 
	
Tapiokový puding druhá variace
Recept ještě nebyl hodnocenTapiokové perly si namočíme do vody asi na cca 3-5 hod (klidně i přes noc). Perly poté scedíme do jemného sítka. Poté si nachystáme jeden díl perel (například 1 hrníček)…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			 
	
Tapiokové perly si namočíme do vody asi na cca 3-5 hod (klidně i přes noc). Perly poté scedíme do jemného sítka. Poté si nachystáme jeden díl perel (například 1 hrníček)…
	
			 
	
Krkovičku řádně naklepeme. Cibuli oloupeme a pokrájíme na čtvrtkolečka.Marináda: všechny suroviny smícháme dohromady. Piva trochu ponecháme na doředění omáčky. Nakonec…
	
			 
	
Čerstvé nebo rozmrazené krevety opereme a osušíme. Připravíme marinádu z 1 lžíce medu, špetky soli, 1 nasekané chilli papričky, šťávy z půlky limetky, zázvoru a…
	
			 
	
Mäso vcelku dáme do pekáčika.Zmiešame všetky prísady na marinádu a v nej dobre obalíme stehno. Mäso necháme cez noc marinovať, je dobré ho raz otočiť.Marinované mäso…
	
			 
	
Sušené borůvky spaříme a necháme chvilku namočené. Z těch ostatních to je hotové za chvilku: Borůvky v podobě, ve které je chceme použít, do hladka rozetřeme. Přidáme…
	
			 
	
Korpus: Ušleháme bílky s polovinou cukru (s 120g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku…
	
			 
	
Žĺtky premiešame metličkou s makom.Pridáme tvaroh, nastrúhané jablká, med, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Dobre premiešame.Nakoniec vmiešame z bielkov vyšľahaný…
	
			 
	
Křehké sušenky s ovesnými vločkami, ořechy a medem voní skořicí a máslem. Připravené jsou za pár minut a přijdou k chuti nejenom k odpolednímu šálku kávy, ale také třeba…
	
			 
	
Vejce, ovesné vločky a trochu mléka smícháme dohromady, necháme vločky nasáknout - asi 15 minut.Přidáme ostatní ingredience a zamícháme. Pokud je hmota hodně hustá,…
	
			 
	
Celá vejce vyšleháme s medem, sirupem, cukrem i vanilkovým a solí do pěny. Přidáme skořici a mrkev a dobře prošleháme. V míse promísíme mouku, mandle, sodu a prášek a…
	
			 
	
Všechny ingredience prošleháme a naplníme zmrzlinová tvořítka.Vložíme do mrazničky minimálně na 3 hodiny.Pak nanuky z formy vyjmeme a ihned konzumujeme.
	
			 
	
Všechny ingredience na marinádu smícháme. Stehna dáme do pekáčku či nějaké jiné nádoby, zalijeme je připravenou omáčkou a dáme je do lednice na 1-2 hodiny marinovat…
	
			 
	
Na oleji za stáleho miešania restujeme pšeno asi 5 minút.Pridáme na malé kocky narezané jablko a figy.Zalejeme vodou a privedieme k varu. Potom ihneď odstavíme, pridáme…
	
			 
	
Králičí hřbet naložíme do směsi sójových omáček, soli, medu, vody a oleje a necháme vařit v pomalém hrnci cca 5-6 hodin. Po uvaření se maso nádherně rozpadá.Oloupeme…
	
			 
	
Krůtí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na malé kousky a dáme do uzavíratelné misky. Přidáme všechny přísady na marinádu a maso důkladně s marinádou promícháme…
	
			 
	
Do zhruba poloviny mléka vklepneme vejce, přidáme špetku soli a po částech zašlehaváme mouku a následně přidáváme zbytek mléka. Do těstíčka vmícháme olej a těstíčko…
	
			 
	
Vyzkoušejte šťavnatá kuřecí křidýlka, jejichž příprava vám zabere pouhých pár minut. Pozornost si zaslouží samotné pečení, čím déle trvá, tím více bude kůrčička lahodně…
	
			 
	
Dýně má širokou škálu využití, například i v moučnících, které díky ní budou krásně vláčné. Řezy spojené tvarohovým krémem, vonícím po vanilce, ozdobené čokoládovou…
	
			 
	
Při použití pomalého hrnce se všechny chutě geniálně propojí. Hovězí maso při této úpravě zkřehne a zůstane šťavnaté. Dlouhé čekání na výsledek se opravdu vyplatí.…
	
			 
	
Grilované kotlety jsou dokonalou volbou pro každou venkovní oslavu nebo rodinné setkání. Ať už je připravujete na grilu nebo na pánvi, šťavnaté a dokonale propečené…
	
			 
	
Dýně jsou u nás spjaty zejména s koncem léta a počátkem podzimu. Na dokonalé dny babího léta se můžete naladit hned po ránu. Stačí si připravit na snídani tuto lahodnou…
	
			 
	
Šťavnatá husí prsa s křupavou kůžičkou a podzimním ovocem přelijeme šťávou, která má díky vínu silnou chuť. Podáváme je spolu s bramborovými noky, ozdobené bylinkami,…
	
			 
	
Vykročte do nového dne s vydatnou a lahodnou snídaní. Vločková kaše bude chutnat nejen dětem. Voní po vanilce a skořici a podávat ji můžete s oříšky, čokoládou a…
	
			 
	
Mezi oblíbené podzimní suroviny patří dýně, jablka a ořechy. Jejich chutě spojíme v tomto dobrém koláči. Těsto provoněné perníkovým kořením plníme vařenou směsí a na…
	
			 
		
	
			 
		
	
			