Džuveč zapečený se sýrem a mletým masem

Klona Kuchařka: Klona

Doba přípravy: 1 h. 8 porcí Mleté maso 0 názorů

Suroviny

350 g rýže
500-600 g mletého masa mix
koření na mleté maso
sůl
pepř
4 rajčata
4 bílé papriky
kousek pórku
1 cibule
2 stroužky česneku
olivový olej
20 dkg strouhané Goudy
500 ml vývaru (Masox)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi osmahneme mleté maso na olivovém oleji, okořeníme kořením. Maso vyjmeme a na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli s pórkem, pokrájená rajčata a papriky, přidáme sůl a pepř. Nahřejeme troubu na 180 stupňů. Vše dáme do pekáče, přidáme suchou rýži, smícháme a zalijeme horkým vývarem tak, aby směs byla mírně ponořená.

  2. Přikryjeme pekáčem a pečeme cca 20 min při 180 stupních, pak odkryjeme a posypeme nastrouhanou Goudou. Dopékáme asi 10 minut dozlatova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Džuveč zapečený se sýrem a mletým masem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: džuveč z mletého masa džuveč recept masem recepty na džuveč recept na džuveč džuveč z mletého masa recept

Zapomněl/a jsem heslo