Ostrá pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenZměklé máslo utřeme s taveným sýrem a solí.Přidáme propasírovaná vejce a za postupného přidávání mléka vyšleháme.Eidam jemně strouháme, feferonky jemně nasekáme a s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Změklé máslo utřeme s taveným sýrem a solí.Přidáme propasírovaná vejce a za postupného přidávání mléka vyšleháme.Eidam jemně strouháme, feferonky jemně nasekáme a s…
Knedlíky jsou v české kuchyni nepostradatelné a každý je má rád. A co teprve ty tvarohové s ovocem, zalité máslem. To je teprve symfonie chutí! Připravte si je i Vy.…
Kynuté meruňkové knedlíky jsou v top arzenálu našich nejoblíbenějších dětských i dospěláckých jídel. Plný talíř horkých knedlíků politých máslem, posypaných tvarohem a…
Kynuté ovocné knedlíky jsou lahodnou klasikou české kuchyně. Díky šetrné přípravě v páře zůstávají knedlíky krásně nadýchané a vláčné, zatímco uvnitř se ukrývá sladké…
Rohlíky navlhčíme mlékem, přidáme margarin, sůl, petržel, hrubou mouku a nakonec ze 2 bílků ušlehaný sníh. Knedlíky zabalíme do předem navlhčeného ubrousku a zavážeme…
Malé bramborové pusinky se skvěle hodí jako malé pohoštění, nebo jako příloha k pečenému masu, zelenině, rybám či zvěřině. Jsou elegantní přílohou místo klasické kaše ke…
Žemle ostrouháme a nakrájíme na kostky, zalijeme rozpuštěným máslem a necháme zase v troubě lehce osušit. Mléko osolíme, přidáme vajíčka, jemně usekanou petrželku a…
Roláda doladěná k dokonalosti na vás čeká na konci tohoto receptu. Lehké piškotové těsto s lískovými oříšky ukrývá malinový džem a lahodnou mandlovou náplň. Konečné…
Třívrstvý koláč vás nadchne. Suroviny na korpus odměříte pomocí skleničky, krém z tvarohu je velmi jednoduchý a snadný na přípravu a poslední pudinková vrstva, s…
Kynuté koláče můžete naplnit povidly, tvarohem či mákem. Pečivo, které udělá parádu na každém stole a hodí se zejména pro slavnostní příležitosti. Dozdobte je mandlemi,…
O tom, že těstoviny si skvěle rozumí se smetanovou omáčkou, nelze pochybovat. Zejména pokud do ní přidáte uvařenou brokolici, loupaná rajčata a doplníte štědrou porcí…
Těstoviny uvaříme podle návodu, pak přimícháme všechny přísady, nadrobno nakrájené párky či uzené maso a po obou stranách pečeme v lívanečníku na malém množství oleje.
Zapečená jablka s vínem a pudinkem jsou šťavnatou lahůdkou Pečením získají jablka krásnou karamelovou barvu a chuť, kterou báječně doplní čokoláda s oříšky. Ideální…
Očištěný květák rozebereme na větší růžičky, vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji s mlékem, rozšleháme a…
Voňavý houbový nákyp vám připomene kouzlo houbařských výprav a pohodové víkendy na chatě. Nadýchaný, zlatavý, plný lesních hub, česneku a křupavé housky. Stačí málo a…
Ochutnejte spojení křehkých žampionů s krémovou brokolicovou kaší. Zasypané a zapečené s parmezánem v omáčce vonící po slanině, vám jistě zachutnají. Navíc ho klidně …
Houby pokrájíme a podusíme, v kastrůlku podusíme slaninu s cibulkou, na to dáme pokrájenou brokolici, posolíme a pod pokličkou mírně dusíme.Do měkké brokolice dáme…
Chřestová sezona je v plném proudu, tak proč si nedopřát tuto lahodnou zeleninu i v jiné, než jen minutkové úpravě. Upečte si lahodný chřestový quiche s cherry rajčátky.…
Smícháme sypké ingredience a promícháme.Přidáme tekuté ingredience a vše řádně promícháme.Těsto nalijeme do papírových samonosných košíčků, které jsme rozložili na…
Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme šalotku, na drobno nasekaný stroužek česneku, restujeme než cibulka zesklovatí. Poté přidáme nakrájenou zbylou zeleninu - rajče…
Nákyp s mletým masem a ředkvičkami, to je opravdu lákavá jarní mňamka. Zapečený nákyp s brambory, ředkvičkami a mletým masem, ozdobený bramborovou kaší, vypadá nejen…
Lehká, chutná a přitom vydatná kombinace! Jemné knedlíky z cukety jsou skvělou alternativou k těžším bramborovým verzím, zatímco uzené maso a osvěžující cuketové zelí…
Pokud se nemůžete rozhodnout, zda byste si radši dali vláčnou bábovku nebo voňavý perník, připravte si tuto výbornou perníkovou bábovku. Do těsta přidejte i sušené fíky…
Silný slepičí vývar plný srdíček můžeme připravit nejen na svatého Valentýna. Vývar má díky protlaku výraznou barvu. Podáváme ho posypaný smaženými srdíčky, která…