Kedlubnový mozeček
Recept ještě nebyl hodnocenKedlubnový mozeček je zajímavou obměnou oblíbeného jídla. Chutná skvěle, skoro nepoznáte rozdíl od klasického květákového receptu. O krémovou texturu se postarají…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kedlubnový mozeček je zajímavou obměnou oblíbeného jídla. Chutná skvěle, skoro nepoznáte rozdíl od klasického květákového receptu. O krémovou texturu se postarají…
V misce rozetřeme máslo, přisypeme mouku, špetku soli, cukr, jemně rozdrobené droždí, přilijeme vlahé mléko, ve kterém jsme rozšlehali žloutek a rozmíchali vanilkový…
Plátky masa nařízneme, aby se nám při pečení nekroutily. Jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou a provensálskými bylinkami. Vložíme do mísy,…
Plátky masa nařízneme, aby se nám při pečení nekroutily. Jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou a provensálskými bylinkami. Vložíme do mísy,…
Troubu předehřejeme na 180 stupňů a formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme moukou.Do mísy nasypeme mouku, cukr a vlijeme rozpuštěné máslo. Smícháme, aby vznikla…
Do mísy robotu dáme obě mouky, promícháme a vytvoříme důlek. Do něj nalijeme 2/3 vlažného mléka a rozdrobíme droždí.Zadělávat budeme na omládek, tzn., že do mléka…
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a papriku. Přidáme bylinky a koření. Přisypeme maso nakrájené na malé kousky a společně prohřejeme. Nakonec přidáme rajčátka…
Pivní rohlíky s rozmarýnem jdou obzvlášť dohromady s obloženými talíři a dalším pohoštěním. Připravte si je podle následujícího receptu a uvidíte, že pivo v těstě má své…
Nejdřív uvaříme kaši z mléka, cukru a mouky, sundáme z ohně a ihned vmícháme kokos.Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Vyšleháme žloutky s cukrem, přiléváme olej, mléko a rum,…
Nejdřív uvaříme kaši z mléka, cukru a mouky, sundáme z ohně a ihned vmícháme kokos.Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Vyšleháme žloutky s cukrem, přiléváme olej, mléko a rum,…
Vejce s cukrem našleháme, přidáme vše ostatní, zamícháme a nalijeme na plech.Navrch položíme ovoce, já dala půlky švestek z kompotu a rebarboru. Posypeme žmolenkou…
Nejprve připravíme těsto - mouku osolíme, do středu rozdrobíme droždí, přidáme cukr a vlažné mléko a po chvíli majolku. Zpracujeme těsto a necháme vykynout.Mezitím…
Nejprve připravte čokoládovou ganache na krém. Je potřeba, aby se pořádně vychladila. V ideálním případě nachystejte den předem a nechte ji chladit v lednici přes noc.…
Žemle nebo toastový chléb pokrájíme nadrobno, posypeme cukrem, přelijeme mlékem a necháme chvíli stát. Tvaroh umícháme se žloutky, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou a…
Smrže očistíme (většinou jsou čisté), oddělíme duté nožičky, které nasekáme na drobno, právě tak cibulku. Tu dáme do kastrůlku restovat na olej, až zesklovatí, přidáme…
Listy kučeravého kelu (kadeřávku) sparíme vriacou vodou a zomelieme. Necháme vychladnúť.Mlieko, vajcia, soľ, múku a prášok do pečiva vymiešame na cestíčko.Pridáme…
Mleté maso smícháme se všemi surovinami. Pořádně prohněteme a dáme na půl hodiny uležet. Brambory nakrájíme na plátky a všechnu zeleninu s klobásou nakrájíme na kousky.…
Vejce s cukrem vyšlehejte. Mouku promíchejte s práškem do pečiva, skořicovým cukrem a drcenými vlašskými ořechy. Směs vmíchejte do vyšlehaných vajec, pak přidejte olej a…
V kastrůlku ohřejeme trošku mléka s cukrem, jen tolik, aby bylo teplé, ne horké. Droždí do něho nadrobíme. Mezitím oloupeme a nastrouháme brambory na menších slzách …
Sóju namočíme do vody aspoň na 12 hodín. Potom ju uvaríme (v tlakovom hrnci 25 minút).Na oleji orestujeme na kolieska nakrájaný pór. Pridáme malé ružičky karfiolu a…
Lilek obalený v bylinkovém těstíčku a následně pečený v troubě se stává křupavým a voňavým, přičemž si zachovává svou jemnou strukturu uvnitř. Skvělá volba pro…
Z mouky, mléka, vajíček a soli uděláme těsto a pak přidáme rum.Necháme půl hodiny uležet.Poté na rozpáleném oleji smažíme palačinky do zlatova. Podáváme třeba s…
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme vychladlé máslo, rum, mléko a mouku smíchanou s kůrou, práškem do pečiva a oříšky. Nakonec zlehka vmícháme ušlenaný tuhý sníh z…
Úrodu rybízu můžeme zpracovat různými způsoby. Jedním z nich je jej třeba zapéct do moučníku. Křehké máslové těsto předpečeme a poté jej doplníme náplní z mléka,…