Pomazánka z uzeného masa podle Pejli
Recept ještě nebyl hodnocenMasová pomazánka z uzeného masa je velice rychlá a jednoduchá pomazánka z pár ingrediencí. Můžete využít zbytky masa, a dochutit třeba ještě kyselou okurkou. Tato…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Masová pomazánka z uzeného masa je velice rychlá a jednoduchá pomazánka z pár ingrediencí. Můžete využít zbytky masa, a dochutit třeba ještě kyselou okurkou. Tato…
Jednoduchá pomazánka z uzeného masa je rychlý a vydatný tip na večeři nebo pohoštění. Kombinace jemného másla, pomazánkového másla a uzeného masa vytváří lahodný základ,…
Divoká kachna je doslova lahůdkou na stole. Zvlášť pokud je i nadívaná. Inspiraci na jednu takovou najdete v tomto receptu. Kachnu naplníme nádivkou z uzeného masa,…
Troubu předehřejeme na 190°C, formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky.Ve větší míse nejprve dobře promícháme všechny suché ingredience včetně nasekané petrželky. V…
Rychlá příprava libového masa k obědu, nebo večeři se bude hodit pro všední dny, kdy máte málo času na vaření. Pokud k němu připravíte bramborovou kaši, přidáte kyselou…
Kapustové karbanátky jsou chutné a výživné jídlo, které si získalo oblibu v mnoha domácnostech. Tyto zlatavé placičky z čerstvé zeleniny, můžete připravit i bez masa,…
Rychlá česneková polévka s uzeným masem a tarhoňou vás zahřeje a dokonale zasytí. Je hotová do 30 minut a zvládnou ji i začátečníci. Česnek a majoránka pomohou rozehnat…
Připravíme si bramborové těsto. Maso rozmixujeme na hrubo nebo nakrájíme na drobné kostičky, dáme do misky spolu s vejcem, nakrájenou natí, rozdrceným česnekem,…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme.Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené uzené maso a předem namočené houby. Vše orestujeme.Vejce rozšleháme a…
Brambory nakrájíme na plátky, uzené maso, cibuli na větší kostičky.Do zapékací misky nalijeme trochu Ramy, položíme 2/3 brambor osolíme posypeme uzeným, cibulí a…
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme větší polovinu droždí, přidáme špetku cukru, zalijeme cca 1dl vody a necháme krátce v klidu droždí…
Šťouchané brambory, se zelím, cibulí a rozškvařenou slaninou, poslouží jako skvělá příloha k pečenému masu nebo také jako samostatný pokrm. Pokrm nápadně připomíná…
Nejprve si připravte těsto - mouku prosejte na vál, uprostřed kopečku vytvořte důlek, rozklepněte do něj vejce. Přidejte 100 g změklého másla a dvě lžíce studené vody.…
Všechny suroviny na palačinky ušleháme metlou a usmažíme palačinky.Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso nebo uzeninu a papriky, orestujeme a pak…
Výborné zelí se špekem a uzeným masem můžete udělat i podle tohoto receptu, z hlávky pekingského zelí. Základ ze špeku a cibule dodá zelí skvělou chuť, kterou doplní…
Voňavá uzená polévka s kroupami a brambory dokáže zasytit i zahřát v chladných dnech. K její přípravě využijeme vývar z uzeného masa. Část masa můžeme dát do polévky a…
Dyňu narežeme na malé kocky.Rohlíky narezané na kocky zvlhčíme mliekom ( nie veľa, dyňa pustí tekutinu ), pridáme dyňu, na kocky narezané údené mäso, žĺtky, nasekanú…
Smícháme pokrájené zelí i se šťávičkou, přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu a zahustíme hladkou moukou tak, aby šly tvořit placičky.Opékáme na dobrém sádle nebo…
Zužitkujte zbytky po nedělním obědě. Vzhledem k tomu, že se jedná o tip, jak ze zbytků nedělní pečeně vyrobit další dobrůtku, je třeba množství surovin dávkovat podle…
Knedlíky, které vzdálené připomínají karlovarský přílohový, ale použitými surovinami jasně připomenou svátky jara. Bylinky, kopřivy, ochucení muškátovým květem a uzené…
Když za okny padá sníh, venku mrzne a v kamnech praská dříví, přijde vhod tato zdravá a vydatná polévka, která zahřeje a pomůže s bojem proti nachlazení. Moravská…
Šoldra nebo také muřin je tradiční velikonoční chléb slezské kuchyně, který se připravuje a jí na Velikonoční neděli. Šoldra/szołdra je starý polský výraz pro šunku.…
Šoldra nebo také muřin je tradiční velikonoční chléb slezské kuchyně, který se připravuje a jí na Velikonoční neděli. Šoldra/szołdra je starý polský výraz pro šunku.…
Tento na chuť výrazný pokrm je velice snadný na přípravu a ocení ho zejména mužská část domácnosti. Plátky libového uzeného masa orestujeme na cibulce a poté společně se…