Dušená kedlubna s mletým masem
Recept ještě nebyl hodnocenCibule oloupeme, pokrájíme na kostičky a necháme na trošce rozpáleného oleje lehce zezlátnout.Přidáme na nudličky pokrájený řapíkatý celer, mleté maso a dále smažíme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibule oloupeme, pokrájíme na kostičky a necháme na trošce rozpáleného oleje lehce zezlátnout.Přidáme na nudličky pokrájený řapíkatý celer, mleté maso a dále smažíme do…
Listy kapusty dáme do vroucí osolené vody na 2 minuty, aby změkly. Vyndáme, necháme okapat a vykrojíme "žebra", které jsou uprostřed, aby se nám listy při balení…
1/2 lt mléka svaříme a přelijeme jím ovesné vločky. Necháme cca 15 minut nabobtnat. Pak mléko slijeme, vločky vymačkáme. Do mísy dáme mleté maso, přidáme vločky,…
Játra rozmixujeme a dáme se všemi ingrediencemi do mísy. Pořádně prohněteme a dáme na 24 hodin uležet do lednice. Dáme zapéct na 20-25min při teplotě 180°C.
Papriky vykrojíme, vybereme od jadřinců a kolem stopky zbylou papriku okrájíme (přidáme pak do omáčky). Mleté maso ochutíme solí, pepřem, kmínem, přidáme rýži, na jemno…
Nejdříve usmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Vychladlou vmícháme do mletého masa, přidáme ostatní uvedené ingredience a směs propracujeme.Z masové směsi vytvoříme …
Žampiony očistíme a odstraníme z nich nohy, které použijeme do mleté směsi (případně dále do polévky či pod maso).Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje…
Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na jemno a česnek prolisujeme do misky. Obojí orestujeme na trošce oleje. Přidáme mleté maso, které okořeníme tymiánem,…
Zapečené žampiony plněné mletým masem jsou výtečným spojením šťavnaté náplně a jemné houbové chuti. Tento recept nabízí sytou, ale zároveň lehkou variantu oblíbených…
Plněné papriky, rajská omáčka a těstoviny. Klasické jídlo v inovativní podobě. Vše pečeme společně v jednom pekáčku a díky tomu jsou maso i těstoviny velice šťavnaté a…
Tradiční sekaná s netradičním vylepšením. Šťavnatá, voňavá a díky cuketě i krásně nadýchaná. Cuketa dodá masu jemnost a udrží ho vláčné a nenápadně přidá i dávku…
Mleté maso smícháme se všemi surovinami a řádně propracujeme v celistvou hmotu. Vytvoříme tzv."šišku" a obalíme vepřovou tukovou blánou. Pečeme bez podlévání cca 45…
Rohlíky nakrájíme na drobnější kostičky, dáme do velké mísy, zasypeme dochucovadlem a zalijeme smetanou. Rukou trochu utlačíme a necháme smetanu vsáknout.Sýr nastrouháme…
Cibuli nakrájíme na jemno a dáme do větší mísy s masem. Přidáme obě vajíčka a pořádně rukou promícháme. Přidáme koření podle chuti a potom postupně přisypáváme…
Rýži uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Vinné listy opláchneme pod tekoucí vodou a minutu povaříme asi v 10 centimetrech vroucí vody, do níž jsme přidali ocet. Pak…
Tato kulinářská kreativita spojuje výborně kořeněnou směs mletého masa s aromatickými houbami, vytvářející takovou chuťovou harmonii, která vás nadchne. Podáváme k…
Oblíbená chuť segedínu v nové podobě! Masové koule v kysaném zelí spojují šťavnaté masové kuličky s lahodnou smetanovou omáčkou a kyselým zelím. Ideální pro ty, kdo…
Maso dáme do misky. Přidáme žloutek, hořčici, česnek, nadrobno nasekanou cibuli, česnek, smetanu. Na hrubých nudličkách nastrouháme klobásu a také ji přidáme do misky.…
Oloupaný celer a mrkev nastrouháme nahrubo a osmažíme v hrnci na rozpáleném oleji.Cibuli nakrájíme nadrobno,česnek na plátky a přidáme ke kořenové zelenině.Vše dobře…
Rohlík roztrhejte na kousky a v malé misce je zalijte vlažným vývarem. Nechte 10 minut nasáknout. Paprikám odřízněte vršek se stopkou a vnitřek, tedy semínka a bílé…
Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 cm. Zapékací misku /pekáček/ vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Na dno poklademe kolečka brambor, obložíme i…
V misce namočíme do trochy mléka na kostičky nakrájené rohlíky a necháme je nasáknout. Do velké mísy dáme oba balíčky mletého masa, sůl a pepř podle chuti, jednu opravdu…
Na trošce oleje osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso, které během smažení mícháme a rozebereme na kousky. Když je maso zatažené, přisypeme na…
Jedním z pokrmů, který hravě zvládne i kuchařský začátečník, jsou jistě karbanátky z mletého masa. K masu přidejte sýr, dochuťte česnekem, kořením a pažitkou, obalte v…