Pšeničné bagetky s 60% celozrnné mouky

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 5 názorů

Suroviny

Na omládek:
130 g vlažné vody
lžička sladěnky
10 g droždí
160 g hladké mouky
– dobře umícháme a zakryté necháme asi hodinu kynout
Do těsta dále:
170 g vody
3 lžíce oleje
lžička cukru
1,5-2 rovné lžičky soli
300 g pšeničné mouky celozrnné jemné
30 g hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. K hotovému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme dobře vykynout - během kynutí 1-2x promísíme.

  2. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu.
    Necháme znovu nakynout na plechu, pak pomašlujeme vejcem, popř. nařízneme a dáme upéct do vyhřáté trouby (prvních pár minut 200°C, pak můžeme snížit na 180°C a dopéct).

Poznámka

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pšeničné bagetky s 60% celozrnné mouky

Tématické fráze: celozrnné bagety s prefermentem housky z celozrnne pšenicne mouky celozrnná bageta recept celozrnné pečivo sprefermentem domácí housky že spádové mouky psenicno zitne bagety s anglickou slaninou recepty celozrnné pečivo s prefermentem recept na celozrnnou bagetu celozrnna bagetka se zaparou příprava těsta na bagetu celozrnnou kolac z psenicne mouky