Martinské rohlíčky - bezlepkové

Olga Urvalkova Kuchařka: Olga Urvalkova

Doba přípravy: 1 hodina 16 ks Moučníky , Dia a bezlepkové 2 názory

Suroviny

Náplň maková:
100 g mletého máku
200 g mléka tučného
1 vanilkový cukr
1 lžička skořice
Těsto:
300 g mouky bezlepkové Jizerky
100 g cukru moučky
1 tvaroh tučný
1 vajíčko
1 PL oleje
1 špetka soli
0,5 prášku do pečiva bezlepkového
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na náplň svaříme v mléce mák a ochutíme. Případně přidáme mléko, cukr...dle potřeby.

  2. Na těsto smícháme všechny suroviny, vznikne krásně vláčné těsto.
    Ihned rozdělíme na 2 bochánky, z každého vyválíme kruh a ten rozdělíme na osminky, budeme mít 16 rohlíčků.
    Na širší straně naplníme lžičkou náplň, zarolujeme jako rohlík.

  3. Dáme na plech s pečícím papírem - pekla jsem asi 25 minut/200°C. Můžeme potřít vajíčkem.
    Před podáváním pocukrujeme.

Poznámka

Jsou vláčné, moc dobré a povedou se, zkuste.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Martinské rohlíčky - bezlepkové

  • Olga Urvalkova Olga Urvalkova(autorka receptu)

    srettka: děkuji moc:-), to máš pravdu, bála jsem se i tvarování, znáš to u bzlp...ale parádní, k nerozeznání. Dnes dcera ochutná, tak jsem uvědavá...

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Parádní rohlíčky :-):yes: a vláčnost je u BL hotová vzácnost :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: bezlepkové martinské rohlíky recept bezlepkové svatomartinské rohlíčky

Zapomněl/a jsem heslo