Bílá fazolová polévka s paprikovou klobáskou
Recept ještě nebyl hodnocenLuštěninové polévky jsou pro chladné dny jako stvořené. Dobře zasytí a prohřejí nám tělo. Vyzkoušejte například tuto polévku z bílých fazolí s paprikovou klobásou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Luštěninové polévky jsou pro chladné dny jako stvořené. Dobře zasytí a prohřejí nám tělo. Vyzkoušejte například tuto polévku z bílých fazolí s paprikovou klobásou a…
Křupavý na povrchu, šťavnatý a plný chuti uvnitř – smažený plněný pórek je netradiční delikatesa, která potěší vaše chuťové buňky. Jemný pórek s lahodnou náplní v…
Boží milosti jsou tradiční smaženým moučníkem pro radost dětí i dospělých. Kromě jejich kynuté varianty můžete zkusit tyto z lehkého vinného těsta. Bohatě pocukrované do…
Pokud nejste zrovna velký milovník kynutého těsta, ale i přesto byste rádi doma upekli mazanec, máme pro vás tento recept. Mazanec dosáhne svých rozměrů díky kypřicímu…
Brownies jsou oblíbeným dezertem v anglosaských zemích, ale našly si již cestu i k tuzemským mlsalům. Při přípravě se základem z červené řepy se můžeme spolehnout na…
K Velikonocům jistě patří sladkosti, které si děti vykoledují. Zároveň jim však můžeme připravit něco netradičního, co udělá určitě dojem. Máslové sušenky, které na sebe…
Skvělý víkendový oběd připravíte snadno a rychle z mletého vepřového masa na kmíně. Jako příloha se skvěle hodí bramborový knedlík s mrkví a dušené zelí. Vynikající…
Tradiční velikonoční pečivo - mazanec se pekl už na Bílou sobotu, aby byl nachystán na nedělní snídani. Ještě před ní ale hospodyňky šly s mazancem do kostela pro svaté…
Pokud přemýšlíte, jakým jednoduchým pečivem do ruky ozvláštnit dětem Velikonoce, pak můžete připravit zajíčky z kynutého těsta. Za pomoci domácí pekárny není jejich…
Těsto na tyto perníčky je dobré nechat důkladně odležet. Již ve středověku nechávali pekaři odležet perníkové těsto i několik měsíců. Perníčky se vám pak odmění svou…
Rozteklá mozzarella obalená v plátku šunky a křupavém trojobalu je opravdová dobrota. Závitky připravíme velmi snadno. Podáváme je ještě horké, ideálně s pečenými…
Kynutý mazanec je tradiční součást svátků jara. Na velikonočním stole nesmí chybět. Příprava je trochu náročnější, ale výsledný jemný a kyprý mazanec vám bude odměnou.…
Domácí pekárna umí být skvělým pomocníkem, v tomto receptu použijte program těsto a nechte pekárnu vyhnětat a vykynout těsto na skvělé bagetky z pšeničné mouky, které…
Chcete potěšit rodinu trochu jiným beránkem, než jakého obvykle o Velikonocích pečete? Zkuste do těsta přidat vaječný likér, který spolu s vanilkovým cukrem beránka…
Objevte lahodnou kombinaci šťavnatého uzeného masa obaleného v nadýchaném petrželovo-česnekovém těstíčku. Tento jednoduchý a rychlý recept spojuje výraznou chuť uzeného…
Mazanec je zpravidla ve tvaru bochánku s typickým křížem na svém povrchu. Tento recept však přináší mazanec, který je spletený ze 4 stejných pramenů. Po upečení jej pak…
Tato kombinace zaručuje nejen skvělou chuť, ale i dostatek energie na celý den. Placičky jsou křupavé na povrchu, měkké uvnitř, ideální na oběd nebo večeři. Jejich…
Objevte lahodné špenátové rizolety, které kombinují jemné palačinky plněné špenátovou náplní, obalené v křupavém trojobalu a osmažené dozlatova. Tento pokrm je ideální…
Objevte lahodné špenátové rizolety, které kombinují jemné palačinky plněné špenátovou náplní, obalené v křupavém trojobalu a osmažené dozlatova. Tento pokrm je ideální…
Jemné, příjemně sladké kynuté pečivo tvarem připomínající provaz. To jsou tradiční velikonoční jidáše či jidášky. Po upečení se ještě horké potírají medem a zchladlé je…
I z obyčejné cibule můžeme připravit lahodné jídlo. Pod křupavou strouhankou najdeme jemný bešamel se sýrem, který chuť cibule zjemní. Jídlo je hotové za chvíli a vyjde…
Tento recept jistě zaujme i ty, kdo nemají chuť celeru příliš v lásce. Smažený celer v křupavém trojobalu skrývá vrstvu rozteklého sýra. Podáváme ho s domácí omáčkou,…
Polévka s vařenými vejci a nastrouhanou mrkví je jednoduchá na přípravu a přesto tak chutná! Zjemněná smetanou a zahuštěná cibulovou jíškou. Při servírování můžete…