Ořechové perníčky s medem z parního hrnce
Recept ještě nebyl hodnocenNetradiční pojetí perníčků najdete v tomto receptu. Lehce lepivé ořechové těsto vytvarujeme na menší bochánky, které připravujeme v parním hrnci. Zdobení hotových…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Netradiční pojetí perníčků najdete v tomto receptu. Lehce lepivé ořechové těsto vytvarujeme na menší bochánky, které připravujeme v parním hrnci. Zdobení hotových…
Medové těsto s perníkovým kořením je základ pro sladké voňavé perníčky. Někdo pak přibarvuje těsto kakaem. V tomto receptu do těsta ještě navíc nastrouháme čokoládu.…
Období adventu je dlouhé hlavně pro děti, které čekají na Ježíška. Zkraťte si toto čekání společným pečením voňavých medových perníčků. Jsou snadné a po upečení je…
Zdobit perníčky nemusíte pouze použitím cukrové polevy. Pokud z těsta vyválíte šňůrku, nebo do perníkového těsta vykrojíte ozdobné tvary, můžete popustit uzdu fantazii…
Tento závin z perníkového těsta vyžaduje trpělivost. Aby chutnal tak, jak má, je potřeba těsto nechat 12 dní odležet. Jeho chuť ale stojí za to. Těsto vonící po perníku,…
Z olivového oleje, medu, citronové šťávy, balsamikového octa a soli vymícháme zálivku.Hrušky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které podle potřeby překrájíme. Salát…
O Vánocích nesmí chybět snad všemi oblíbené, medem provoněné perníčky. Ty, připravené podle tohoto receptu, budou krásně nadýchané a hned měkké. Navíc do jejich…
Medové perníčky jsou univerzálním cukrovím. Tradičně se pečou zejména na Vánoce, ale připravit je můžete i k příležitosti jiných svátků nebo třeba na dětskou oslavu.…
Bulgur připravíme podle návodu a dáme stranou.Řepu očistíme, položíme na alobal, zakápneme olivovým olejem, zabalíme a pečeme na cca 180 °C doměkka.V misce rozšleháme…
V nevlídném zimním počasí přijde vhod zázvorový čaj, který nás zahřeje a navíc může být prospěšný při léčbě nachlazení či chřipky. Ochutíme ho medem, citronovou a…
Výborné nedělní zákusky nemusí být složité na přípravu. Zkuste klasický, marmeládou proložený medový perník na plech. Uvidíte že se setká s úspěchem u vašich strávníků.…
Upéct dobrou roládu není tak složité, jak by se na první pohled zdálo. Doplňte ji výborným krémem - ať již s oříšky, nebo s pečenými kaštany. Nezapomeňte vložit také…
Na Velikonoční pondělí nesmí chybět také bohatá odměna pro příchozí koledníky. Zajíčci z perníku jsou ideální volbou, nebo je též můžete využít jako jedlou dekoraci. Po…
Rakytníkový likér je jemný alkoholický nápoj s charakteristickou kyselo-sladkou chutí. Olej v rakytníkových plodech je doslova plný vitaminů a jiných prospěšných látek.…
Po vyčerpávající zimě můžeme tělo posílit tímto chutným a svěžím nápojem. Sladké jablko, med, voňavou meduňku a osvěžující limetku doplníme mladým osením, které v sobě…
Výrazná rukola skvěle vynikne v tomto dobrém salátu. Na rukolu položíme kozí sýr, posypeme piniovými jádry a salát pokapeme medem a balzamikovým krémem, který mu dodá…
Brutvan (plech s vyšším okrajem) vytřeme olivovým olejem, vložíme kořenovou zeleninu nakrájenou na hranolky, cibuli na céčka, rozkrojené brambory, kuřecí paličky, snítky…
Květák rozdělím na malé růžičky a obalím v těstíčku. To si připravím z mléka, mouky a soli. Položím do pekáčku a dám péct do trouby tak na 20 minut. Připravím si…
Připravíme si formu (čtverec, obdélník), do níž vyskládáme 3x4 kakaové bebe sušenky. V mléce uvaříme banánový pudink (podle návodu). Tvaroh smícháme s medem. Až pudink…
V hrnčeku zohrejeme med, pretlačíme doň cesnak a za stáleho miešania necháme roztopiť a hneď odstavíme. Jahňacie mäso potrieme cesnakovým medom, posolíme, okoreníme, …
Koleno omyjeme ve studené vodě. Do tlakového hrnce dáme zeleninu a koření. Vložíme koleno, zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené. Vaříme cca 1 hodinu do měkka.Zelí,…
Horicove semena biele a cierne zmiesame so solou a cukrom bud rozdrvime v maziary alebo pomelieme v mlynceku na korenie. Pridame vodu a vinny ocot a pomiesame ,(ked…
Maso, jablko a cibuli nakrájíme na kousky. Rozpustíme si máslo, přidáme trochu vývaru ( 1,5 dl ),rozpuštěný med a 4 lžíce olivového oleje. Maso napichujeme střídavě s…
Upečeme si piškot podle postupu a necháme vychladnou. Mezitím si ušleháme šlehačku a přidáme si tolik cukru jak kdo má rád.Rozmixujeme jahody na hrubo aby tam zůstaly i…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25