vánoc. Křehké, voňavé a lehce sladké, se rozplynou na jazyku…
Mák i mandle jsou surovinami, ze kterých můžeme čerpat vápník a zdravé tuky. Jejich kombinace nám pak dá základ na přirozeně bezlepkovou bábovku. Těsto doplníme máslem,…
Celá vejce vyšleháme s medem, sirupem, cukrem i vanilkovým a solí do pěny. Přidáme skořici a mrkev a dobře prošleháme. V míse promísíme mouku, mandle, sodu a prášek a…
Každý tuhle královnu zná, pěkně nadýchaná, voňavá a vláčná, to je vánočka, tradiční symbol českých Vánoc. Pokud si ji každý rok kupujete, letos je čas na změnu.…
Větrníky s křupavou krustou z drobenky, která je připravená z másla, hnědého cukru, mletých mandlí a mouky, jsou původem z Francie a získávají na popularitě. Na…
Tradičním pokrmem na Blízkém Východě je falafel, kuličky z cizrny. Ikdyž neobsahují žádné maso, jejich chuť může připomínat karbanátky. Připravte si falafel z červené…
Předehřete si troubu na 170 stupňů Celsia (nebo podle autorky plyn 3, ale s tim nemám zkušenost.) Vymažte a vysypte moukou vyšší kulatou formu (nebo malou formu na dort)…
Ušlehejte sníh, vmíchejte krém, cukr, koření a mandle. Dle potřeby vmíchejte postupně mouku. Nechte vychladnout v lednici cca 30 min, potom naplňte cukrářský sáček a…
Co by to bylo za Velikonoce bez mašlí dozdobeného beránka na stole! Je spousta verzí od šlehaného piškotového po ořechového či zcela bezlepkového. A co takhle zkusit ho…
Lahodný jablečný koláč, který pěkně voní po skořici, je oblíbená víkendová klasika ke kávě či čaji. Tento skvělý koláč si mohou bez obav vychutnat i celiaci, připravíme…
Meruňky propláchněte horkou vodou a pokrájejte. V kastrůlku je zalijte džusem a pět minut vařte, pak nechte zchladnout. Do mísy vložte máslo, cukr, vejce, mandle, mouku…
Všechny sypké ingredience smícháme dohromady (mouka,cukr,kypřící prášek, ořechy, mandle). Dále přidáme i zbytek ingrediencí.Předehřejeme troubu na 180 °C. Formu na…
V misce důkladně smícháme mleté mandle s máslem, sýrem, vejcem a pršutem.Plát listového těsta rozbalíme - necháme na pečícím papíru. Polovinu potřeme směsí, až do krajů.…
Oddělte bílky od žloutků. Dejte však pozor, aby měly pokojovou teplotu. Odvažte mandle a moučkový cukr, nasypte do robota a pomelte na jemno. Prosejte přes síto, máte…
Vláčný perník má rád snad úplně každý a vždy nám připomene nedělní odpoledne u babičky. Připravit ho můžete i zcela bez mouky a to z tvarohového těsta, s mletými…
Kokosky s mandlemi jsou zajímavou variací na klasické kokosky. Při přípravě se navíc používá tmavý třtinový cukr, jehož chuť se pečením promění do karamelova a výsledkem…
Výborný třený rebarborový koláč sklidí u rodiny i návštěvy velký úspěch. Kyselá chuť rebarbory je vyvážená sladkostí mandlového sněhu. Příprava je snadná a koláč je do…
Ze surovin a těsto ručně vypracujeme křehké těsto a dáme na 30 min odpočinout do chladna. Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme smetany, krupičku a pudinkový prášek. …
V míse utřeme žloutky, vejce, med, cukr a máslo do pěny, přidáme strouhanou kůru, vsypeme mleté mandle a nakonec mouku s práškem do pečiva a vymícháme dohladka.Dortovou…
Z mletých mandlí, mouky, cukru a prášku do pečiva vytvoříme sypkou směs. Pak přidáme žloutky, olej a vodu a vše promícháme, aby se udělalo kompaktní těsto. Z bílků…