Makové koláče
Recept ještě nebyl hodnocenDo mísy si dáme polovinu vlažného, ale ne horkého mléka, sodovku, olej, vejce, prosátou mouku, špetku soli, polovinu cukru a nadrolené droždí. Velmi pečlivě vypracujeme …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mísy si dáme polovinu vlažného, ale ne horkého mléka, sodovku, olej, vejce, prosátou mouku, špetku soli, polovinu cukru a nadrolené droždí. Velmi pečlivě vypracujeme …
Přísady na těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto. Necháme v chladu odležet 30 min. Polovinu těsta vyválíme do dortové formy a cca 15 min předpečeme v troubě…
Dárky nemusíte nosit z obchodu, protože ty nejlepší jsou domácí s láskou vyrobené. Velmi oblíbené jsou rozmanité likéry, které zahřejí každého dospělého labužníka.…
Dárky nemusíte nosit z obchodu, protože ty nejlepší jsou domácí s láskou vyrobené. Velmi oblíbené jsou rozmanité likéry, které zahřejí každého dospělého labužníka.…
Dárky nemusíte nosit z obchodu, protože ty nejlepší jsou domácí s láskou vyrobené. Velmi oblíbené jsou rozmanité likéry, které zahřejí každého dospělého labužníka.…
Co se skrývá pod tímto netradičním názvem? Vláčný dezert z máslového těsta, bohatě prolitý kombinací plnotučného a slazeného i neslazeného kondenzovaného mléka, navrch…
Jedním z tradičních slovenských pokrmů podávaných na Velikonoce je hrudka nebo také syrec. Jde o sýr připravený z mléka a vajec. Jeho jemnou chuť můžeme doplnit…
Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a na něm zesklovatíme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme plátky masa, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran.Přihodíme půlky…
Nejdříve si uděláme nočky. Ve větší míse smícháme mouku se solí a vejcem, přilijeme vodu a dobře promícháme. Pokud je třeba trochu vody přidáme, záleží na savosti mouky.…
Doma připravené hamburgery jsou lákadlem oslavy či letního posezení u grilu. Ke skvělým masovým plackám a čerstvé zelenině tak můžete doma upéct i nadýchané bulky, do…
Doma připravené hamburgery jsou lákadlem oslavy či letního posezení u grilu. Ke skvělým masovým plackám a čerstvé zelenině tak můžete doma upéct i nadýchané bulky, do…
Pastýřský koláč je pokrm pocházející z Velké Británie. Nejedná se však o sladký, nýbrž o slaný koláč, kde jeho základ tvoří mleté maso s rajčatovou omáčkou a vrchní část…
Postup: Upečený korpus 2x překrojit, spodní díl potřít marmeládou, krémem a dát další plát, krém, plát, boky potřít krémem a POTÁHNOUT MARCIPÁNEM.
Makarony dáme vařit dle návodu. Mezitím připravíme omáčku. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme hladkou mouku. Máme jíšku, kterou chvíli smažíme. K jíšce pomalu…
Listové těsto rozdělíme na 2 půlky, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme na 200° C do zlatova. Necháme vychladnout.Do 1/3 mléka vmícháme pudinkový prášek a 1 žloutek.…
V mléce metlou rozšleháme žloutky a celé vejce.Přidáme sůl a postupně po trochách vešleháváme prosátou mouku.Těsto dáme na 30 minut do lednice.Po 30 minutách těsto z…
Suchú fazuľu umyjeme a zalejeme vodou (pár hodín, alebo na noc).Z napučanej fazule zlejeme vodu, preložíme do hrnca, zalejeme vodou aby voda bola tak na 2 cm nad fazuľou…
Do vysoké misky nalijeme mléko, přidáme vejce, olej, mouku, cukr, vanilkový cukr, sůl a zamícháme. Rozšleháme mixerem, aby bylo těstíčko hladké. Necháme ho nejméně 1…
Uvaříme hustý pudink z půl litru mléka a dvou pudinků.Dáme do stroje vyšlehat, aby chladl nebo můžeme dát do umyvadla studenou vodu, do které hrnec postavíme a mícháme…
Tradičním moučníkem k nedělní kávičce je zpravidla něco pečeného. Inspirujte se tímto receptem a připravte pro rodinu skvělou a jednoduchou bábovku s příchutí známé…
Panýr, vegetariánský sýr původem z Indie, je opravdu velice snadný na přípravu. Jeho využití v kuchyni je opravdu velice rozličné, můžete jej připravit samotný na grilu,…
Slaninu nakrájíme na nudličky a krátce na sucho osmahneme. Poprášíme moukou, promícháme a chvíli mícháme. Zalijeme mlékem, přidáme vegetu a na jemno nastrouhané stroužky…
Mlieko, smotanu, cukor a otvoreny vanilkovy lusk privedieme do varu.Zelatinu nechame nabobtnat vo vode.Mliecnu zmes odstavime, vyskrabeme vanilkove semiacka do mlieka a…
Odvažte 85 g cukru, přidejte na kostičky nakrájené změklé máslo a vyšlehejte do pěny, postupně po jednom zašlehávejte žloutky. Do našlehané žloutkové směsi opatrně…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Tradiční gruzínské chačapuri: Placky, plněné sýrem, se staly rovnou národním pokrmem. Víte, jak na ně?
Krkovička po farářsku: Lehce pikantní a šťavnaté plátky masa báječně chutnají a zvládne je i začínající kuchařka
Velikonoční perníčky: Aby byly ihned krásně měkké a vláčné, část medu je lepší nahradit cukrem a těsto správně vyválet