

Pastitsio
Suroviny
- 300 g mletého masa mix
- 1 cibule
- 100 g rajčat
- 200 g Eidamu
- 150 ml smetany ke šlehání
- 300 g makarónů
- 100 ml bílého vína
- 150 ml rajského protlaku
- 1 lžíce hladké mouky
- strouhanka
- 4 lžíce másla
- 2 lžíce oleje
- 1 vejce
- pepř
- skořice
- 100 ml bujónu
- sůl
Postup přípravy receptu
Z bílku ušleháme sníh. Sýr nastrouháme a rozdělíme na tři díly. Rajčata oloupeme a nakrájíme.
Maso s nakrájenou cibulkou opečeme na oleji. Zalijeme protlakem, bujónem a vínem; přidáme nakrájená rajčata. Okořeníme pepřem, solí, skořicí a necháme asi půl hodiny vařit.
Uvaříme bešamelovou omáčku z másla, mouky a smetany, osolíme ji a vmícháme žloutek. Makaróny uvaříme, zcedíme, smícháme se sněhem a vmícháme do nich třetinu sýra.
Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Nasypeme do ní polovinu makarónů. Masovou směs smícháme s třetinou sýra a vlijeme na makaróny do zapékací misky. Navrch dáme zbytek makarónů, zalijeme bešamelovou omáčkou, posypeme strouhankou a dáme na 45 minut zapékat. Na posledních deset minut posypeme zbylým sýrem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pastitsio
-
vybusna: do makaron, je to tam napsané :)
-
a kam sa tu dava ten vyslahany sneh?
-
Recept je sice správně,ale fotka se moc nepovedla.Ta horní vrstva bešamelu by měla být vyšší a dozlatova upečená,aby jedly i oči.. Jinak super.Chválím. (ještě poznámka-protože je to už samo o sobě mega kalorické jídlo,tu smetanu bych tam už nedávala.)
-
už je to opraveno
, předtím to bylo pod vepřovým masem
-
Gábi a kam myslíš?
Je tady mleté maso, ne? Myslíš zeleninová jídla?
-
Mělo by být zařazeno do kategorie "Mleté maso"