Palačinky s masovou směsí
Recept ještě nebyl hodnocenZpěníme cibulku, přidáme česnek nakrájený na plátky. Potom vložíme mleté maso, osolíme až na pánvi, ať se maso pěkně rozdělí a orestujeme. Zaprášíme sladkou paprikou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zpěníme cibulku, přidáme česnek nakrájený na plátky. Potom vložíme mleté maso, osolíme až na pánvi, ať se maso pěkně rozdělí a orestujeme. Zaprášíme sladkou paprikou,…
Řecký plněný lilek Papoutsaki je tradiční pokrm, který v sobě nese autentické chutě Středomoří. Název "papoutsaki" znamená v překladu "malá botička" a odkazuje na tvar…
Anglickou nakrájíme na kousky a dáme vyškvařit. Na ní pak osmažíme nakrájenou cibuli a směs necháme vychladnout. Rohlíky natrháme na kousky a namočíme do trochy vody…
Pár minut přípravy a z kuchyně se bude linout sladká vůně rajského protlaku a koření. Mleté maso si zvolíme podle toho jaké máme rádi, míchaným hovězím a vepřovým…
Připravíme si mleté maso: osmažíme si na pánvi cibulku, na kterou vložíme mleté maso, osolíme, opepříme (já přidávám i dost chilli) a necháme osmažit. Když je maso…
Na pánvi osmahneme mleté maso na olivovém oleji, okořeníme kořením. Maso vyjmeme a na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli s pórkem, pokrájená rajčata a papriky, přidáme…
Uděláme si dobrou sekanou, vajíčka uvaříme na tvrdo, oloupeme a obalíme v sekané. Z každé strany pomalu smažíme na oleji. Po usmažení překrojíme a podáváme s…
Maso smícháme se všemi ingrediencemi, podle potřeby zahustíme strouhankou. Mokrýma rukama tvoříme placičky, které smažíme na oleji dorůžova. Podáváme s opečenými…
Oblíbená chuť segedínu v nové podobě! Masové koule v kysaném zelí spojují šťavnaté masové kuličky s lahodnou smetanovou omáčkou a kyselým zelím. Ideální pro ty, kdo…
V létě se potýkáme s bohatou úrodou cuket a tak hledáme neustále nové inspirace, co z této chutné zeleniny připravit. Pokud k obědu připravíte zapečenou cuketu s mletým…
Nakrájíme si předem hlívu ústřičnou, cibuli a namočíme si nakrájené housky do vývaru a pak vše, když je hotové, přidáme k masu.Uděláme si mokrou rukou 4 až 5 šištiček…
Mleté maso si umícháme se všemi surovinami, rohlík namočíme v mléce a vymačkaný přidáme k masu. Pokud se nám zdá maso řídké, přihustíme polohrubou moukou. Klobásu si…
Do kastrolu dáme tuk a rozpálíme ho, v něm rozpustíme masox, přidáme vajíčka a prudce je rozpečeme, až jsou z nich kousíčky, přidáme ml. maso a také prudce rozpečeme, až…
Z masa a ostatních přísad uděláne karbanátky. Usmažíme je a necháme vychladnout. Mezitím svaříme vodu s octem, přidáme Deko a čili papričky (počet dle chuti) a…
Rohlíky nakrájíme na drobnější kostičky, dáme do velké mísy, zasypeme dochucovadlem a zalijeme smetanou. Rukou trochu utlačíme a necháme smetanu vsáknout.Sýr nastrouháme…
Maso důkladně smícháme s vejcem, šalotkou nakrájenou najemno, solí, pepřem, paprikou a nasekanou petrželkou nebo libečkem. Necháme chvíli odpočinout.Hermelíny rozkrojíme…
Tradičním pouličním občerstvením na Balkáně je pljeskavica - grilovaná placka z mletého masa. Obvykle se podává v housce s ajvarem. Na přípravě není nic složitého, vše…
Mleté maso smícháme s kořením, vejci a vmícháme do něj na jemno nakrájené a zrníček zbavené chilli papričky.Na větším talíři si v horké vodě dáme změknout rýžový papír…
Mleté maso si spracujeme s kořením, vajíčkem,nastrouhaným sýrem, česnekem a rozmočeným, vody zbaveným rohlíkem. Tvoříme placičky, které obalíme v trojobalu, (mouka,…
Plněné papriky, rajská omáčka a těstoviny. Klasické jídlo v inovativní podobě. Vše pečeme společně v jednom pekáčku a díky tomu jsou maso i těstoviny velice šťavnaté a…
Kuličky z mletého masa jsou velmi oblíbené, připravit je můžete snadno na mnoho způsobů a mají je rády i děti, které maso občas odmítají. Tentokrát je podáváme v houbové…
Pokud je zelí hodně kyselé, trochu ho propláchneme a překrájíme na menší kousky. Do hrnce na rozehřátý olej dáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a 3 minutky…
Nejdříve na trošce oleje zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Necháme vychladnout a smícháme s masem a zbytkem surovin. Důkladně promícháme, aby se všechno dobře spojilo.…
Bůček vykostíme a nařízneme tak, aby vznikl velký plát na roládu. Plát potřeme ostřejší hořčicí. Do 3/4 plátu z bůčku rozložíme ochucené mleté maso ( sůl, pepř,…