Semínkové suchary

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 1 názor

Suroviny

120 g pšeničné mouky celozrnné jemné
100 g jemných ovesných vloček
50 g dýňových jader
50 g sezamu
30 g mletého lněného semínka
20 g pšeničných otrub
250-270 g vody
1-1,5 rovné lžičky soli
necelá rovná lžička prášku do pečiva
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nameleme lněné semínko (elektrický kávomlýnek Bosch), přidáme mouku s práškem do pečiva a promícháme.

  2. Přidáme všechny ostatní suroviny, vodu jako poslední – dobře promísíme a těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem nebo fólií. Hranou stěrky „nařežeme“ suchary – čtverce, obdélníky, hezké jsou i pásky jako fit tyčinky a dáme upéct.
    Pekla jsem je zprvu prudčeji, v troubě vyhřáté na 200°C, asi po 12-15 minutách jsem teplotu snížila na 160°C a dopekla dokřupava. Není třeba péct zcela do vysušení, suchary po zchladnutí ještě trochu ztvrdnou.

Poznámka

Množství soli závisí na vás – zkoušela jsem nejprve s jednou lžičkou, ale i když se snažíme solit méně, zdály se nám suchary fádní, proto dávám 1,5 lžičky soli.

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Semínkové suchary

  • popoluska340 popoluska340

    Waau paradny receptik,urcite si upeciem,jaaj hned by som si dala,ale mam zub trhany,tak neni ako chrumat.Ale aj zuby budu,a budu suchariky :-K:-K:-K:-K:-):-):-):yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jak upéct suchary recept na suchary celozrnné suchary semínková kuchařka fit suchary suchary bez mouky semínkové krekry bez mouky suchary z vlocek suchary recepty slané suchary recepty recept na fit chleba s psyliem suchary sezamove recept kváskový suchar sezamové suchary recepty semínková tyčinka recept domaci seminkove susenky kváskový suchary recept na celozrnný suchary domácí suchary celozrnné suchary recept