Medové kuřecí kousky s brokolicí a žlutou mrkví

Eliza Kuchařka:

4 porce Drůbeží maso 6 názorů

58

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
3 stroužky česneku
(mražená směs Bonduelle Brokolice a žlutá mrkev nebo tatáž zelenina, čerstvá a pokrájená)
brokolice
žlutá mrkev
100 ml smetany ke šlehání
na marinádu:
2 lžíce medu
3 lžíce sojové omáčky
1 lžička mleté sladké papriky
1-2 lžičky granulovaného česneku
2 lžíce pomerančový Tang
1 lžička sušeného zázvoru
2 lžičky soli
2-3 lžíce olivového oleje
pár kapek octa
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na marinádu dobře smícháme, naložíme maso nakrájené na kostky velikosti soust a necháme několik hodin marinovat, nejlépe přes noc.

  2. Zprudka opečeme na pánvi, jakmile se maso zbarví do zlatohněda (asi po pěti minutách), přidáme plátky česneku, necháme je rozvonět a poté přidáme zeleninu. Přivedeme k varu, dosolíme, případně dochutíme, vlijeme šlehačku a necháme veškerou tekutinu odpařit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Medové kuřecí kousky s brokolicí a žlutou mrkví

  • --ReNi-- --ReNi--

    tak toto bych mohla :-) +7:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuji všem za pochvaly a body :-). Mirčo, nezbylo, jelikož právě tohle jsem vařila v době, kdy to tady nefungovalo, a tak jsem vložila se zpožděním. Čerstvé suroviny budou určitě lepší, ale já je zrovna neměla po ruce. Stejně jsem jen tak "blbla" a experimentovala - ale s dobrým výsledkem, jinak bych se o recept nedělila...:-D;-), chtěla jsem něco nového... Chuťově jsem vycházela z kořenící směsi na medová křidélka od Kotányi tak, jak jsem si ji pamatovala.

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Elizo:-)je teprve 9h.,ale díky tobě už mám hlad:-D:-D.Asi si s dětmi udělám výlet směr Praha,jesli u vás něco málo nezbylo;-):-)).Ale asi nezbylo;-( a tak si udělám doma;-).Sice si sušené ingredience proměním za čerstvé(česnek,zázvor;Tang za čerstvou pomeranč.šťávu),ale nevím jak to bude s tou žlutou mrkví:-O.Tu u nás nemáme ani v mraženém stavu;-(.Boďku ti pošlu už teď a fotečky hned jak dovařím a dopapám:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Elizo, už jen za to, jak jsi mi vydráždila chuťové buňky:-D:-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Už ukládám a dávám bod:-p:yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Eli, to je jasnej bod. Fotky jedna báseň.:-D:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo