Vločkové housky
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Přidáme zbytek všech surovin a opět necháme bez…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Přidáme zbytek všech surovin a opět necháme bez…
Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a trochu mouky (vše vezmeme z odvážených, přichystaných surovin) a necháme 20 minut vzejít kvásek. Pak přidáme všechny ostatní suroviny…
Suroviny na omládek dobře umícháme a zakryté necháme 45-60 min kynout.Přidáme zbytek surovin a vymísíme hladké těsto, které necháme kynout v teple. Pak propracujeme,…
Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme hodinu kynout.Vykynuté těsto prohněteme, rozdělíme na 3 díly a z každého uděláme…
Kvásek, vykvašený po 12 h, přidáme k ostatním surovinám a vymícháme těsto, které necháme nakynout (asi 2 hodiny). Pak opatrně a lehce propracujeme, na pomoučené desce…
K hotovému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme dobře vykynout - během kynutí 1-2x promísíme.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a použijeme program Těsto (Kynuté těsto). Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme a rozválíme na plát o tloušťce asi 3/4…
Suroviny vložíme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Klasik nebo i Celozrnný chléb (má delší kynutí).
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté – suché (20 g otrub jsou dvě veliké vrchovaté lžíce) a použijeme program Celozrnný.Hotový chléb vyndáme z formy a necháme…
Suroviny na preferment dobře promícháme a zakryté v míse necháme 10-12 hodin kynout. Zároveň s umícháním prefermentu připravíme záparu – pšeničná zrna v mixéru částečně…
Zároveň s umícháním omládku všechnu celozrnnou mouku smícháme se zbylou recepturní vodou (200 g) a necháme proběhnout autolýzu - částečky mouky zbobtnají, měknou a také…
Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a trochu z odvážené mouky a necháme nakynout = kvásek. Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme dobře vykynout.Vykynuté…
Večer před plánovaným pečením kvásek rozkvasíme podle postupu, ráno do vykvašeného přidáme zbytek surovin (tuk velmi změklý) a poměrně krátce vymísíme těsto. Opět…
Večer před plánovaným pečením kvásek rozkvasíme podle postupu, ráno do vykvašeného přidáme zbytek surovin (tuk velmi změklý) a poměrně krátce vymísíme těsto. Opět…
Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme nakynout.Lilek nakrájíme na tenká kolečka, osolíme a necháme vypotit. Pak…
V míse smícháme suroviny na preferment a zakryté proti prachu a osýchání jej v teple necháme kvasit 10-12 hodin.Přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto (pracoval robot)…