Perník s ovocnou chutí
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve připravíme koláčovou formu o průměru zhruba 25-28 cm a vymažeme ji 100% tukem nebo jiným tukem a vysypeme hrubou moukou, můžeme i kokosem.V míse smícháme sypké…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve připravíme koláčovou formu o průměru zhruba 25-28 cm a vymažeme ji 100% tukem nebo jiným tukem a vysypeme hrubou moukou, můžeme i kokosem.V míse smícháme sypké…
Bramborové placky vždy potěší, ať už jako oběd nebo svačinka. Placky plněné brynzou a mrkví, dozlatova osmažené na sádle, budou chutnat celé vaší rodině. Podávat je…
Jednou z nejoblíbenějších masových dobrot je bez debat jitrnice. Nevíte jakou k ní připravit přílohu? Vyzkoušejte tyto skvělé smažené bramborové placičky a chutný zelný…
Bramborové knedlíky, plněné uzeným masem, jsou oblíbenou pochoutkou. Příprava sice zabere více času, ale výsledek za to rozhodně stojí. Knedlíky můžete podávat s dušeným…
Bramborové knedlíky, plněné uzeným masem, jsou oblíbenou pochoutkou. Příprava sice zabere více času, ale výsledek za to rozhodně stojí. Knedlíky můžete podávat s dušeným…
Bramborové knedlíky můžeme naplnit různě. V zimě třeba takovou pochoutkou, jako je prejt, protože z čerstvé zabíjačky bude chutnat prostě nejlíp. Ke knedlíkům pak…
Výborný kynutý slaný koláč s náplní ze slaniny a brynzy, posypaný parmazánem, chutná skvěle teplý, i studený. Pokud jej vašim strávníkům jednou připravíte, budou se jej…
Klasický olejový beránek nikdy neomrzí. Příprava je jednoduchá a rychlá, moučník upečený podle tohoto receptu bude lehký, vláčný a voňavý vanilkou. Když beránka nakonec…
Tato výborná polévka zahřeje i zasytí a díky pestrým barvám vypadá pěkně na talíři. Dobrý kuřecí vývar s kousky zeleniny opečenými na másle podáváme s taštičkami, které…
Velikonoční beránek už tradičně patří k oslavám svátků jara. Můžete ho upéct z různých těst, tento recept preferuje použití pomazánkového másla. Z hladké mouky bude…
Překvapte své hosty tímto zajímavým a lahodným jídlem. Křupavé cibulovo-bramborové placičky podávejte s medailonky z vepřové panenky obalenými ve slanině. Vše dobře…
Větrníčky jsou oblíbeným svátečním zákuskem, kterým zaručeně potěšíte na rodinné oslavě. Příjemně sladká pochutina s lahodným krémem, vonícím po vanilce, bude potěšením…
Lahodný dezert ve tvaru srdíček můžeme připravit nejen na Valentýna. Kromě pěkného vzhledu zaujme i lahodnou chutí, kterou tvoří nadýchaný kakaový korpus a jemný krém z…
Na Velikonoce se tradičně peče nádivka, hlavička, z masa. Je jakýmsi pomyslným znamením přechodu z půstu k hodování. V tomto receptu je použito jak uzené, tak i vepřové…
Vlastnoručně připravený dort vždy obdarovaného potěší. Připravte jemný piškotový korpus promazaný marmeládou a krémem ze smetany. Dort je dozdobený ovocem v želatině,…
Indiánky znají všichni jako oblíbené špičky, skládající se z bufleru, sněhového krému a čokoládové polevy. Vyzkoušejte je však připravit o trošku jinak, a to naplacato.…
Mezi recepty koluje mnoho verzí na těsto k pečení velikonočního beránka. Tato verze přináší základ ze špaldové mouky, která je bohatější na vlákninu, a z tvarohu, který…
Koláč s vrstvou ovoce a drobenkou, to je jistě pochoutka, na kterou se těší dospělí i děti. Lité těsto na plechu doplní čerstvé ovoce, například svěží borůvky. Máslová…
Odpalované těsto se může na první pohled zdát velmi náročné, není se ale čeho bát. Připravit z něj můžeme sladké pokrmy jako věnečky a knedlíky, ale i dobré slané noky.…
Velikonoce se blíží, tak si s námi zkuste upéct ořechového beránka podle tohoto léty prověřeného receptu. Pocukrovaný nebo politý polevou pak bude ozdobou každého stolu…
Beránek z tvarohového těsta krásně ozdobí naši velikonoční tabuli. Díky tvarohu je příjemně vláčný a nedrobí se. Povrch doladíme světlou nebo tmavou polevou. Nesmí…
Oživte Velikonoce s mandlovým zajíčkem - symbolem radosti, tradice a lahodné chuťové harmonie. Mandlové těsto s vůní rumu a rozinek, vytváří základ tohoto malého…
Pokud máte v oblibě krémové moučníky, zkuste upéct beránka podle tohoto receptu. Obě poloviny, upečené každá zvlášť, se k sobě spojí lahodným kakaovým krémem. Nakonec…
Pečení beránka ze sladkého těsta patří mezi oblíbené velikonoční tradice. Po upečení je nejjednodušší zdobení vychladlého beránka lehce pocukrovat jemným moučkovým…