

Moje další makrelová pomazánka s domácí lučinou
Suroviny
- 1 uzená makrela (dělala jsem z 1/2)
- 1 vejce natvrdo
- domácí Lučina:
- 500 ml jogurtu
- 1/3 smetana na vaření nebo šlehačka(80 ml)
- špetka soli
- 1 vrchovatá lžíce másla
- 2 lžíce majonézy
- (nějaké bylinky dle výběru:)
- kopr
- petrželka hladkolistá
- sůl (dle chuti)
Postup přípravy receptu
Nejdřív si uvaříme vajíčko natvrdo, aby nám vychladlo, pak dáme do misky obrané maso z makrely a vidličkou ho rozmačkáme a přidáme všechny ingredience-máslo, majonézu, bylinky, nastrouhané vajíčko, lučinu a promícháme, můžeme i našlehat, kdo by měl málo slané, může přisolit.
Mažeme na chleba, nebo jiné pečivo a dobrá večeře je hotová!
Poznámka od kuchařky
Doma vyrobená lučina:http://www.toprecepty.cz/recept/30389-bezkonkurenc... kdo by si jí chtěl na pomazánku udělat. Já jsem podávala jako přílohu, čerstvý upečený chlebík.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Moje další makrelová pomazánka s domácí lučinou
-
-
Jani to je prima pomazánka
-
Mám ji ráda Jani, ale musí za mne někdo tu makrelu obrat, pak ano, vím, že je dobroučká
-
cekrops: právě na to myslím, mám takovou zkušenost také, ale musí se holt pomalinku obírat
-
Také jsem jednou dělal pomazánku z makrely. Ale tu makrelu jsem obíral 3x a pokaždé jsem našel kostičku! A nakonec když už byla pomazánka hotová a natřená na chlebu,tak .......zase kostička!
A od té doby již nechci riskovat a raději ji dělám ze sardinek....
-
Určitě to je opět dobrůtka