Králičí játra s masem z hřbetu a omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenKráličí maso je odborníky hodnoceno jako jedno z nejkvalitnějších vůbec. Podle zdejšího receptu zužitkujete maso ze hřbetu i králičí játra, ze kterých připravíte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Králičí maso je odborníky hodnoceno jako jedno z nejkvalitnějších vůbec. Podle zdejšího receptu zužitkujete maso ze hřbetu i králičí játra, ze kterých připravíte…
Vykynuté těsto rozválíme a přeložíme na pomaštěný a moukou vysypaný plech. Do těsta uděláme prstem nebo obráceným koncem kulaté vařečky jamky asi 5 cm od sebe a vložíme…
Očištěnou zeleninu nakrájíme na plátky cca 2cm, brokolici rozebereme na růžičky. Osolíme a necháme odležet – není nutné předvařit! Připravíme si jogurtovou omáčku.…
Očištěnou zeleninu nakrájíme na plátky cca 2cm, brokolici rozebereme na růžičky. Osolíme a necháme odležet – není nutné předvařit! Připravíme si jogurtovou omáčku.…
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, hustě posypeme bylinkama, prolisovaným česnekem a přidáme špalíček másla. Srolujeme stáhneme provázkem a pozvolna opékáme na…
Sladké pečivo, které se krásně rozplyne v ústech. Přesně takové jsou rohlíčky z kynutého těsta, plněné čerstvými meruňkami a tvarohem. Ideální chuťovka do ruky, která…
Plátky cukety jsou obaleny v těstíčku z jemně nastrouhaných brambor a křupavé slaniny, což jim dodává jedinečnou chuť. Po usmažení vznikne zlatavá a křupavá krusta,…
Dny jsou pomalu delší, příroda se krásně zelená a jaro je již pomalu za dveřmi. Společně s ním přichází také sezona oblíbené bylinky - medvědího česneku. Přidejte jej do…
Dokonale křehký koláč najdeme v tomto receptu. Jemné máslové těsto je plné lahodného smetanovo-pudinkového krému. Ten se skvěle snoubí s chutí šťavnatých švestek a…
Do pekárny dáme suroviny, jak jsem zvyklí - počínaje tekutinami, droždí, na ně cukr a další suroviny, konče moukou do které jemně vmícháme sůl. Kdo má krátký program…
Na větší pánvi orestujeme cibulku na olivovém oleji. Maso neklepeme, potřeme hořčicí, posolíme a okořeníme kořením. Na maso dáme šunkový salám, klínek uzené krkovice,…
Vepřové plátky osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce. V pekáčku na oleji orestujeme dozlatova nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené žampiony a hlívu, necháme…
Zaděláme kynuté těsto - mouku se špetkou soli smícháme s kváskem = mléko+ cukr+ droždí. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo a pěkně vymícháme. Majitelé pekáren mají ušetřený…
Nejprve si srdíčko propereme, nakrájíme na kostky a ty prošpikujeme. Do hrnce dáme na sádle osmahnout na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme srdíčko, opečeme,…
Černé pivo zahřejem e v kastrůlku, přidáme worcester, hořčici, chilli, sýr a necháme úplně roztavit. Nakonec zasypeme moukou, dostatečně osolíme a směs namažeme na…
Do zadělávací mísy nalijeme vlažné mléko, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Po vykynutí dáme trochu soli, žloutky, polohrubou mouku a část hladké mouky. Zpracováváme …
Oddelit zloutky a bilky, zloutky vyshlehat s cukrem do peny dokud nenabyde jeste jednou tolik ( cca10 min ), bilky vyslehat na snih, pridat vanil. cukr. Do…
Vepřové srdce má jemnou a měkkou texturu, která se perfektně hodí pro dušené pokrmy. Připravte jej s dušenou mrkví a hráškem a určitě nešlápnete vedle. Podávat můžete s…
Celá vejce našleháme v misce s cukrem. Postupně zašleháváme ostatní suroviny, vše důkladně promícháme. Těsto vlijeme do vymazané a hr. moukou vysypané bábovkové formy.…
Tato lahodná kombinace nadýchaného těsta a bílé čokolády potěší malé i velké koledníky. Originální způsob zdobení zaujme na první pohled. Každý muffin je malým uměleckým…
Zdobení ( malování ): Smícháme všechny ingredience tak aby nám vytvořili ani ne husté ani ne řídké těsto. ( Asi jako kdybychom chtěli zdobit perníčky. ) To si dáme do…
Zdobení ( malování ): Smícháme všechny ingredience tak aby nám vytvořili ani ne husté ani ne řídké těsto. ( Asi jako kdybychom chtěli zdobit perníčky. ) To si dáme do…
Těsto je klasika kynuté, tudíž udělat kvásek, po vzejití s ostatními surovinami zpracovat v těsto a na cca hodinu uložit na teplé místo.Náplň: Na cibulce orestovat…
Slepici dočistíme, opláchneme, nakrájíme na porce a maso protáhneme necelou polovinou špeku, osolíme a opepříme.. Na sádle osmažíme drobně pokrájený zbytek špeku, na…