Velikonoční zajíčci
Recept ještě nebyl hodnocenPokud přemýšlíte, jakým jednoduchým pečivem do ruky ozvláštnit dětem Velikonoce, pak můžete připravit zajíčky z kynutého těsta. Za pomoci domácí pekárny není jejich…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud přemýšlíte, jakým jednoduchým pečivem do ruky ozvláštnit dětem Velikonoce, pak můžete připravit zajíčky z kynutého těsta. Za pomoci domácí pekárny není jejich…
Rozteklá mozzarella obalená v plátku šunky a křupavém trojobalu je opravdová dobrota. Závitky připravíme velmi snadno. Podáváme je ještě horké, ideálně s pečenými…
Těsto na tyto perníčky je dobré nechat důkladně odležet. Již ve středověku nechávali pekaři odležet perníkové těsto i několik měsíců. Perníčky se vám pak odmění svou…
Kynutý mazanec je tradiční součást svátků jara. Na velikonočním stole nesmí chybět. Příprava je trochu náročnější, ale výsledný jemný a kyprý mazanec vám bude odměnou.…
Domácí pekárna umí být skvělým pomocníkem, v tomto receptu použijte program těsto a nechte pekárnu vyhnětat a vykynout těsto na skvělé bagetky z pšeničné mouky, které…
Objevte lahodnou kombinaci šťavnatého uzeného masa obaleného v nadýchaném petrželovo-česnekovém těstíčku. Tento jednoduchý a rychlý recept spojuje výraznou chuť uzeného…
Chcete potěšit rodinu trochu jiným beránkem, než jakého obvykle o Velikonocích pečete? Zkuste do těsta přidat vaječný likér, který spolu s vanilkovým cukrem beránka…
Objevte lahodné špenátové rizolety, které kombinují jemné palačinky plněné špenátovou náplní, obalené v křupavém trojobalu a osmažené dozlatova. Tento pokrm je ideální…
Mazanec je zpravidla ve tvaru bochánku s typickým křížem na svém povrchu. Tento recept však přináší mazanec, který je spletený ze 4 stejných pramenů. Po upečení jej pak…
Tato kombinace zaručuje nejen skvělou chuť, ale i dostatek energie na celý den. Placičky jsou křupavé na povrchu, měkké uvnitř, ideální na oběd nebo večeři. Jejich…
Objevte lahodné špenátové rizolety, které kombinují jemné palačinky plněné špenátovou náplní, obalené v křupavém trojobalu a osmažené dozlatova. Tento pokrm je ideální…
Jemné, příjemně sladké kynuté pečivo tvarem připomínající provaz. To jsou tradiční velikonoční jidáše či jidášky. Po upečení se ještě horké potírají medem a zchladlé je…
I z obyčejné cibule můžeme připravit lahodné jídlo. Pod křupavou strouhankou najdeme jemný bešamel se sýrem, který chuť cibule zjemní. Jídlo je hotové za chvíli a vyjde…
Tento recept jistě zaujme i ty, kdo nemají chuť celeru příliš v lásce. Smažený celer v křupavém trojobalu skrývá vrstvu rozteklého sýra. Podáváme ho s domácí omáčkou,…
Polévka s vařenými vejci a nastrouhanou mrkví je jednoduchá na přípravu a přesto tak chutná! Zjemněná smetanou a zahuštěná cibulovou jíškou. Při servírování můžete…
Oživte Velikonoce s mandlovým zajíčkem - symbolem radosti, tradice a lahodné chuťové harmonie. Mandlové těsto s vůní rumu a rozinek, vytváří základ tohoto malého…
Muffiny patří mezi velmi jednoduché moučníky, které zvládne připravit i začátečník. Ochutnejte tyto banánové muffiny s vlašskými ořechy a jistě si pochutnáte. Jsou…
Pokud máte chuť na něco opravdu dobrého, připravte si kuskusový salát s řízečky z vepřové panenky. Namísto strouhanky je obalte v sezamu. Nejenže budou krásně křupavé,…
Gemerské koule jsou tradiční slovenský pokrm, který vás okouzlí jemným bramborovým těstem. Můžete podávat se zelím a masem nebo máslovou strouhankou či zakysanou…
Velikonoční beránci nemusí být jen z čistě piškotového těsta. Do tohoto máslového těsta s medem přidáme také drobně nakrájená jablíčka. Osvěží tak každé kousnutí. Se…
Velikonoční vaječný chléb je plný aromatického koření a šťavnatých kousků šunky nebo uzeného masa, které dodávají každému soustu intenzivní chuť. Oceníte dokonalou…
Rychlé perníčky se vám budou hodit pokud chcete zaměstnat malé neposedy prací v kuchyni. Příprava těsta netrvá dlouho, vykrajování bude čistě o dětské radosti a zdobit…
Perníková, hezky nazdobená, kořením vonící a do velikonočního motivu vykrájená vajíčka udělají radost koledníkům i domácím mlsalům. Při zdobení popusťte uzdu tvořivosti…
Velikonoční beránek je oblíbeným moučníkem. Vyzkoušejte i tuto verzi, ve které do něj přidáte kakao, Nutellu a vaječný koňak. Beránka stačí po upečení posypat moučkovým…