Slaný koláč s kuřecím masem
Recept ještě nebyl hodnocenDo vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme cukr a necháme cca 5 minut kynout.Do mísy prosejeme mouku. Přidáme sůl, vejce, vlažnou vodu, vykynuté droždí. Vše řádně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme cukr a necháme cca 5 minut kynout.Do mísy prosejeme mouku. Přidáme sůl, vejce, vlažnou vodu, vykynuté droždí. Vše řádně…
Vypracujeme tužší těsto, vyválíme na pomoučeném vále silnější plát (cca 0,5 cm) a rádýlkem nakrájíme tyčky nebo delší obdélníky, nebo i jiné tvary.Rozkrájené těsto…
Připravíme kvásek na knedlíky - vlažné mléko, lžička cukru, lžička mouky a kvasnice. Na teplém místě necháme kvásek vzejít. Potom zapracujeme do mouky a vypracujeme…
Z mletého masa, koření a cibule nakrájené na malé kostičky vypracujeme směs, ze které tvoříme kuličky a smažíme je na másle s kapkou oleje. Pozvolna, máslo se rádo…
Do mísy dejte cukr a do něj postupně rozklepněte vejce. Směs vyšlehejte ručním šlehačem do pěny. Během šlehání přidejte 3 lžíce teplé vody, promíchejte a pak přidejte 3…
Zmrzlina je sladké potěšení, které osvěží v horku, potěší v zimě i kdykoliv mezi tím. Od klasických smetanových po ovocné sorbety a netradiční kombinace je zmrzlina…
Do misky dáme polohrubou mouku, promícháme s práškem do pečiva, přidáme pískový cukr a 2 lžíce oleje. V 1 dl mléka rozšleháme vejce a přidáme k ostatním surovinám.…
Nejprve si uvaříme hustý pudink z mléka, karamelového pudinku a cukru. Vymažeme dortovou formu nebo malý vyšší pekáček máslem a vysypeme hrubou moukou.Žloutky vyšleháme…
Na vál prosejeme mouku, uděláme důlek, dáme špetku soli, nasekané změklé máslo, rozklepneme vajíčka, nadrobíme droždí, zasypeme cukrem a pomocí postupně přidávaného…
Sekaná: Nejdřív připravte křepelčí vajíčka. Dejte je do studené vody, přiveďte k varu a vařte čtyři minuty. Poté prudce ochlaďte a hned oloupejte – mají pevnou skořápku…
Obě mouky, sůl, cukr, skořici a prášek do pečiva důkladně metličkou promícháme.Banán rozmačkáme na jemnou kaši a společně s vajíčkem, olejem a mlékem, popřípadě vámi…
Brambory nastrouháme na hrubém struhadle, zalijeme mlékem, přidáme nasekané bylinky a promícháme.Přidáme nakrájenou šunku. Mozzarellu nakrájíme na malé kousky, dále…
Do koláčové silikonové formy nastrouháme jablka a posypeme skořicí. V míse vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme mléko nebo vodu, pak mouku s práškem do pečiva,…
Droždí smícháme se lžící cukru, přidáme asi polovinu vlažného mléka a rozšleháme. Přidáme dvě lžíce mouky a vytvoříme ne moc hustý kvásek. Necháme ho kynout na teplém…
Vylepšete klasický hovězí nebo kuřecí vývar výbornými krupicovými noky. Ty jsou připraveny z mléka, másla, vajec a krupice. Výslednou skvělou chuť i aroma jim dává…
V míse smícháme změklou Heru, oba cukry, celá vejce, rozmačkané banány.Pak přidáme mouku se sodou, práškem do pečiva a solí. Nakonec vlijeme mléko do hustoty jako je…
Do sklenice přelijeme smetanu, mléko a citronovou šťávu. Sklenici uzavřeme a protřepeme. Ze sklenice sundáme víčko, přikryjeme papírovou utěrkou a utěsníme gumičkou…
Odvážíme sypké suroviny. Mouku, ořechy, kypřící prášek, kakao a promícháme. Nastrouháme jablka a zakápneme citronem. Vymažeme formu máslem (nešetřit) a vysypeme…
Makový koláč s třešněmi a drobenkou je lahodný dezert, který spojuje jemnost máku, svěží chuť třešní a křupavost máslové drobenky. Kombinace šťavnatých třešní a bohaté…
Makový koláč s třešněmi a drobenkou je lahodný dezert, který spojuje jemnost máku, svěží chuť třešní a křupavost máslové drobenky. Kombinace šťavnatých třešní a bohaté…
Do malého kastrůlku dejte vařit mléko a přidejte do něj pohanku. Za stálého míchání vařte, dokud směs nezhoustne a pohanka nezměkne. Bude to trvat přibližně 10 minut…
Pierogi z kaszy jaglanej z serem Lista produktów tradycyjnych Ves Slomiana leží v podkarpatském województwie, okrese starowolskim, středisko (gmina) Pysznica.…
Celou směs připravíme den předem, jelikož chia semínka musí bobtnat několik hodin. Nejlepší je to připravit večer a ráno máte snídani.Smícháme chia semínka, sirup či med…
S našimi domácími donuty si můžete vychutnat tu nejčerstvější sladkost přímo z vaší kuchyně. Doba smažení závisí na teplotě a druhu použitého oleje. Proto je nutné první…