Pudinkový dezert se sušenkami
Recept ještě nebyl hodnocenVanilkový zákusek s máslovými sušenkami je jemný, krémový a dokonale voňavý dezert bez pečení. Hladký pudinkový krém s mascarpone doplňuje pružná čokoládová ganache,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vanilkový zákusek s máslovými sušenkami je jemný, krémový a dokonale voňavý dezert bez pečení. Hladký pudinkový krém s mascarpone doplňuje pružná čokoládová ganache,…
Vynikající staročeský jahelník se švestkami se ještě stále v některých rodinách tradičně podává na Štědrý večer jako dezert. Nadýchaný jahelný nákyp plný švestek, oříšků…
Kuřecí stehýnka zbavíme kůže a povaříme v osoleném mléce spolu s pepřem a bobkovým listem a novým kořením. Trvá to cca deset minut. Maso vyjmeme a necháme okapat a…
Zálivka: 100g majonézy smíchat s jogurtem (1 díl na asi 3 díly - při ochutnání jde cítit chuť majonézy), zředit mlékem na konzistenci kefíru nebo jogurtového nápoje),…
Odvažte 85 g cukru, přidejte na kostičky nakrájené změklé máslo a vyšlehejte do pěny, postupně po jednom zašlehávejte žloutky. Do našlehané žloutkové směsi opatrně…
Pokud jste majitelé domácí pekárny, jistě se vám bude hodit recept na tyto houstičky, babičky jim též říkají žemličky. Jsou tak jednoduché, že je zvládne i pekař…
Krémovou sýrovou omáčku na těstoviny připravíme během chvilky a výsledek je vynikající. Abychom dosáhli té správné konzistence, připravíme nejprve bešamel, ve kterém sýr…
Pokud umíte v míse smíchat nakrájené pečivo, mléko a vejce na podivnou, nesoudržnou směs, umíte i karlovarský knedlík. Knedlíkové těsto při vaření nabobtná, ale obal mu…
Voňavé a jemné, prostě takové, jaké si je pamatujeme z dětství. Těsto je vláčné a náplň krásně voní skořicí. Tentokrát ale bez lepku, takže si je může bez obav dopřát…
Do mísy si dáme polovinu vlažného, ale ne horkého mléka, sodovku, olej, vejce, prosátou mouku, špetku soli, polovinu cukru a nadrolené droždí. Velmi pečlivě vypracujeme …
Na rozpáleném oleji osmahneme dosklovata na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek a necháme rozvonět. Pak přidáme mleté maso, koření, sůl, pepř a…
Nadýchaná jako obláček a plná kakaové chuti, taková je tato soufflé buchta. Nejen sníh z vaječných bílků, ale také způsob a doba pečení, zajistí její nadýchanost. Při…
Jednoduchá pórková omáčka se sušenými rajčaty je skvělou volbou pro rychlou a chutnou večeři. Jemná chuť vytváří harmonický pokrm , který se hodí k těstovinám, nebo…
Z kapustiček odřízneme košťál, očistíme je a dáme vařit na páru. V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme strouhanku a na mírném ohni ji osmažíme dozlatova. V…
Ragú à la bolognese je srdcem tradiční boloňské kuchyně – pomalu tažená omáčka z mletého masa, zeleniny, vína a mléka, která dodá těstovinám nezaměnitelnou hloubku.
Nenáročné buchty jsou beztak ty nejlepší. Těsto jednoduše vyšleháme ručním mixérem, necháme odstát a poté jej vlijeme do formy. Hojně jej poklademe ovocem, v tomto…
Palačinky jsou snad nejoblíbenějším jídlem všech dětí. Rychle ale zjistíte, že při jejich přípravě rádi přihlížejí i dospělí a nakonec jim neodolá nikdo. Tyhle palačinky…
Bramborová kaše s mrkví je příjemně nasládlá a krásně krémová příloha. Díky česneku a máslu má příjemně plnou chuť a perfektně doplní spoustu různých pokrmů, ať už…
Medovník se u nás celkem rychle zabydlel. Je sice trochu náročnější na svou přípravu, ale zcela jistě za to stojí. Nejlíp chutná trochu odleželý, proto ho po sestavení…
Máslo rozehřejeme a osmažíme na něm na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a chvíli restujeme, až klobása pustí tuk a barvu…
Příprava tohoto skvělého dezertu není vůbec náročná a vše máte za chviličku hotovo. Jen musíte myslet na to, že potřebuje nějaký čas na ztuhnutí, takže ji nejlépe…
Tyto řezy připravíme z kakaového těsta ochuceného perníkovým kořením, rozmačkanými banány, sušeným ovocem a nasekanými ořechy. Podáváme je potřené meruňkovým džemem a…
Výborné kynuté koláče připravené podle osvědčeného receptu naplníme jemnou tvarohovou náplní, na povrchu je ozdobíme povidly a posypeme drobenkou. Aby krásně voněly,…
Jáhly jsou snadno stravitelné, bezlepkové a lze je připravit na mnoho způsobů, přesto jde o poměrně opomíjenou surovinu. Ochutnejte je v klasickém staročeském nákypu s…