Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie9 062 kJ / 2 166 kcal
Bílkoviny124,08 g
Tuky75,86 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,66 g
Sodík 996 mg
Sůl2,16 g
Sacharidy246,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Namiesto Zlatého klasu v Čechách dostať Krémový prášek, je to zložením to isté.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

tejaja

28. 8. 2020 19:44

Buchyna: Ďakujem veľmi pekne. :-K

Buchyna

28. 8. 2020 19:11

tejaja: Děkuji a přeji hodně úspěchů v pečení takovýchto dobrotek:yes::-K

tejaja

21. 5. 2020 11:30

Dievčatá, bohužiaľ, musím trvať na svojom, nie je to jedno. Je v tom rozdiel. Pozrite sa na ten istý koláč a na to, ako vyzerá rez polevy s pudingom https://www.toprecepty.cz/recept/23400-kolac-vitac... a so Zlatým klasom https://www.toprecepty.cz/recept/2074-rezy-s-vitam.... Pritom v tom pudingovom je o 250 ml vody menej. Je tu viac takýchto receptov, a čo som sa dívala, tak sú použité 3 vanilkové pudingy, alebo v jednom okrem pudingov želé. Aj chuť je iná. Doporučujem Zlatý klas, u nás sa na takéto veci odjakživa používa, nie puding. Čo sa pamätám, vždy sme ho doma mali.;-):-K Ešte pikoška, tohto roku oslavuje Zlatý klas 73. výročie od začiatku svojej výroby. ;-)

zizala

21. 5. 2020 11:09

Tam je rozdíl v použitém škrobu. Krémový prášek (Zlatý klas) je z kukuřičného škrobu.

Frantiska

21. 5. 2020 10:15

je zajimave, ze jsem se Zlatym klasem setkala až díky Tejaje a magdalence :) a kdyz jsem zjistovala rozdil mezi pudinkem a jim, tak jsem se dozvedela, ze

cituji: Krémový prášek pro cukrářskou výrobu se v malospotřebitelském balení jmenuje v současné době Zlatý klas. Jen tehdy, když jej neseženeme, nahradíme vanilkovým pudinkovým práškem.

Dajda

21. 5. 2020 08:31

tejaja: Veronika.Hrozna: Myslím, že Zlatý klas mají běžně v Tescu. Ale já mám tenhle moučník vyzkoušený s pudinkem a taky to funguje - dříve u nás býval velmi oblíbený. Na 750 g tvarohu jsem dávala 4 vejce, 150 g cukru + 1 vanilkový, 1/2 l mléka, 1 dl oleje (Frantiska: bohužel - ale vlastně proč bohužel řepkový olej se doporučuje jako vhodná potravina zvláště pro seniory!) a 1 sáček vanilkového pudinku. <3

tejaja

21. 5. 2020 06:24

Buchyna: Danka, Zlatý klas NENAHRADZUJ pudingom, nie je to jedno, konzistencia je iná. Zlatý klas dostať už aj v Čechách, prikladám ti link, aby si videla, ako vyzerá. Dostaneš ho v potravinách. Je v malom, ale aj krabičkovom veľkom balení, hľadaj pri pudingoch. Základom je síce škrob ako u pudingu, ale skutočne to nie je to isté. Rozdiel by bol aj v chuti a videla by si to aj pri rezaní. ;-)
https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/products/2...
V Čechách som ho videla predávať v Tescu, ale aj v iných sieťach.;-)
No, percentá ...80% znamená, že ti tam chýba ešte 20% do úplného upečenia. :-) Teda že máš koláč upečený cca na 4/5. Jednoducho povedané, povrch musíš mať natoľko upečený (stuhnutý), aby si mohla naň rozotrieť sneh a aby ti po zapečení snehu neostal nedopečený, lebo ten sneh bude rýchlo. ;-) To uvidíš, že tá tvarohová vrstva je už pevná.;-)

Veronika.Hrozna

20. 5. 2020 20:49

Buchyna: Kdyz nemam Zlaty klas nahradim vanilkovym pudinkem. 100 g pudinku=100 g Zlateho klasu' 2 baleni.

Buchyna

20. 5. 2020 20:14

Můžu poprosit- co znamená těch 80%? A co jsou Zlaté klasy? Děkuji. Zítra se chystám péct a potom dám vědět. Ale vypadá báječně a mám už uloženo.
Dana:yes::-D:-D

tejaja

12. 4. 2020 19:50

Buchyna: To je ťažko povedať, musíš kontrolovať, aby náplň nebola už riedka, Zlatý klas bude hustnúť, akoby si ho varila. Náplň musí byť natoľko hustá, aby si mohla na ňu jemne rozotrieť sneh. Závisí to od rúry. ;-)

Buchyna

12. 4. 2020 17:47

:yes: přidávám do oblíbených, jenom, jak dlouho asi péct?

Frantiska

7. 12. 2014 20:10

nevydrzeli jsem cekat do uplneho vychladnuti, vlazne je to moc dobré a studene to bude uplne dokonale :)

Na receptu se mi libi, ze narozdil od podobných receptu nejde do naplne zadny olej. Dokonce jsem nepoužila vanilkovy pudink, ale Zlaty klas.

tejaja

7. 12. 2014 17:04

Frantiska: Pečiem všetko podobného typu na 180°C. ;-)

Frantiska

7. 12. 2014 16:53

Na kolik stupnu se to tak pece?

JanaDorazinova

12. 2. 2012 18:34

:-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tvarohovy kolac top recepty tvarohový koláč kolač s tvarohem recept na tvarohový koláč tvarohový koláč recept koláč tvarohový kolač hrničkovy tvarohový tvarohove kolače tvarohoví kolač koláče s tvarohem hrníčkový tvarohový koláč tvarohový kol tvaroh do koláče recept tvarohový koláč hrníčkový koláč s tvarohem recepty kolac s tvarohem recepty na tvarohovy kolac tvarohové koláče recept tvarohovy kola tvarohový koláč recepty

Suroviny: těsto listové, vejce, cukr moučkový, mléko, tvaroh, cukr vanilkový, zlatý klas

TopRecepty.cz

Tvarohový koláč

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERZk