Zapékané müsli - domácí
Recept ještě nebyl hodnocenPokud máte rádi sladké snídaně a svačinky a nebaví vás kupovat přeslazené cereální směsi, připravte si domácí zapékané müsli. Je plné oříšků a sušeného ovoce a hlavně,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			
	
Pokud máte rádi sladké snídaně a svačinky a nebaví vás kupovat přeslazené cereální směsi, připravte si domácí zapékané müsli. Je plné oříšků a sušeného ovoce a hlavně,…
	
			
	
Spojení jemného celozrnného pečiva a netradiční čokoládové pomazánky z cottage sýru vytváří vyváženou svačinu bohatou na bílkoviny. Tento sendvič je ideální volbou pro…
	
			
	
Ovesné vločky jsou skvělým zdrojem komplexních sacharidů a ideálně nastartují náš den. Zvlášť, když z nich připravíme lahodnou ovesnou kaši, kterou doplníme sladkými…
	
			
	
Lehký sorbet z voňavých jablek přináší dokonalé osvěžení v horkých dnech. Jednoduchý na přípravu, přirozeně sladký a příjemně lehký dezert, který potěší děti i dospělé.
	
			
	
Jemný krém z ovesných vloček připomíná pudink, ale je lehčí a přirozeně výživný. Ovesné flameri je jednoduchý dezert, který zasytí a potěší svou jemnou chutí děti i…
	
			
	
Zdravá a snadná pomazánka z jablek, strouhané mrkve a bílého jogurtu je hotová za pár minut. Můžete si ji bez výčitek dát i s plátkem žitného pečiva jako lehkou večeři.…
	
			
	
Rychlá a zdravá pomazánka z mrkve a jablka má jemně nasládlou chuť, kterou podtrhuje včelí med. Na kousku celozrnného pečiva je pomazánka vhodná i jako lehká večeře nebo…
	
			
	
Nadýchané bílkové řezy s kokosem, čokoládou a ořechy lákají na lehké těsto i šťavnatou náplň z tvarohu, šlehačky a jablek. Sladká vůně rozinek a medu doplní dezert,…
	
			
	
Jablečný koláč z formy je plný vláčné makové náplně ve spojení s kousky jablek. Voní máslem a medem a přijde k chuti všem milovníkům sladkého pečení. Celý moučník skvěle…
	
			
	
Chutné plněné vejířky jsou drobné pečené pečivo, na které můžeme těsto připravit s dostatečným předstihem. Z celozrnné mouky, karobu, medu a ovocné šťávy připravíme…
	
			
	
Raw pohanková kaše je zdravá a přirozeně bezlepková snídaně, která nastartuje váš den. Jemně rozmixovaná pohanka s jablkem nebo banánem je přirozeně sladká, lehká a plná…
	
			
	
K nedělnímu či slavnostnějšímu obědu zajisté přijde vhod kachna, která si díky medu, jablkům a vínu uchová svoji šťavnatost. Zlatavá kůžička s měkkým masem nejlépe…
	
			
	
Sypké suroviny nasypeme do misky, Heru a med zahřejeme, přidáme vajíčko a vypracujeme hladké těsto, které dáme odpočinout do lednice. Těsto vyválíme asi na 3 mm a…
	
			
	
Vse smichame a nechame den odpocinout. Vykrojime podle sablon a peceme na 160 °C asi 10 minut.
	
			
	
Jablko rozpůlíme, zbavíme jádřince (slupku můžeme nechat) a společně s mrkví rozmixujeme v mixéru. Zakápneme citronovou šťávou, olivovým olejem (aby se uvolnily z mrkve…
	
			
	
Mouku s práškem smícháme. Přidamé cukr, rozdrobíme tuk a pomocí medu, vejce a mléka vypracujeme těsto. 2/3 těsta dáme do vymazané a vysypané koláčové formy, a těsto…
	
			
	
Všechno dohromady zamíchat a péct cca na 165 stupňů 20 -23minut.
	
			
	
Smícháme sypké ingredience a promícháme.Přidáme tekuté ingredience a vše řádně promícháme.Těsto nalijeme do papírových samonosných košíčků, které jsme rozložili na…
	
			
	
1.Všechny přísady dáme do zavařovací sklenice,pevně uzavřeme a protřeseme. 2.Všechny přísady dáme do mixéru a rozšleháme. Hotovou zálivku nalijeme do zavařovací…
	
			
	
Navenek nenápadně vypadající dort s čokoládovou polevou. Uvnitř však doslova mistrovské dílo s několika vrstev piškotu a mousse z vaječného likéru. Příprava je poněkud…
	
			
	
Pokud si raději pečete pečivo doma, vyzkoušejte domácí bagely. Spolu s hovězím masem a medovo-hořčičnou zálivkou se skvěle doplňují. Připravte skvělý oběd nebo večeři…
	
			
	
Do proseté mouky dáme prášek do pečiva a přimícháme jemně opražené vločky. Přimícháme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Rukou tvoříme placičky a pokládáme na plech…
	
			
	
Bratislavské rohlíčky z kynutého těsta, s ořechovou náplní, jsou krásně křehké a v ústech se lehce rozplývají. Dle velice podrobného rodinného receptu se vždy povedou. Z…
	
			
	
Korpus: Bílky našlehat a postupně vsypávat půlku cukru, druhou polovinu cukru vyšlehat se žloutkama a pomerančovou kůrou do pěny. Potom postupně zašlehávat olej, pak…