Sladkokyselá čočková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenVydatná čočková polévka příjemně zahřeje a doopravdy zasytí, navíc její příprava není žádná věda. Polévku zajímavé sladkokyselé chuti, plnou vlákniny, s kolečky párků,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vydatná čočková polévka příjemně zahřeje a doopravdy zasytí, navíc její příprava není žádná věda. Polévku zajímavé sladkokyselé chuti, plnou vlákniny, s kolečky párků,…
Připravte pro své hosty výborný slaný závin, který můžete podávat teplý i studený. Náplň tohoto závinu tvoří kysané zelí, uzené maso a zakysaná smetana. Díky tomu závin…
Vydatná čočková polévka, připravená dle rodinného receptu, dokáže nahradit hlavní chod. Talíř horké polévky dobře zasytí na půl dne a krásně zahřeje v chladnějších dnech…
Sladká tečka po nedělním k obědě, k šálku dobré kávy, přijde vhod. Tímto koláčem své blízké doslova překvapíte, naleznete v něm totiž tři náplně, jablečnou, makovou a…
Z Tyrolska pochází spoustu skvělých pokrmů. Jedním z nich jsou i kulaté houskové knedlíky, ochucené špekem a petrželkou. Skvěle chutnají s kysaným červeným zelím, do…
Načechrané a chutné placičky, kterým stačí ovoce a pár kapek medu. Skvěle chutnají s tvarohem a meruňkovým rozvarem nebo s čerstvým ovocem a javorovým sirupem. Hotové…
Koláče s ovocem a drobenkou jsou evergreenem našich domácností. Inspirujte se tímto receptem, připravte jemné kynuté těsto, doplňte jej kousky kyselkavých meruněk a…
Jemná chuť dýně v kombinaci s voňavým perníkovým kořením vytváří nezapomenutelnou kombinaci, která provoní celý domov. Tato vláčná buchta s rumovou polevou skvěle chutná…
Pečené rolky z kynutého těsta, plněné zelím a uzeným masem, jsou krásně křupavé a velice chutné. Toto drobné pohoštění zajisté potěší všechny vaše strávníky a nebudete…
Malé dortíky připravíme velmi snadno. Zaujmou hezkým vzhledem, který dotváří křupavé cukrové vločky, i lahodným krémem z másla a instantní kávy. Těsto je pěkně vláčné a…
V chladných zimních dnech zajisté přijde vhod talíř horkého bramborového guláše s kuličkami z mletého vepřového masa. Je jen na vás, jak guláš dochutíte, pokud máte rádi…
Na hruškách je skvělé, že chutnají dobře i ve slaných jídlech. Například s plísňovým sýrem se pěkně doplní - sladkost hrušek vyváží slanou chuť sýra. Ochutnejte tuto…
Koblihy jsou dokonalou pochoutkou, která potěší každého milovníka sladkých moučníků. S jemným a nadýchaným těstem, které se rozplývá na jazyku a lahodnou náplní, si…
Kvásek: Droždí rozdrobíme do misky, přidáme lžičku cukru a mouky, 50 ml vlažného mléka, zamícháme a necháme vykynout.Do mísy s moukou přidáme kvásek, máslo, cukr,…
Slaný koláč s hráškem vypadá lákavě už na první pohled. Neutrální chuť křehkého těsta doplní slaná niva, hrášek a šunka. Koláč můžeme servírovat jako pohoštění pro…
Nakrájenou cibulku zpěníme na 20 g másla, přidáme nakrájené houby a podusíme s kmínem.Ze zbývajícího másla a mouky připravíme jíšku, kterou rozředíme vývarem (ten může…
Vepřové závitky známe všichni a jejich kouzlo spočívá v tom, že je plníme ingrediencemi dle vlastní chuti. Vyzkoušejte závitky naplnit uzeným masem, obalit v trojobalu a…
Není snad nikdo, kdo by nemilovat měkoučké a šťavnaté řízky, dozlatova osmažené. Zejména děti upřednostňují řízky kuřecí, ale správní chlapi dávají přednost těm z…
Dýňové placičky s goudou a slaninou si oblíbíte tak, že je budete dělat stále dokola. Jsou tak křupavé a lahodné, že se budete muset snažit, aby na vás nějaké zbyly.…
Uzený losos dokáže i z obyčejného jídla udělat úplnou lahůdku. Tentokrát ho podáváme s vařenými nudlemi a smetanovou omáčkou. Tu ochutíme ještě koprem, který se k chuti…
Křupavé placičky na způsob bramborových rösti jsou vyrobeny z nahrubo nastrouhaných brambor, ale s přidáním strouhaného celeru a na jemno nakrájeného pórku získají nový…
Voňavé domácí loupáky chutnají mnohem lépe než ty kupované. Připravíme je navíc ve zdravější verzi, z větší části použijeme špaldovou mouku a dosladíme je namísto cukru…
Kuřecí játra jsou velmi lahodná a bohatá na živiny. Kromě klasické přípravy na cibulce skvěle chutnají i se slaninou a trochou zeleniny. Jako přílohu zvolíme zelené…
Aromatický bulvový celer obvykle používáme jako součást omáček a polévek. V tomto jídle si jeho zajímavou chuť vychutnáme naplno. Obalený do pivního těstíčka ho…