Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanová cibulová omáčka a bramborové šišky

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 212 kJ /
1 724 kcal
Bílkoviny36,45 g
Tuky63,12 g
Vláknina35,70 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 123 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy239,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pokrájenou cibuli osmažíme na másle s troškou oleje lehce dozlatova. Před koncem smažení přidáme mírně zkaramelizovat cca lžíci cukru. Přisypeme mouku, promícháme, zalijeme vývarem a povaříme cca 10 minut. Pak cibuli ponorným mixérem rozmixujeme, přilijeme smetanu, provaříme, případně přidáme trochu vývaru dle požadované hustoty omáčky a dochutíme solí a octem. Krok 2: Brambory pokrájíme na menší kusy a v osolené vodě, která bude sahat jen těsně nad brambory, je uvaříme doměkka. Pak je nescezené zasypeme hrubou moukou, kterou do vařících brambor zapracujeme šťouchadlem do hladkého těsta, ze kterého následně vypracujeme šištičky, které na sádle nebo másle osmažíme dozlatova. Šišky můžeme nechat i neosmažené pro ty, kdo rádi například škubánky (já ne :-) ) Krok 3: Šišky nandáme na talíř, přilijeme omáčku, dle vlastní chuti přidáme vejce (na tvrdo, ztracené...) nebo plátek masa a podáváme.

Zveřejněno 11. 3. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová cibulová omáčka a bramborové šišky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X4y8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová cibulová omáčka a bramborové šišky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X4y8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
bramborova smetanova omačka, bramborové šišky, cibulová smetanová omacka, bramborové šišky s cibulovou omáčkou, smetanová cibulová omáčka

Suroviny:
cibule, olej, mouka hladká, smetana ke šlehání, cukr krupice, ocet, sůl, brambory, mouka hrubá, sůl, kmín drcený, máslo, vejce, maso uzené

Přidat fotografie receptu