Křenovka s uzeným
Recept ještě nebyl hodnocenKřenová labužnická omáčka s kousky uzeného se výborně hodí ke kynutým houskovým knedlíkům. Nic jiného by se k ní ani snad dávat nemělo, protože prostě patří k sobě!…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Křenová labužnická omáčka s kousky uzeného se výborně hodí ke kynutým houskovým knedlíkům. Nic jiného by se k ní ani snad dávat nemělo, protože prostě patří k sobě!…
Ovesná kaše je výbornou snídaní i svačinkou. Obsahuje množství vlákniny a pokud ji ozdobíme čerstvým ovocem a medem či javorovým sirupem, získáme zdravé a chutné jídlo,…
Vyzkoušejte žampiony na smetaně s kuřecím masem – jednoduchý recept, který zvládne i začátečník. Jemná smetanová omáčka, kousky kuřecího masa a voňavé žampiony vytvoří…
Mouku s práškem do pečiva vsypeme do mísy. V jiné míse smícháme vejce s mlékem. Vlijeme do suché směsi a vymícháme, dokud těsto není hladké, bez hrudek. Nakonec přidáme…
Všechny igredience na těsto smícháme. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 10 minut na 180°.Mezitím si připravíme drobenku. Očištěná jablka nastrouháme. …
Palačinky jsou snad nejoblíbenějším jídlem všech dětí. Rychle ale zjistíte, že při jejich přípravě rádi přihlížejí i dospělí a nakonec jim neodolá nikdo. Tyhle palačinky…
Nejoblíbenější dětské jídlo, které s námi jde až do dospělosti je bezesporu krupicová kaše. Jemnou, sladkou a s chutí kardamomu, skořice a kakaa připravuje také cukrář…
Přísady na těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto. Necháme v chladu odležet 30 min. Polovinu těsta vyválíme do dortové formy a cca 15 min předpečeme v troubě…
Můžete je samozřejmě koupit, ale stejně jako u většiny jídel je i tahle chuťovka nejlepší čerstvě vytažená doma z trouby. Příprava je jednoduchá a efekt ohromný. Hezky…
Do papiňákového kastrolu dáme olej, na něj pokrájenou cibuli a osmahneme do zlatova. Mezi smažením přidáme kmín a pepř. Pak na to přidáme omyté a okapané žaludky …
Brambory oloupeme, nakrájíme na tenčí kolečka, stejně tak párky a cibule. Mléko smícháme s kořením a vajíčky a důkladně prošleháme.Zapékací misku nebo pekáček vytřeme…
Zálivka: 100g majonézy smíchat s jogurtem (1 díl na asi 3 díly - při ochutnání jde cítit chuť majonézy), zředit mlékem na konzistenci kefíru nebo jogurtového nápoje),…
Panýr, vegetariánský sýr původem z Indie, je opravdu velice snadný na přípravu. Jeho využití v kuchyni je opravdu velice rozličné, můžete jej připravit samotný na grilu,…
Nejen u nás jsou oblíbená rychlá těstovinová jídla. Vybraný druh těstoviny tentokrát připravíme v bešamelové omáčce s muškátovým oříškem, česnekem a mletou paprikou.…
Ragú à la bolognese je srdcem tradiční boloňské kuchyně – pomalu tažená omáčka z mletého masa, zeleniny, vína a mléka, která dodá těstovinám nezaměnitelnou hloubku.
Pastýřský koláč je pokrm pocházející z Velké Británie. Nejedná se však o sladký, nýbrž o slaný koláč, kde jeho základ tvoří mleté maso s rajčatovou omáčkou a vrchní část…
Moučníky z rebarbory se v poslední době těší velké oblibě. Sezona její sklizně je velice krátká, pouhé dva měsíce, a tak neváhejte a pusťte se do pečení. Kombinace…
Mleko, smetanu a sul promichame, dame na mirny ohen ohrat. Kdyz mleko dosahne 80 stupnu, coz trva tak 10 minut, pomalu vlijeme citronovou stavu, ve ktere jsme rozmichali…
Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí a zalijeme trochou vlahého mléka, do kterého jsme zamíchali moučkový cukr. Necháme vykynout kvásek. Na…
Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a na něm zesklovatíme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme plátky masa, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran.Přihodíme půlky…
Řecký plněný lilek Papoutsaki je tradiční pokrm, který v sobě nese autentické chutě Středomoří. Název "papoutsaki" znamená v překladu "malá botička" a odkazuje na tvar…
Klasické italské cappuccino tvoří stejný díl espressa, stejný díl mléka a stejný díl mléčné pěny. Tento výborný nápoj můžeme ještě vylepšit tak, že při nalévání mléka…
V téměř vroucím mléce rozpustíme máslo a takto, horké, 3 minuty mixujeme (v klasickém mixéru, ale jde to i ponorným).Ke konci vmixujeme i žloutek a cukr (u tmavé…
Korpus upečeme nejlépe den předem: Troubu předehřejeme na 180 °C, dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Mátové lístky rozdrtíme v hmoždíři, dáme do…