Podmáslový chleba se semínky

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 2 názory

Suroviny

150 g kysaného (šlehaného) podmáslí
250-270 g vody
lžička kmínu
2 lžičky soli
150 g pšeničné celozrnné mouky jemné
100 g žitné chlebové mouky
100 g pšeničné chlebové mouky
150 g hladké mouky
vrchovatá lžíce sezamu
vrchovatá lžíce lněného semínka (použila jsem zlatý len)
10 g droždí
lžíce kvásku (nebo aspoň 2 lžičky octa)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do nádoby pekárny, nejprve tekuté, pak suché a zapneme program Klasik (Základní).

  2. Po upečení chleba z formy vyklepneme a necháme vychladnout na mřížce.

Poznámka

Zdroj: www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Podmáslový chleba se semínky

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    další nádherný a určitě dobroučký chlebík:yes::-D jenom člověk nestíhá péct;-)

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    Pěkný, podmáslový jsem už dlouho nepekla

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty ze lnu podmáslový chleb len zlaty recepty len zlatý recept podmáslový chleba recept podmaslový chleba domaci chleba recept slehany palačinky skysaného pomáslí

Zapomněl/a jsem heslo