Tvarohový koláč

tejaja Kuchařka: tejaja

Moučníky , Ostatní, Řezy 19 názorů

Suroviny

1 listové těsto
6 vajec
200 g cukru moučky
500 ml mléka
500 g jemného (hladkého) tvarohu
2 vanilkové cukry
2 Zlaté klasy
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lístkové cesto vyvaľkáme a uložíme na plech. Rozšľaháme 6 žĺtkov, mlieko, tvaroh, vanilkový cukor, Zlaté klasy a 100 g cukru. Nalejeme na cesto. Upečieme na 180°C na 80% (keď plnka nebude riedka).

  2. Potom koláč vyberieme z rúry a natrieme naň dotuha vyšľahaný sneh zo 6 bielkov a 100 g cukru. Dopečieme v rúre, kým sneh nie je svetlo hnedý. Necháme dobre vychladnúť a režeme na rezy.

Poznámka

Namiesto Zlatého klasu v Čechách dostať Krémový prášek, je to zložením to isté.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 952 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tvarohový koláč

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Buchyna: Ďakujem veľmi pekne. :-K

    Odpovědět

  • Buchyna Buchyna

    tejaja: Děkuji a přeji hodně úspěchů v pečení takovýchto dobrotek:yes::-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Dievčatá, bohužiaľ, musím trvať na svojom, nie je to jedno. Je v tom rozdiel. Pozrite sa na ten istý koláč a na to, ako vyzerá rez polevy s pudingom https://www.toprecepty.cz/recept/23400-kolac-vitac... a so Zlatým klasom https://www.toprecepty.cz/recept/2074-rezy-s-vitam.... Pritom v tom pudingovom je o 250 ml vody menej. Je tu viac takýchto receptov, a čo som sa dívala, tak sú použité 3 vanilkové pudingy, alebo v jednom okrem pudingov želé. Aj chuť je iná. Doporučujem Zlatý klas, u nás sa na takéto veci odjakživa používa, nie puding. Čo sa pamätám, vždy sme ho doma mali.;-):-K Ešte pikoška, tohto roku oslavuje Zlatý klas 73. výročie od začiatku svojej výroby. ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Tam je rozdíl v použitém škrobu. Krémový prášek (Zlatý klas) je z kukuřičného škrobu.

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    je zajimave, ze jsem se Zlatym klasem setkala až díky Tejaje a magdalence :) a kdyz jsem zjistovala rozdil mezi pudinkem a jim, tak jsem se dozvedela, ze

    cituji: Krémový prášek pro cukrářskou výrobu se v malospotřebitelském balení jmenuje v současné době Zlatý klas. Jen tehdy, když jej neseženeme, nahradíme vanilkovým pudinkovým práškem.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    tejaja: Veronika.Hrozna: Myslím, že Zlatý klas mají běžně v Tescu. Ale já mám tenhle moučník vyzkoušený s pudinkem a taky to funguje - dříve u nás býval velmi oblíbený. Na 750 g tvarohu jsem dávala 4 vejce, 150 g cukru + 1 vanilkový, 1/2 l mléka, 1 dl oleje (Frantiska: bohužel - ale vlastně proč bohužel řepkový olej se doporučuje jako vhodná potravina zvláště pro seniory!) a 1 sáček vanilkového pudinku. <3

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Buchyna: Danka, Zlatý klas NENAHRADZUJ pudingom, nie je to jedno, konzistencia je iná. Zlatý klas dostať už aj v Čechách, prikladám ti link, aby si videla, ako vyzerá. Dostaneš ho v potravinách. Je v malom, ale aj krabičkovom veľkom balení, hľadaj pri pudingoch. Základom je síce škrob ako u pudingu, ale skutočne to nie je to isté. Rozdiel by bol aj v chuti a videla by si to aj pri rezaní. ;-)
    https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/products/2...
    V Čechách som ho videla predávať v Tescu, ale aj v iných sieťach.;-)
    No, percentá ...80% znamená, že ti tam chýba ešte 20% do úplného upečenia. :-) Teda že máš koláč upečený cca na 4/5. Jednoducho povedané, povrch musíš mať natoľko upečený (stuhnutý), aby si mohla naň rozotrieť sneh a aby ti po zapečení snehu neostal nedopečený, lebo ten sneh bude rýchlo. ;-) To uvidíš, že tá tvarohová vrstva je už pevná.;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Buchyna: Kdyz nemam Zlaty klas nahradim vanilkovym pudinkem. 100 g pudinku=100 g Zlateho klasu' 2 baleni.

    Odpovědět

  • Buchyna Buchyna

    Můžu poprosit- co znamená těch 80%? A co jsou Zlaté klasy? Děkuji. Zítra se chystám péct a potom dám vědět. Ale vypadá báječně a mám už uloženo.
    Dana:yes::-D:-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Buchyna: To je ťažko povedať, musíš kontrolovať, aby náplň nebola už riedka, Zlatý klas bude hustnúť, akoby si ho varila. Náplň musí byť natoľko hustá, aby si mohla na ňu jemne rozotrieť sneh. Závisí to od rúry. ;-)

    Odpovědět

  • Buchyna Buchyna

    :yes: přidávám do oblíbených, jenom, jak dlouho asi péct?

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    nevydrzeli jsem cekat do uplneho vychladnuti, vlazne je to moc dobré a studene to bude uplne dokonale :)

    Na receptu se mi libi, ze narozdil od podobných receptu nejde do naplne zadny olej. Dokonce jsem nepoužila vanilkovy pudink, ale Zlaty klas.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Frantiska: Pečiem všetko podobného typu na 180°C. ;-)

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    Na kolik stupnu se to tak pece?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

Předchozí 1 2

Tématické fráze: tvarohovy kolac top recepty tvarohový koláč kolač s tvarohem recept na tvarohový koláč tvarohový koláč recept koláč tvarohový kolač hrničkovy tvarohový tvarohove kolače tvarohoví kolač koláče s tvarohem hrníčkový tvarohový koláč tvarohový kol tvaroh do koláče recept tvarohový koláč hrníčkový koláč s tvarohem recepty kolac s tvarohem recepty na tvarohovy kolac tvarohové koláče recept tvarohovy kola tvarohový koláč recepty