Polévka z libečku s kroupami
Recept ještě nebyl hodnocenDo hrnce vložíme oprané kroupy, kuřecí skelet, libeček, pórek a na půlkolečka nakrájenou mrkev. Osolíme, zalijeme studenou vodou, vmícháme mletou pariku a dáme vařit asi…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do hrnce vložíme oprané kroupy, kuřecí skelet, libeček, pórek a na půlkolečka nakrájenou mrkev. Osolíme, zalijeme studenou vodou, vmícháme mletou pariku a dáme vařit asi…
Sněhové pusinky posypané cukrářským zdobením přilepíme pomocí výborného karamelového krému na linecká kolečka. Vzniknou tak krásné sněhové stromečky, které ozdobí…
Biskupské hvězdičky jsou velice dobré jak samotné, tak slepované krémem či marmeládou. Rozinky společně s kandovaným ovocem dodají těstu zvláštní, příjemnou ovocnou…
Toto jednoduché nepečené marcipánové cukroví voní po rumu a chutná skvěle. Vrstvy z marcipánových tyčinek naplníme směsí z másla, piškotů a čokolády, necháme ztuhnout a…
Perníčky neodmyslitelně patří k Vánocům. Jejich příprava není žádná věda a do vykrajování můžeme zapojit i ty nejmenší, kteří budou doslova zářit radostí. Hotové…
Vykrájené tvary z tohoto těsta jsou ozdobné už jen nerovným povrchem prosvítajícího kokosu. Stačí je pak slepovat jen marmeládou, pro další vylepšení použijeme…
Hřbety osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a na každý položíme dva plátky anglické slaniny.Uděláme dva závitky, které upevníme špejlí.Na pánvi rozehřejeme olej s jednou…
Kuřecí prsa rozkrojíme na slabší plátky. Plátky masa osolíme, okořeníme pepřem a obalíme v mouce. Přebytečnou mouku oklepeme.Na suché pánvi nejprve vypražíme dokřupava…
Toustový chléb je vlastně polotovar (je ho potřeba opéct) jinak postrádá správnou chuť. Klasický toust chutná čerstvě opečený k snídani nebo s pikantní oblohou a…
Perníčky můžeme péct po celý rok, ale na Vánoce v sobě mají zvláštní kouzlo. Možná je to tím, že je pekli už naši praprapředci a na nás dolehne sváteční atmosféra.…
Nápadité využití hub jako lehká svačinka nebo večeře. Houbová smaženice zasypaná strouhaným sýrem a zapečená na toastu určitě přijde k chuti. Kdo má rád žampiony, může…
Pokud patříte mezi vášnivé cukráře, recept na falešný odpalovaný marcipán jistě zařadíte do svého repertoáru. Marcipán využijete při potahování dortů, výrobu ozdob na…
Z uvedených surovin na palačinky připravíme hladké těsto, necháme chvilku odpočinout a na oleji usmažíme z obou stran tenké palačinky. Je jich z tohoto množství cca 6-7…
Z uvedených surovin na palačinky připravíme hladké těsto, necháme chvilku odpočinout a na oleji usmažíme z obou stran tenké palačinky. Je jich z tohoto množství cca 6-7…
Škubánkové těsto je vzpomínka na prázdniny u babičky. I když se skoro z našich kuchyní vytratilo, stojí za vyzkoušení. V podobě smažených placiček s houbovou omáčkou…
Máte už sice napečeno, ale přece jen byste ještě něco snadného a rychlého mezi své druhy cukroví doplnili? Vyzkoušejte tyto řezy z burizonů v čokoládovém karamelu.…
Máslové těsto je doplněno kakaem a provoněno skořicí. Doslova se rozplývá na jazyku. K tomu jsou jednotlivé tvary k sobě slepovány lahodným máslovým krémem s vůní…
Máslové těsto je doplněno kakaem a provoněno skořicí. Doslova se rozplývá na jazyku. K tomu jsou jednotlivé tvary k sobě slepovány lahodným máslovým krémem s vůní…
Kloboučky žampionů plněné vajíčkem, s česnekovým bokem, dušené na směsi zeleniny provoněné rozmarýnem, budou lahodit nejen vašim chuťovým pohárkům, ale i očím. K této…
Těstoviny uvaříme dle návodu.V menším kastrůlku rozehřejeme trochu másla se skořicí a medem.Pomeranč rozdělíme na měsíčky a pokrájíme.Na talíři sypeme těstoviny mákem,…
Kloboučky žampionů plněné vajíčkem, s česnekovým bokem, dušené na směsi zeleniny provoněné rozmarýnem, budou lahodit nejen vašim chuťovým pohárkům, ale i očím. K této…