Kuřecí roláda s uzeným masem
Recept ještě nebyl hodnocenKuře si pořádně opereme, okrájíme tuk, biskupa a křídla. Celé kuře opatrně vykostíme. Prsa okrájíme a masem vyložíme případná prázdná místa. Celé kuře posypeme kořením…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuře si pořádně opereme, okrájíme tuk, biskupa a křídla. Celé kuře opatrně vykostíme. Prsa okrájíme a masem vyložíme případná prázdná místa. Celé kuře posypeme kořením…
Dáme vařit namočené fazole, strouhané brambory a uzené maso. Měkké maso pak nakrájíme na kousky a vrátíme zpět do polévky.Zvlášť osmažíme kostičky slaniny a krájenou…
Nakrájíme uzené maso na drobné kousky, očistíme žampiony a jarní cibulku a také pokrájíme nadrobno. Na pánvi restujeme uzené a poté přidáme žampiony a cibulku, osolíme,…
Maso umeleme,křen, tvrdý sýr a vejce nastrouháme a do misky přidáme tavenné sýry a vegetu. Pořádně promícháme, utřeme a nakonec vmícháme kysanou smetanu,nasekanou…
Z mouky, vajec, mléka a soli připravíme hladké těstíčko a necháme ho 20 minut odpočinout. Velkou pánev rozehřejeme a upečeme 5 tenkých palačinek.Cibuli nakrájíme a…
Klobásu nakrájíme na kolečka, salámy a zeleninu na větší kousky. Napichujeme střídavě na jehlu a nakonec posypeme jakýmkoliv kořením. Z vajíčka, mouky, piva, 1 lžičky…
Uvaříme brambory ve slupce po dobu 25 minut. Mezitím nakrájíme uzené maso, cibuli a tvrdý sýr. Slijeme nálev z hrášku a necháme na cedníku okapat.Po vychladnutí brambory…
Uvařené brambory nastrouháme nahrubo, přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku, nasekanou petrželku, nastrouhanou nivu.Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli ,…
Z másla, tvarohu a osolené mouky vypracujeme hladké těsto a na několik hodin dáme do chladničky. Mleté uzené maso smícháme s kečupem a worcestrem. Na pomoučené desce…
Dáme vařit těstoviny do osolené vody, s 1 lžičkou oleje, na pánvi se sádlem osmahneme cibulku a podusíme houby (cca 10 min, u žampionů stačí 5 min.). V polovině dušení…
Dáme vařit rýži klasickým postupem (já ji vařila ve vodě s bujónem a chvíli před dovařením dolila 1 dcl vína).Mezitím si na pánvi rozehřejeme trochu másla, vše osmažíme…
Do větší mísy protlačím uvařené, studené brambory přes sítko (se strunama, jako na bramborový salát). Přidám uvařené těstoviny propláchnuté studenou vodou,smíchám…
Bramborové knedlíky pokrájíme na plátky a necháme nahrát na pařáčku.Na oleji nebo sádle dozlatova osmažíme pokrájenou cibuli, ke které přisypeme následně osmažit i na…
Uvařené brambory najemno nastrouháme na vál. Přidáme vejce, mouku, sůl a zpracujeme na hladké vláčné těsto, které vyválíme na plát asi 3 mm silný a z něho nakrájíme…
Mäso uvaríme do mäkka. Vývar použijeme na prípravu polievky.Na oleji opražíme do bleda múku, zalejeme studeným mliekom, osolíme, okoreníme a omáčku do hladka povaríme…
Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme na suché pánvi a když pustí tuk, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a za stálého míchání je osmahneme.Mouku nasypeme do…
Můžeme použít vývar například z uzené krkovice, žebírka atp. Předem dáme uzené maso vařit do studené vody, po prvním převaření vodu slijeme, maso opláchneme, zalijeme…
Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli a uzené maso nakrájíme.Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené uzené maso. Orestujeme. Přendáme do pekáčku a přidáme…
Uzené maso nameleme na mlýnku o průměru 6 mm, popřípadě nakrájíme na malé kostičky.Cibulku nakrájíme najemno a osmahneme na sádle. Poté přidáme uzené maso, chvilku…
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přilijeme mléko v množství podle potřeby, metličkou prošleháme a přivedeme k varu.Pozvolna vaříme za častého promíchávání, aby se…
Velikonoční nádivka je tradiční pokrm, který o svátcích jara připravujeme. Rodinné recepty se sice liší, ale výsledkem je vždy lahodný pokrm vhodný ke konzumaci za tepla…
Na povrchu dozlatova a dokřupava upečená, uvnitř nadýchaná nádivka krásně voní uzeným masem a svěží vzhled jí dodávají zelené kopřivy. Můžeme ji podávat jako hlavní chod…
Na povrchu dozlatova a dokřupava upečená, uvnitř nadýchaná nádivka krásně voní uzeným masem a svěží vzhled jí dodávají zelené kopřivy. Můžeme ji podávat jako hlavní chod…
Oloupanou cibuli pokrájíme na jemno a dáme osmažit dosklovata na rozpuštěné máslo s olejem. Poté ji zasypeme moukou, kterou za občasného promíchání osmažíme lehce…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Nebojte se ušáka! Tipy a triky, jak na králičí maso, aby bylo měkké a voňavé
Jak na výbornou domácí bezovou limonádu: „Šampáňo“ z květů vyrobíme snadno a za pár korun, s citronem skvěle osvěží
Muzika: Staročeská vánoční dobrota ze sušeného ovoce skvěle chutná v kombinaci s vánočkou