Rychlá kyselice z papiňáku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 25 minut ,z toho vaření pod tlakem 5 minut 4 velké Pro začátečníky 10 názorů

Suroviny

300 g mletého masa mix
400 g kysaného zelí
3 bobkové listy
1 větší cibule
1 PL oleje
1 PL mleté sladké papriky
1 PL hladké mouky
1 kelímek zakysané smetany
1/2 litru mléka nebo vody
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pokud je zelí hodně kyselé, trochu ho propláchneme a překrájíme na menší kousky.

  2. Do hrnce na rozehřátý olej dáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a 3 minutky restujeme do sklovata.

  3. Přidáme mleté maso, které nejlépe mačkadlem na bramborovou kaši pomačkáme, aby se kousky masa od sebe hezky oddělovaly, chvilku zarestujeme a až maso začne jako by šednout, přisypeme sladkou papriku, rychle promícháme a zalijeme půl litrem horké vody.

  4. Přidáme překrájené zelí, bobkový list, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na mírném plameni vaříme 5 minut.

  5. Poté hrnec odstavíme z plamene, ochladíme a otevřeme. V 1/2 litru mléka nebo vody si rozmícháme polévkovou lžíci hladké mouky, vlijeme do povařeného zelí a za častého promíchávání na mírném plameni vaříme 1O minut.

  6. Pak vmícháme zakysanou smetanu, prohřejeme, každý dle své chuti dochutíme a podáváme ozdobené kopečkem smetany.

Poznámka

Rodinka měla chuť na kyselici, nebyla žádná uzenina a chtěli ji nejlépe hned:-)Pokud nevlastníme papiňák, vaříme v hlubším hrnci asi 20minut, než změkne zelí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlá kyselice z papiňáku

Tématické fráze: vánoční kyselice recepty z papináku varime v papinaku kachna v papiňáku recepty pro papiňák kyselice paprikove lusky v papinaku rychlé vaření v papináku kyselice recepty recept na kyselicu kyselica bez zakysané smetany kyselicav papinaku kyselyce polívková kiselice polívková maso do kyselice recepty do papináku uzená krkovice kyselica kuchařka pro papiňák kyselice bez uzenin recept na kyselicu bez smetany