Tmavé paličky se škvarky

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 0 názorů

Suroviny

Omládek:
100 g vody
rovná lžička sladěnky
130 g hladké mouky
10 g čerstvého droždí
– vše smícháme do hladkého těstíčka a necháme hodinu kynout
Dále:
260 g pšeničné mouky celozrnné jemné
200 g vody
25 g oleje
110 g hladké mouky
2 lžičky soli
špetka drceného kmínu
Před pečením:
vejce na potření
hrst nasekaných škvarků na posyp
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zároveň s umícháním omládku všechnu celozrnnou mouku smícháme se zbylou recepturní vodou (200 g) a necháme proběhnout autolýzu – částečky mouky zbobtnají, měknou a také se lépe vyvíjí lepek.
    K vykynutému omládku přidáme namočenou mouku a zbytek všech surovin, uhněteme těsto a necháme ho asi hodinu kynout.

  2. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 12 kousků, z každého uděláme bulku a tu rozválíme na paličku.
    Všechny paličky uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií. Svrchu je lehce zmáčkneme, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými škvarky, které rukou zlehka na těsto přitiskneme a takhle necháme paličky před pečením znovu vykynout.
    (Kdo má rád, může navíc mezi škvarky sypnout několik zrníček hrubé soli.)

  3. Upečeme je ve vyhřáté troubě (220°C/15-20 minut).

Poznámka

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/tmave-palicky-se-skvark...

Jde o upravené Tmavé sádlové paličky - protože tady jsou škvarky, které pečivo hodně ochutí, ale také je díky nim i mastnější, do těsta přišlo už jen trochu oleje...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 35 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tmavé paličky se škvarky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo